• 122.290
Anasayfa
Diyetler Chia Tohumu Nedir? Chia Nasıl Tüketilir? Chia Tohumu Zayıflatıyor mu?

Chia Tohumu Nedir? Chia Nasıl Tüketilir? Chia Tohumu Zayıflatıyor mu?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Chia Tohumu Nedir? Chia Nasıl Tüketilir? Chia Tohumu Zayıflatıyor mu?

Chia tohumu nasıl tüketilir? Chia tohumu nasıl saklanmalı? Chia tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır? Chia tohumu aç mı tok mu kullanılır? Zayıflatan mucize chia tohumu nasıl tüketilir, hep birlikte öğreniyoruz.

Chia Tohumu Nedir?

Chia Tohumu Nedir?

Chia Tohumu Nedir?

Obezite ve fazla kilo sorunu artık tüm dünyayı etkileyen ciddi bir sağlık sorunu halini aldı. Her yaştan, cinsiyetten birey, fazla kiloların yan etkisi olarak türlü hastalıklar ile karşı karşıya kaldı. Bu durumda elbette sağlıklı beslenme üzerine yapılan araştırmalar ve besinlerde çeşitlilik arayışı gündeme gelmeye başladı. Bitki odaklı beslenme programları ise bu konuda oldukça rağbet görüyor.

Sağlıklı beslenmenin hayatımıza yeni kazandırdığı ve artık hemen her markette karşımıza çıkan chia tohumu ile tüketicisi ile yeni tanışıyor olması nedeniyle merak konusu. Sizin de kolayca temin edebileceğiniz chia tohumu nasıl kullanılır ya da hangi tariflerde yer alır gibi sorulara ışık tutuyor olacağız.  Çünkü yoğun iş ve gündelik yaşam temposu içerisinde bizi uzun sure tok hissettirirken aynı zamanda iyi bir enerji kaynağı olacak özel besinler aramaktayız. Bu konuda harika bir alternatif olan bu bitkisel ürün sağladığı faydalar ile emin ol onu keşfetmeni bekliyor.

Chia Tohumu Faydaları Nelerdir?

Chia Tohumu Faydaları Nelerdir?

Chia Tohumu Faydaları Nelerdir?

Gün içinde yalnızca bir yemek kaşığı kadar bu harika üründen tüketerek vücudunun günlük protein, lif, kalsiyum, omega-3 ihtiyacının büyük kısmını karşılayabilirsin. Metabolizma hızlandırmak için harika bir alternatif olan tohum, bitkisel protein içermesiyle uzun zamandır kurtulmak istediğin fazla yağlarına veda etmeni sağlacaktır.

Kilo vermeyi arzuladığı için bu besini hayatına alanların en merak ettiği sorulardan biri chia tohumu faydaları oluyor. Ancak diyet yapanların korkulu rüyalarından biri olan yağ ile birlikte kas kaybetme durumu, bu bitki ile söz konusu dahi olmuyor. Yani diyetiniz içinde yalnızca bir yemek kaşığı günlük tüketim dahi, bu besinin mucize faydalarını görmeniz için yeterli oluyor.

Kilo vermek isteyenlerin çoğu zaman beslenmeleriyle yeterince enerji alamadığını ve bu nedenle diyeti uzun süre devam ettirmede sorun yaşadığını görüyoruz. Ancak chia tohumu kullananlar için durum farklı. Öyle ki bu faydalı besin sayesinde hem sağlıklı yoldan enerji almış oluyorsun hem de gün içindeki yorgunluklar yaşanmadığından diyete uzun süre sadık kalmada güçlük çekmiyorsun.

Kilo alma ve verme dönemlerinde ne yazık ki her zaman çok da sağlıklı yöntemleri takip edemiyoruz. Bu durumlarda yani yanlış beslenmede vücudumuzda, özellikle bağırsaklarda büyük oranda toksin birikiyor ve biz ne yazık ki pek de gereken özeni göstermiyoruz. Ancak önerilen porsiyonlarda tüketilen bu bitkisel ürün sayesinde kilo alıp verme dönemlerinde sıkça görülen kabız ya da ishal gibi sindirim sorunları da ortadan kalkıyor.

Etkin bağırsak temizliği elbette bu harika besinin tek faydası değil. Bu omega-3 deposu sayesinde beyin, sinir sistemi ve bilişsel fonksiyonlar da gelişiyor, güçleniyor.

Zihinsel sağlığa kadar faydası dokunan chianın kilo verme üzerine olan etkileri ise bir diğer merak konusu. Pek çok tüketici adayının aklına ilk gelen soru chia tohumu zayıflatır mı oluyor. Sağlıklı ve kontrollü kilo kaybı için chianın besleyici ve dengeleyici özelliklerinin yanı sıra tok tutma özelliğinden de faydalanılması mümkün.

Kemik ve kas için güçlendirici etkileri bulunan bitkinin, vejetaryenler ve laktoz intoleransı olanlar arasında da popülerliği oldukça yüksek. Öyle ki alternatif protein kaynağı arayanlar için bitkisel bir protein kaynağı olarak hizmet veren tohumlar hayvansal ürüne gerek kalmaksızın kas ve kemikleri koruyor. Tüm bu nedenlerle çocuklar ya da menopoz dönemlerinde de yetişkinler için tam bir kemik kuvvetlendirme kaynağı.

Chia Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Chia Tohumu Nasıl Tüketilir?

Chia Tohumu Nasıl Tüketilir?

Chia Tohumu Nasıl Tüketilir?

Genelde çiğ olarak farklı tariflere eklenen chia tohumu nasıl tüketilir sorusunu fazlaca alan bir besindir. Salatalardan çorbalara, yoğurttan içeceklere pek çok sevilen tarife tohumları ekleyebilirsiniz. Özellikle smoothie tarifi bu küçük besin bombalarıyla yapıldığında bir başka harika oluyor.

Çiğ haliyle tıpkı buğday tohumlarına benzerken suda bekletildiğin jel kıvamı alan taneler, her iki türlü de tüketim için gayet uygun. Ayrıca iki haliyle de yoğun ya da belirgin bir tadı ya da aroması olmadığından dolayı pek çok farklı tarifin içine girmesi kolaylaşıyor. Her tadı beğenmeyen, alternatif besinler konusunda seçici olanlar için bile, bu tat ve koku keskinliği olmayan taneler, yemeklerin içerisine girmek için ideal.

Chia Tohumu Çiğ Nasıl Kullanılır?

Chia Tohumu Çiğ Nasıl Kullanılır

Chia Tohumu Çiğ Nasıl Kullanılır

Chiayı paketinden çıktığı gibi kullanmak isteyenler, hazırladığı hemen her tarifin üzerine çiğ olarak taneleri ekleyebilirler. Salata, çorba, yulaflı karışım ya da hazır yoğurt üzerine yalnızca 1 yemek kaşığı kadar chia tanelerinden eklemeniz, tüm sağlıklı ve besleyici etkileri almanız için yeterlidir. Dilersen, tanelerin sana göre sert olduğunu düşünüyorsan eğer, su içinde bekletip jel gibi bir kıvam aldıktan sonra tıpatıp aynı şekilde kullanıma devam edebilirsin.

Chia Tohumlu Çay Nasıl Yapılır?

Chia Tohumu Çay Olarak Nasıl Kullanılır?

Chia Tohumu Çay Olarak Nasıl Kullanılır?

Tohumlardan 1 tatlı kaşığı kadarını al ve 1 bardak kaynar suda 10 dakika beklet. Demlendikten sonra bu çayı sabah ve akşam olmak üzere birer bardak tüketmeyi ihmal etme. Bu noktada bilmen gereken bekletilmiş çay yerine taze yapılmış ve kaynar suda fazla demlenmemiş çayı tüketmenin önemi. Gördüğün gibi chia tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır sorusunun aslında pek çok alternatif yanıtı  mevcut.

Chia Tohumu Puding Tarifi

Chia Tohumu Puding Tarifi

Chia Tohumu Puding Tarifi

Yaz günlerinde hem içini serinletecek hem de ağzını tatlandıracak hafif bir tatlı arıyorsan, bu harika tarif tam sana göre. Chia tohumu puding tarifi birbirine çok yakışan lezzetlerin bir araya gelmesini sağlayan ve günün her saatinde tüketebileceğin farklı bir lezzet olacak.

Akşam saatleri içerisinde bir kase yoğurdun içerisine tanelerden bir tatlı kaşığı kadar ekle. Yoğurdun ev yapımı olmasına özen göster. Karıştır ve ağzını kapatıp buzdolabına al. Ertesi günü karışımın içine kendi damak tadına göre çilek, kayısı, muz ya da başka benzer meyvelerden küçük küpler halinde doğrayarak ilave et. İşte zayıflatan ve serinleten doğal tatlın hazır!

Bu tarif yerine deneyebileceğin bir önerimiz daha var. Seçtiğin ve bahsetmiş olduğumuz meyveleri yoğurtlu chia ile birlikte blendırdan geçir. Karışımı yemeden önce bir süre buzdolabında bekletmeyi unutma. Bu şekilde rengarenk ve çocuklarının bayılacağı soğuk tatlılar hazırlayabilirsin.

Daha da besleyici bir puding mi istiyorsun? Merak etme, dahası var: Bir kabın içerisinde 1 kase ev  yapımı yoğurt, 1 yemek kaşığı Chia, 1 çay kaşığı tarçın, 1 avuç ceviz içini karıştır. Ceviz içlerini olabildiğince iri taneler halinde eklemeye çalış. Karışımı kaplara böl ve minimum 30 dakika buzdolabında dinlendir. Pudingi yemeden önce chia tohumu aç mı tok mu kullanılır diye merak ediyorsan, bu tamamen senin tercihine kalmış.

Chia Tohumu İle Omlet Yapımı

Chia Tohumlu Omlet Tarifi

Chia Tohumlu Omlet Tarifi

Artık hepimiz kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu konusunda hemfikiriz. Güne dinç başlamak ve bu enerjiyi gün boyu korumak için vitamin, mineral ve protein bakımından yoğun bir kahvaltı şart. Ayrıca seni uzun süre tok hissettirecek besinlerle güne başlaman kolay kilo verme ve sağlıklı şekilde kilonu koruma için elzem. O zaman yumurta ve chiayı bir araya getiren bu harika tarife ne dersin?

Bir kasenin içine 2 yumurta kır ve üzerine günlük önerilen porsiyon olan bir kaşık chiadan ekle. 2 yemek kaşığı süt ve birer tutam tuz, nane, kekik, pul biberi de unutma. Pişirmeden önce en az yarım saat buzdolabında dinlendir karışımı. Burada eklemekte fayda var; chia tohumlu tarifler tüketmeden önce buzdolabında ne kadar dinlendirilirse o kadar faydalı oluyorlar.

Şimdi gelelim pişirme evresine, birkaç damla zeytinyağını tavaya al ve ısıt. Sonrasında omlet içi hazırladığın karışımı tavaya boşalt ve her iki tarafı pişirip bol yeşilliklerle birlikte sofraya koy. Emin ol omletin yanında marul, maydanoz, roka, tere gibi yeşilliklerle çok daha besleyici ve leziz olacak.

Chia Tohumu Zayıflamaya Yardımcı mı? – Video

Sen de chia tohumu yoğurtta ne kadar beklemeli gibi her bir detayı açıkladığımız bu tarifleri denemeye hazır mısın? Tüm görüş ve sorularını yorumlara bırakmayı unutma.

Oolong Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg