• 612.018
Anasayfa
Cinsellik Klitoris Nerededir? Kadınlar Nasıl Uyarılır?

Klitoris Nerededir? Kadınlar Nasıl Uyarılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Klitoris Nerededir? Kadınlar Nasıl Uyarılır?

Klitoris nedir ve nerededir? Bir kadın nasıl uyarılır? Kadın orgazmı kolaylaştırmak için ne yapılır? Kadınların G noktası nerededir? Kadınlara elle uyarılma nasıl yapılır? Klitoris nerededir sorusunun yanıtı ve çok daha fazlası bu özel yazımızda seni bekliyor.

Klitoris Nedir?

Klitoris Nedir?

Klitoris Nedir?

Bir kadın için klitoris demek zevk butonu demektir. Cinsel açıdan en büyük hazların alınmasını sağlayan bu özel bölge tüm vücuda yayılan bir titreşimin başladığı noktadır diyebiliriz. Seksi kadınlar için eşsiz kılan bu özel bölge hakkında tüm bilmen gerekenleri açıklıyoruz.

Klitoris Nerededir?

Klitoris Nerededir?

Klitoris Nerededir?

Pek çok kişi yalnızca görülebilen bir kısımdan ibaret olduğunu sansa da aslında klitoris nerededir sorusunun cevabı çok daha içeride gizlidir. Çok azını görebildiğimiz bu bölgenin dörtte üç gibi büyük bir kısmı deri altında, vücudun içerisindedir.

Tam bir titreşim merkezi olan bu bölgeden 8000 tane sinir ucu geçmektir ve sinir uçlarının oluşturduğu bir demet gibidir. Bu kadar çok sinir ucu demekse bir penisteki sinir sayısının iki katı anlamına gelmektedir. Bu kadar çok sinir barındırmasına rağmen sistemi gereği bir penis kadar çok sertleşmez. Ancak kadınlar nasıl uyarılır sorusunun yanıtını bulduysan yine de bir miktar sertleşme olur.

Kadınlar yukarıdan baktığı zaman bu bölgenin olduğu yeri vajina girişi öncesindeki bir tepe noktası olarak görebilirler. Ayrıca parmaklarla dokunarak da kolaylıkla yeri bulunabilir.  Klitoris nedir sorusunun bilmen gereken bir noktası da bu bölgenin üreme ile ilişkisi olmadığı ve yalnızca zevk alma amaçlı olduğudur.

Klistoris Uyarma Orgazm İçin Önemli

Klistoris Uyarma Orgazm İçin ÖnemliKlistoris Uyarma Orgazm İçin Önemli

Klistoris Uyarma Orgazm İçin Önemli

Şüphesiz bahsettiğimiz bu özel kısım kadın orgazmı için eşsiz bir öneme sahip. Vücudun zevk merkezi halinde olan bu bölgenin önemi, seks ve cinsellik söz konusu olduğunda ön plana çıkıyor. Tam anlamıyla tatmin olunan keyifli bir cinsellik için bu kısmın uyarılması oldukça önemli.

Vulvanın sinir sayısı bakımından en yoğun bölgesi olan klitoris uyarma halinde kadınlar için bir haz merkezi halini alır. Erojen bölgesi olarak nitelendirebileceğimiz bu bölgenin işlevleri kendi alanıyla da sınırlı değildir.  Herhangi bir şekilde temas edildiği takdirde buradaki sinir uçları ile birlikte pelvik bölgedeki diğer 15.000 sinir de uyarılır ve genel bir zevk sağlanır.

Klitoris Orgazmı Gizemlidir

Klitoris Orgazmı Gizemlidir

Klitoris Orgazmı Gizemlidir

1998 yılına kadar yalnızca dışarıdan göründüğü kadarını bildiğimiz klitoris elle dokunma gibi anlarda daha da derinlerde gizlendiğini belli etti. Bunun üzerine MRI kullanarak incelenmeye başlandı ve tam 18 ayrı kısımdan meydana geldiği görüldü. Elbette hala gizemini koruyan bu zevk merkezi tamamen keşfedilmiş değil ve oldukça karmaşık görülen bir sisteme sahip.

Klitoris Penise Benzer

Klitoris Penise Benzer

Klitoris Penise Benzer

Penis ve klitorisin birbirine benzediğini daha önce hiç düşünmüş müydün? Evet, şekilleri oldukça farklı olabilir. Ancak hamileliğin 2. haftasına kadar embriyoların tamamı kadın genital bölgesine sahip gibi görünür ve ancak 8. haftada penis oluşmaya başlar. Yani kadınlara ait hiçbir özel bölge ortadan kalkmaz yalnızca form değiştirir. Sertleşme özellikleri ve çerçeveleri olması da bu iki yapının benzerliklerini gösterir. Ayrıca penisin bu bölgeyi incelediğinde penis başı gibi bir nokta görebilirsin ve bu da tesadüf değildir.

Klitoris Neresi Diyorsan Dokun Ve Sertleşsin

Klitoris Neresi Diyorsan Dokun Ve Sertleşsin

Klitoris Neresi Diyorsan Dokun Ve Sertleşsin

Tıpkı penis gibi sertleşen ve erekte olan haz bölgeleri, kadınlar için şüphesiz erkeklere göre daha az dikkat çekici. Ancak sertleşme kadınlarda da hissedilir ve gözlemlenebilir. Kadın orgazmı gerçekleşene kadar kan bu bölgelere dolmaya devam eder ve sertlik de korunur.

Klitoris Boyutu Önemli midir?

Klitoris Boyutu Önemli midir?

Klitoris Boyutu Önemli midir?

Pek çok erkek ideal penis boyu konusunda takıntılı olabiliyor. Kadınların cinsel bölgelerine en az erkekler kadar çok güvenmek istediğini de biliyoruz. Ancak kadınların boyut konusunda daha az takıntılı olması onların da haz bölgelerinin farklı boyutta olabileceği gerçeğini değiştirmiyor.

Kadın için de erkek için de boyutun bir önemi yoktur. Beyin, asıl haz merkezi olup cinsel organlar bu konuda sadece bir araçtır. Tüm duyuların bir arada çalıştığı cinsel birleşme bir bütündür ve yeterince uyaran alındığında, özellikle kadın için, boyutun önemi ortadan kalkar. Bir kadın nasıl uyarılır biliyorsan klitoral bölgenin boyutunun ya da nasıl göründüğünün pek de anlamı yoktur.

Klitoris Büyür mü?

Klitoris Büyür mü?

Klitoris Büyür mü?

Cinsel hayat üzerinde bir etkisi olmasa da yaşam boyunca bu uyarılma bölgesinin alan boyutu da değişir. Menopoz dönemiyle birlikte ciddi hormonal değişimler yaşayan kadınların haz aldıkları bölgeler genişleyebilir. Bu nedenle klitoris büyümesi gözlemlediğin takdirde bunu doğal karşılaman ve endişe etmemen gerekir.

G Noktası Nerededir?

G Noktası Nerededir?

G Noktası Nerededir?

Kadınların bedenlerine ve cinselliğe dair en merak ettiği sorulardan biri G noktasının yeri olurken, aslında bu noktanın klitoral bölgeden başka bir şey olmadığını bilmek gerekir. Zevkli bir cinsel birleşme için G noktasını bulmanın şart olduğu düşünülse de kendine dair böyle kesin bir noktayı bulamamış olanlar için doğru uyarılma olduğu sürece bilinen zevk bölgeleri de yeterli olacaktır.

Kadınların Zevk Noktaları Nerelerdir? Kadınların Haz Bölgeleri Nelerdir?

Kadınlar Nasıl Uyarılır?

Kadınlar Nasıl Uyarılır?

Kadınlar Nasıl Uyarılır?

Her kadının eşsiz olduğu gerçeği, bu konuda da karşımıza çıkıyor. Biyolojimiz farklı olduğuna elbette uyarılma şeklimiz de farklı olabilir. Bazı kadınlar uyarılmak adına direkt haz bölgelerine dokunulmasından hoşlanmayabilir. Bazılarıysa doğrudan temas sayesinde orgazmı kolaylaştırabilir. Herkesin uyarılma şekli farklıdır ve temastan hoşlanmıyorsan yalnızca neyi sevdiğini keşfetmen, endişelenmemen gerekir.

Orgazm Pozisyonları Nelerdir?

Orgazm Pozisyonları Nelerdir?

Orgazm Pozisyonları Nelerdir?

Coital uyum tekniğini daha önce duymuş muydun? Bu teknik sayesinde orgazm için mükemmel bir pozisyon sağlanabilir. Erkeğin üstte olduğu pozisyonlarda penis tabanı ve klitoral bölge karşı karşıya gelir. Kadınlar erkeklerin uyluk kısmını kendi bacaklarıyla sardığında salınma hareketine devam edilmelidir. Orgazmı henüz keşfetmemiş olanlar için kadınların hem cinsel organla hem de elle uyarılabildiği bu duruş oldukça idealdir.

Orgazm Olmayı Kolaylaştıran Pozisyonlar Nelerdir?

Sen de klitoris nerededir öğrendiğine göre çok daha farklı bir cinsel yaşamın kapılarını aralayabilirsin. Tüm görüşlerini ve sorularını yorum olarak paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg