• 891.189
Anasayfa
Cinsellik Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Cinsel ilişkiden sonra kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? Erkeklerde cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı normal mi? Cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı nasıl geçer? Cinsel ilişki sonrası karın ağrısı ve şişkinlik neden olur? Sen de cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı hakkındaki bu yazımızdan çok şey öğreneceksin.

İlişki Sonrası Karın Ağrısı, Şişkinlik Neden Olur?

İlişki Sonrası Karın Ağrısı, Şişkinlik Neden Olur?

İlişki Sonrası Karın Ağrısı, Şişkinlik Neden Olur?

Kişilerin ilişkiden ve penetrasyondan sonra ağrı duymasının yaygın nedenleri arasında gaz ve ilişki esnasında derine zorlama gibi biyolojik nedenler yer alıyor. Ancak bu nedenler riskli ve tehlikeli olmasa da ağrı şikayeti can sıkıcı olabiliyor. Dispanöri adı verilen bu rahatsızlık, ABD’deki kadınların %15’inde ve erkeklerin %5’inde görülecek kadar yaygın. Elbette uygun tedavi ve terapilerle sorundan kurtulmak mümkün o zaman gelelim cinsellik sonrası karın ağrısı için bilmen gereken tüm detaylara.

İlişkiden sonra şikayetinin olmasında dış stres etmenleri, seks pozisyonları ya da kişilerin ilişki öncesinde de ağrılarının olması gibi değişken ve giderilebilir nedenler söz konusudur. Ancak farklı rahatsızlıkların da kendini bu şekilde göstermesi mümkün:

Bazı vakalarda mide ağrısı dış stres kaynaklarından veya bulunduğunuz pozisyondan kaynaklanabilir. Altta yatan rahatsızlıkların da bir işareti olabilir.

Mutlaka Denemeniz Gereken 45 Seks Pozisyonu

Cinsel İlişki Sonrası Karın Ağrısı Duygusal Nedenleri

İlişkiden önce gergin ya da endişeli olmak, ilişki için fazla heyecanlanmak gibi duygusal nedenler karın bölgende ağrı şikayetine yol açabilir. Günlük stres de bu şekilde etki edebileceği gibi ilişkinin kendisinin yarattığı stres de pelvis kasların fazlaca gerilmesine, sindirim yollarının olumsuz etkilenmesine ve senin ağrı hissetmene yol açar.

Vajina Ağrısı Nedeni Derin Penetrasyon Olabilir mi?

Anal sekste ya da derin penetrasyonun gerçekleştiği ilişkide, ilişkinin sona ermesiyle birlikte vajinada ve kasıklarda ağrı hissedilebilir. Vajinayı fazla zorlamamak, pozisyon değiştirmek ya da dinlenmek gibi basit çözümlerle bu ağrılar geçecektir.

Orgazm Sonrası Karın Ağrısı Olur mu?

Orgazm Sonrası Karın Ağrısı Olur mu?

Orgazm Sonrası Karın Ağrısı Olur mu?

Pelvik kasların kasılmasına neden olan bir diğer durum da orgazm olmak ve boşalmaktır. Bu kasılmalarla birlikte karna kramp girebilir ve bir süre sonra kendiliğinden bu ağrılar çözülür.

Doğum Kontrol İlaçları Kasık Ağrısı Yapar mı?

2013 senesinde gerçekleştirilen bir bilimsel çalışmaya göre çok az miktarda alınsa dahi doğum kontrol hapları ile ilişkiye bağlı ağrıların gelişebilmesi mümkündür. Bu ilaçları kullanan kadınlarda özellikle orgazmın ardından ağrılar görülebilir.

Cinsel İlişkiden Sonra Gaz Sorunu

İlişki esnasında fark etmesek de vajinanın ve anüsün içerisine hava girer ve bu havanın sıkışıp kalması sindirim yollarını zorlayarak cinsel ilişki sonrası ağrıya neden olabilir. Ayrıca kişinin önceden de besinlerden kaynaklı gazının olması, ilişkide bu bölgelerin sıkışmasına ve yine ağrıların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Gazın salınmasıyla ağrı sona erer.

Enfeksiyon Cinsel İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Enfeksiyon Cinsel İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Enfeksiyon Cinsel İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Üreme sistemlerinde gelişen enfeksiyonlarla birlikte vücudun alt bölgesinde genel bir ağrı belirir. Bu durumda ek olarak aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilirsin:

  • İdrar yaparken yanma ve ağrı
  • Sıklaşan idrara çıkma ihtiyacı
  • İdrarın bulanık görünümü ya da kanlı olması
  • Rektum da ağrı

Bir diğer enfeksiyon türü olarak sınıflandırabileceğimiz cinsel yolla bulaşan hastalıklar da türlü ağrı ve rahatsız edici hislerle kendini gösterir. Özellikle bel soğukluğu tedavisi gerektiren hastalıklar, bulaşıcı ve ağrılı cinsel rahatsızlıklardandır. Yine bu kişilerin cinsel yaşamı ağrılı geçebilmekte, buna ek olarak şu gibi belirtiler görülmektedir:

  • Pelvik kaslarda gerilme hissi
  • İdrar yapma sırasında acı ve yanma
  • Anormal ve kokulu akıntı gelmesi

İdrar yolları enfeksiyonu, kendisini karın bölgesinde ağrıyla hissettiren bir diğer enfeksiyon türü. Oldukça yaygın olan bu durumun yol açtığı şikayetlerin, cinsel ilişkiyle birlikte artması da olası. Bu enfeksiyonda ağrının beraberinde:

  • Sık ve az idrar yapmak
  • İdrar yapma esnasında ve sonrasında batma ve yanma hisleri
  • İdrarını tutamama

Pelvik inflamatuvar hastalık olarak bilinen ve bir bakterinin kadın üreme organlarına yerleşmesiyle gerçekleşen hastalık, bel soğukluğuna yol açan bakteriyle ilişkilidir. Bu hastalığın de ağrıyla belirti vermesi olasıdır. Yine bu rahatsızlığın ek belirtileri ise:

  • İlişkide kanamalar
  • Anormal akıntılar
  • Adet harici lekelenmeler
  • Yükselen ateş
  • Genital bölgede kötü koku

Cinsel İlişkide Ağrı Neden Olur? – Video

 

Kronik Hastalıklar İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Kronik Hastalıklar İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Kronik Hastalıklar İlişki Sonrası Karın Ağrısı Yapar mı?

Akut enfeksiyonların yanı sıra vücutta ilerleyen ve yerleşen bazı kitleler ya da oluşumlar da ağrıyla belirti verebilir.

Mide ve bağırsaklarda kramp ve gazla ilişkili bir hastalık olan rahatsız bağırsak sendromu ilişkide ağrının yanı sıra uzun süreli kabızlık da yaratabilir. Şişkinlik hissi, anormal dışkılama gibi belirtiler ağrılara eşlik eder.

Kadınların yaklaşık %20 ila %30’unda rahmin konumu eğiktir. Haliyle penetrasyon esnasında rahme temas kolaylaşır ve bu da kadında derine temaslı ilişkilerde ya da anal sekste ağrılara yol açar.

Yumurtalık kistlerinin içi sıvıyla doludur ve bu kistlerin yumurtalığın içinde olduğu gibi yüzeyinde de belirmesi mümkündür.  Birkaç ayda ortadan kalkabileceği gibi tedavi gereken yumurtalık kistleri de vardır. Şişkinlik, kusma ve bulantının olması bu kistlere dair şüpheleri kuvvetlendirir.

Rahimdeki belirti vermeyen ve kansere dönüşmeyen miyomlar da konumu nedeniyle ilişkilerde kadınlara ağrı yaşatabilir. Bazı durumlarda sekste kanama ile de gözlemlenebilir.

Rahimdeki dokuların anormal gelişimleri ve rahim içinden çıkıp yumurtalıklara, fallop tüplerine ulaşması da cinsel hareketlilikte ağrılara yol açar. Dokuların dışa yayılmasıyla birlikte ağır kanamalar, uzayan adet görmeler, bağırsaklarda ağrılar, idrara çıkmada güçlük gibi belirtiler görülebilir.

Bahsettiğimiz fallop tüpleri rahimle yumurtalık arasındaki bir kanal olup yumurtaların rahme taşınmasını sağlarlar. Herhangi bir sıvıdan ya da doku parçasından dolayı bu kanalların tıkanması hamileliği önlediği gibi cinsel ilişkide ağrılar yaratabilir.

Elbette ağrı yalnızca kadınları ilgilendirmez, daha seyrek de olsa erkeklerin de ağrı yaşaması mümkündür. Prostatit yani prostat bezinin şişmesi karnın yanı sıra kalçalarda da cinsellikle birlikte rahatsızlık yaratan bir durum örneğin. Boşalmayla birlikte ağrı oluşan prostatın normalde ceviz büyüklüğünde ve meni salgılayan bir bez olduğunu biliyoruz. Ancak idrar ve ilişki sırasında ağrıyla ve sürekli idrara çıkma isteğine rağmen idrarını yapmada zorlanma gibi belirtilerden yola çıkarak prostatın iltihap yapabileceğini biliyoruz.

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısının Tedavisi

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısının Tedavisi

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısının Tedavisi

Hemen herkesin bir kereliğine bile olsa yaşadığı bu şikayetin, cinsel ilişki için uygun pozisyon ve ilişki şekliyle düzeldiği bilinmektedir. Herhangi bir tedavi olmadan şikayetlerinin kaybolması mümkündür. Ancak sürekli, tekrarlı, düzensiz ve şiddetli şikayetlerde doktorunla görüşmen gerekir.

  • 38 dereceden yüksek vücut ısısı
  • Her seksten sonra ağrı
  • Gün içinde tekrarlayan seks sonrası ağrısı

Doktoruna başvurman gerektiğini gösteren nedenlerdir. Bu şikayetlerini değerlendiren doktorun tanıyla birlikte uygun tedaviyi de belirleyecektir.

Disparoni Nedir? İlişkide Ağrı Nedenleri? – Video

Sen de cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı yaşıyor musun? Tüm fikirlerini ve sorularını yorumlar kısmına eklemeyi unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg