• 30.548
Anasayfa
Sağlık Türkiye’deki En İyi Retina Cerrahisi Doktorları

Türkiye’deki En İyi Retina Cerrahisi Doktorları

       0   ADMİN      ADMİN

Prof dr Tansu Erakgün (İzmir)

20 Mart 1968 tarihinde İzmir’de doğmuş olan Prof. Dr. Tansu Erakgün orta öğretimini Saint Joseph Koleji’nde, lise öğretimini ise Karşıyaka Gazi Lisesi’nde tamamlamıştır. Sonrasında, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye hak kazanmış, ve buradan 1992 yılında başarı ile mezun olmuştur.

Prof. Dr. Tansu Erakgün, mezun olduğu yıl olan 1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda asistanlık eğitimi almaya başlamıştır. Kendisi 1997 yılında uzman doktor olmaya hak kazanmıştır. Aynı yıl içerisinde, aynı klinikte Retina Hastalıkları ve Vitreonal Cerrahi alanında uzmanlaşmak amacı ile burada görevine devam etmiştir.

Bu alandaki eğitim sürecini Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Dr. Eckardt Kliniği ve Belçika’nın Antwerp şehrinde bulunan Dr. Zivanovic Kliniği içerisinde tamamlamıştır. Prof. Dr. Tansu Erakgün, Vitrektomi ameliyatlarında kullanılmak üzere tasarlanan ”Erakgun Spatula Knife” ve ”Erakgun Snare” isimli, tasarımları kendisine ait olan cihazlar ile tıp literatürüne girmiş, son derece önemli bir hekimdir.

 

Prof dr Murat Karaçorlu (İstanbul)

Profesör Doktor Murat Karaçorlu, İstanbul’da doğmuştur. Tıp Fakültesi ve Göz Hastalıkları Uzmanlık eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisans programını tamamlamıştır.

Retina-Vitreus Hastalıkları ve Cerrahisi konusunda fellowshipliğini Louisiana Devlet Üniversitesinde Prof. Gholam Peyman ile birlikte yapmıştır. 1990 yılında Doçent, 1997 yılında ise Göz Hastalıkları Profesörü unvanını almıştır.

İsviçre Emmaus Vakfından aldığı araştırma desteği ile 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Lepra Araştırma Merkezinde Göz Ünitesini kurmuş ve on yıldan uzun bir süre yönetmiştir. Bu merkezde yapılan klinik çalışmalar 1991 yılından itibaren British Journal of Opthalmology’de yayınlanmıştır.

Profesör Doktor Murat Karaçorlu, TÜBİTAK desteği ile Lepra Üveiti konusunda genetik çalışmalar yapmıştır. Yerli ve yabancı çok sayıda sağlık görevlisinin eğitildiği bu ünite, ülkemizdeki lepralı hastaların göz sağlığını korumada ve göz komplikasyonlarının tıbbi ve cerrahi olarak iyileştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

 

Prof dr Murat Öncel (İstanbul)

Prof. Dr. Murat Öncel, Türkiye’nin önde gelen göz doktorlarından biridir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Öncel, aynı üniversitenin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Göz Hastalıkları ihtisasını tamamlamıştır.

Daha sonra Mayo Clinic, Cleveland Clinic ve LSU Eye Center gibi dünyaca ünlü hastanelerde görev yapmış ve vitreoretinal cerrahi konusunda üst ihtisasını tamamlamıştır. Prof. Dr. Öncel, özellikle diabetik retinopati, sarı nokta hastalığı, retina yırtığı/dekolmanı, vitreoretinal cerrahi, epiretinal membran, makula deliği/ödemi, göz travmaları/yaralanmaları, intraoküler kanama, retinal ven oklüzyonu ve katarakt cerrahisi konularında uzmanlaşmıştır.

Prof. Dr. Öncel, Türkiye’de ve yurt dışında birçok bilimsel makale ve kitap bölümü yazmış ve birçok ulusal ve uluslararası kongrede konuşmacı olarak yer almıştır. Ayrıca, Türkiye’nin önde gelen göz merkezlerinden biri olan Özel Güneşli Göz Hastanesi’nin kurucu ortaklarından biridir.

 

Prof dr Ziya Kapran (İstanbul)

Prof. Dr. Ziya Kapran, 1985 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan Türk bir göz doktorudur. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda göz uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

1991-2001 yılları arasında İstanbul Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Retina Birimi sorumlusu olarak çalışmıştır. Belçika’nın Antwerp şehrinde AZ. Middelheim Hastanesi’nde Dr. R. Zivojnovic’in direktörlüğünde ve ABD’nin St Louis kentinde Washington Üniversitesi Göz Kliniği’nde cerrahi ve medikal retina hastalıkları konusunda çeşitli çalışmalar yapmıştır.

Türkiye’ye döndükten sonra vitreoretinal cerrahi alanında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. 1998 yılında İstanbul Eğitim Hastanesi’nde şef yardımcılığı sınavını kazanarak aynı hastaneye şef yardımcısı olarak atanmıştır. 2000 yılında Göz Hastalıkları dalında doçentlik ünvanını kazanmıştır.

2001 yılında Sağlık Bakanlığı şeflik sınavını kazanarak Prof. Dr. N. Reşat. Belger. Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2. Göz Klinik Şefi olarak çalışmalarına devam etmiştir. Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok kısa sürede Türkiye’nin en çok vitreoretinal cerrahi yapılan merkezlerinden biri haline gelmiştir.

 

Prof dr Tunç Ovalı (İstanbul)

Prof. Dr. Tunç Ovalı, 1974 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu ve ortaokulu İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuştur. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne girmiş ve 1986 yılında mezun olmuştur. Göz hastalıkları alanında uzmanlaşmak için aynı üniversitenin Göz Hastalıkları bölümünde 1988 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1995 yılında doçent unvanı alan Prof. Dr. Tunç Ovalı, 2001 yılında profesör unvanını almıştır.

Prof. Dr. Tunç Ovalı, Türkiye’de retina ve vitreus cerrahisi konularında önde gelen uzmanlardan biridir. Ayrıca, ülkemizde çok az sayıda olan bir hastalık olan lösemik retinopati konusunda da çalışmalar yapmaktadır. Prof. Dr. Tunç Ovalı’nın çalışmaları, ulusal ve uluslararası birçok dergide yayınlanmıştır. Ayrıca, düzenli olarak ulusal ve uluslararası kongrelerde konuşmacı olarak yer almaktadır.

 

Prof dr Remzi Avcı (Bursa)

Prof. Dr. Remzi Avcı, Türk oftalmolog ve retina-makula-vitreus hastalıkları ve cerrahisi ile ön segment (katarakt cerrahisi) alanlarında uzmanlaşmış bir hekimdir. 1963 yılında Mudanya/Bursa’da doğmuştur.

Tıp eğitimini 1981-1987 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, 1988-1992 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

1992-1996 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak çalışmış, 1996 yılında ise Doçent unvanını almıştır. 2001 yılında profesörlük unvanını kazanmıştır.

Prof. Dr. Remzi Avcı, Türk Oftalmoloji Derneği, Club Jules Gonin, AAO (Amerikan Academy Ophthalmology), EVRS (European Vitreo-Retinal Specialist), EURETINA, Türk Oftalmoloji Derneği Vitreoretinal Cerrahi Birimi, AARS (Arab African Retina Specialist) gibi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derneğin üyesidir. Ayrıca, çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış pek çok makale ve kitap bölümüne katkıda bulunmuş, yerel ve uluslararası birçok kongre ve toplantıda sunumlar yapmıştır.

 

Prof dr Şengül Özdek (Ankara)

Prof. Dr. Şengül Özdek, 1971 yılında Türkiye’nin Samsun ilinde doğmuştur. İlköğrenimini Samsun’da tamamlamıştır ve ardından tıp eğitimine devam etmek üzere Ankara’ya gitmiştir.

1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ilk 10 içinde dereceyle mezun olan Özdek, aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ihtisas yapmaya başlamıştır. İhtisasını tamamladıktan sonra aynı bölümde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve 2004 yılında doçent, 2010 yılında profesör unvanı almıştır.

Özdek’in uzmanlık alanı retina cerrahisidir ve özellikle retina dekolmanı, sarı nokta hastalığı ve makula deliği konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, tıp eğitimi, öğretimi ve araştırmaları alanında da önemli katkılarda bulunmuştur.

Prof. Dr. Şengül Özdek, halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda çeşitli ulusal ve uluslararası göz hastalıkları derneklerinin yönetim kurullarında da aktif olarak yer almaktadır

 

Prof dr Gökhan Gürelik (Ankara)

Prof. Dr. Gökhan Gürelik, Türk bir göz doktoru ve göz hastalıkları uzmanıdır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 1992 yılında mezun olmuştur. Hemen ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamış ve 1997 yılında göz hastalıkları uzmanı olarak mezun olmuştur.

1996 yılında ECFMG diplomasını aldıktan sonra, Temmuz 1997 ile Ocak 1998 arasında SSK İzmir Eğitim Hastanesinde göz hastalıkları uzmanı olarak çalışmıştır. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve 2000 yılında yardımcı doçent kadrosunu almıştır.

2002 yılında, Cleveland Clinic Cole Eye Institute ve Retina Associates of Cleveland göz kliniklerinde “visiting clinician” ve “clinical fellow” olarak çalışmak üzere ABD’ye gitmiş ve 4 ay boyunca bu görevi sürdürmüştür.

Dr. Gürelik, 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör ünvanını almıştır. Halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda profesör olarak görevine devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg