• 359.774
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Yıldız Uluvardar Başarı Hikayesini Anlatıyor

Yıldız Uluvardar Başarı Hikayesini Anlatıyor

       2   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Uzun yıllar kilolu bir bayan olarak hayatına devam eden daha sonra kolon kanseri atlatmış ve sağlığı için kilo vermeye karar verip tüp mide ameliyatı olmuş Yıldız Uluvardar başarı hikayesini ve değişim resimlerini bizimle paylaştı.

Başlangıç Kilosu; 105

Şuan ki kilosu; 65

Doktoru; Doç. Dr. Varlık EROL

Uzun Yıllar Kilolu Bir İnsan Olarak Hayatıma Devam Ettim

45 yaşındayım uzun yıllardır beri kilolu bir insan olarak hayatıma devam ettim. Gençlik yıllarımda kilolu olmak beni rahatsız etmiyordu kendiyle barışık hatta kendi kilolarıyla dalga geçebilen biriydim. Ancak yıllar geçip, yaş ilerlemeye başlayınca farklı hastalıklar ortaya çıkmaya başladı yüksek tansiyon, insulin kan direnci, karaciğer yağlanması, uyku bozukluğu ve nefes alıp vermede zorluk gibi tabi ki bunların yanında istediğin kıyafeti giyememe ve bundan dolayı mutsuzluk duymakta vardı.

Hayatımın dönüm noktasını bundan 3 yıl önce yaşadım aslında, karın ağrısıyla gittiğim acilde  kolon kanseri olduğumu öğrenmiştim ve çok acil bir açık bağırsak ameliyatı geçirmek zorunda kaldım. Ardından 6 aylık bir kemoterapi süreci  ve kanseri yendim ancak o kemoterapi var olan kilomun üzerine 18 kilo ekledi. Defalarca  diyet, spor, akupuntur, mezoterapi, pasif jimlastik gibi yöntemler denedim evet 10-12 kilo verdim ama her seferinde motivasyon çöküklüğü yaşayıp verdiğim 10 kiloyu 12 kilo olarak geri aldım. Tabi ki sonuç hüsran  olmuyor yapamıyorum diyerek daha çok yemek yemek..

Tüp Mide Ameliyatı Olmaya Nasıl Karar Verdim?

Evimin asansörü bozulmuştu 3 katta oturuyorum merdivenleri kullamak zorunda kaldım yukarı çıkarken birden dizimin kitlendiğini fark ettim hareket edemiyordum ve canım yanıyordu çaresizce oturdum olduğum yere ve sinirimden ağlamaya başladım artık 112 arar yardım isterim diye düşünmeye başlamıştım ki  dizim açıldı. Ertesi gün ortopedi doktoruna gittim biraz alaycı bir beyefendiydi ona başıma gelen olayı anlattım. Bana döndü ve dedi ki ‘kusura bakmada bu koca vücudu nasıl taşısın o kemikler’ işte tamda bu cümle benim dönüm noktam oldu. Haklısınız dedim ve oradan çıktım daha önce tüp mide ameliyatını araştırmıştım daha öncede açık bağırsak ameliyatımı yapan genel cerrah doktorumu aradım çünkü kendisi aynı zamanda obezite cerrahıydı hocam ben tüp mide ameliyatı olmak istiyorum dedim. Görüşmeye gittim boy ve kiloma bakıldı vücut kitle endeksim 40 çıktı bu ameliyat için gayet uygundu ancak doktorum benim bir onkoloji takip hastası olduğumu bu yüzden önce onkoloğumun onay vermesi gerektiğini söyledi. Onkoloji doktorumu  gittim ve durumu anlattım oda ameliyat olmamda hiçbir sakınca olmadığını  hatta kilo vermenin bizim yararımıza olacağını obezitenin kanseri tetiklediğini söyledi ve onayımı verdi. 24 Ekim 2017 tarihinde ameliyatımı oldum ve 40 kilo verdim 105 ile basladığım bu yolculukta şu anda 65 kilo olarak devam ediyorum.

Artık İstediğim Kıyafetleri Giyebiliyorum

Tüm yandaş hastalıklarımdan kurtuldum, artık istediğim her şeyi  giyebiliyorum ayrıca açık karın ameliyatlı biri olarak tüp mide ameliyatımın kapalı (laparoskopik) yöntemle yapıldığını belirtmek isterim. Bu yüzden hiç ağrım olmadı diyebilirim ameliyattan iki saat sonra ayağa kalkmıştım bunun için doktoruma çok şey borçluyum.

Çok daha sağlıklı, çok daha enerjiğim. Ameliyattan sonra doktorumun izniyle 2.ayımda spor yapmaya başladım. Halada devam ediyorum şunu unutmayın bu ameliyat size sadece yardımcı  yine sizin çabanız ve iradeniz çok önemli sağlıklı beslenme ve sporu hayatınızda yaşam şekliniz haline getirmeniz gerekmekte bunu yapabilirseniz başarı kaçınılmaz.

Kızımın Ceketini Giymek İçin İddiaya Girdim

Kızımın Ceketini Giymek İçin İddiaya Girdim

Bu pembe deri ceketi kızım çok beğenerek almıştı sonra her ne olduysa bir kere bile giymedi benimde cekette gözüm vardı 🙈🙈 pembeyi çok severim. Ama nerede 50 beden olarak ancak uzaktan bakıyordum bu tarz ceketlere ceketi isteyen çok oldu veremem dedim ki ben zayıflayıp giyeceğim. Ameliyat oldum kızıma dedim ki ben o ceketin içine gireceğim. Ağzı dolu dolu kahkaha attı mümkün değil dedi iddia girdik ve gördüğünüz gibi o iddiayı kazandım ceket 38 beden çok şükür bin şükür. Allah doktorum Varlık Erol hocamdan razı olsun. 🙏

 

Çizmenin fermuarı Kapandığı Zaman Ağladım

Çizmenin fermuarı Kapandığı Zaman Ağladım

Uzun yılladır çok kilolu bir bayandım uzun çizme giymeyi hep çok istemişimdir ama her girdiğim ayakkabı mağazasından ya moralim bozularak yada ağlayarak çıkmışımdır çünkü o çizmenin fermuarı bileğimin üstünde kalmıştır. Zayıflatmayı önce sağlığım için istedim sonrada dedim ki bir gün uzun çizme giymek istiyorum yoksa gözüm açık gidecek 1 yılda giden 39 kilo ve sonuç. Bugün girdiğim mağazadan da ağlayarak çıktım çünkü oldu çizme bana oldu mağaza sahibinin boynuna atılmamak için zor tuttum kendimi çok mutluyum hedefimi hayalimi gerçekleştirdim şükürler olsun.

Aradaki Fark 40 Kilo

Aradaki Fark 40 Kilo

Yıldız Hanımı başarısından dolayı kutlar devamını dileriz. Sizde Tüp Mide Ameliyatı olmayı düşünüyor musunuz? Sizde obezite cerrahisi olduysanız bizimle hikayenizi paylaşabilirsiniz.

“Yıldız Uluvardar Başarı Hikayesini Anlatıyor” üzerine 2 yorum

  1. Mimoza Sarışın says:
  2. Atilla Böke says:

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg