• 104.091
Anasayfa
Diyetler Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır, Zayıflatır mı, Faydaları Neler?

Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır, Zayıflatır mı, Faydaları Neler?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır, Zayıflatır mı, Faydaları Neler?

Maydanoz suyu ile zayıflama mümkün mü? Maydanoz suyu faydaları ve zararları neler? Maydanoz suyu aç mı tok mu içilir? Maydanoz suyu kullananlar ne diyor? Maydanoz suyu içenler zayıflıyor mu? Sen de maydanoz suyu ile vücuduna bir iyilik yapmak için bizi takip et.

Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Antioksidan zengini maydanozun salatalardan hamur işlerine, et yemeklerinden smoothielere kadar her tarifte yeri var. Sağlık ve enerji deposu bu bitki Akdeniz’de doğmuş olsa da artık tüm dünyada, hemen her evde bulunuyor. A, B12, C, K vitaminleri yanı sıra beta karoten,  folat, potasyum, folik asit, lif, demir ve kalsiyum açısından da oldukça zengin olan maydanozun uzmanlar tarafından hemen her öğünde tüketilmesini önerdiğini biliyoruz. Başta sindirim sistemi olmak üzere vücudun geneli için büyük etkileri olan maydanoz suyu faydaları ile bu yazımızda yakın mercek altında.

Yarım demet maydanozu saplarını da dahil ederek 2-3 parçaya ayır. Küçük bir tencere içinde 2 su bardağı su ile birlikte kaynat. Kaynadıktan sonra erimelerine izin vermeden, kısık ateşte 3-4 dakika daha beklet. Şimdi ocaktan al ve kapağını kapatıp 10 dakika soğuması için bekle. Süzdüğün bu suyu gün içinde 2 kereye kadar tüketebilir, dilersen karışımın içine yarım limonun suyunu ilave edebilirsin. Maydanozun içine giren limon suyu faydaları ile bu kürü daha da etkili kıldığı gibi lezzetlenmesini de sağlayacak.

Doğal besinlerin geneli için de söyleyebileceğimiz üzere, maydanozu tüketmenin en iyi yolu çiğ olarak yenmesidir. Çünkü ısıyı alan bitkinin besin değerleri düşer ve yapısı bozulur. Bu nedenle son dönemlerde maydanoz suyu kullananlar daha çok çiğ halinin suyunu çıkarmaya çalışır. Bunun için yarım demet kadar maydanozu saplarıyla yıkadıktan sonra blendırda birkaç dakika ezebilirsin. Üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edip ezmeye devam etmelisin. Bu şekilde bir maydanoz kürü hazırlamak da oldukça pratik ve yararlı olacaktır. Maydanozu bu şekilde tüketmeyi tercih ettiysen içmeden önce süzmeyi ve içine yine biraz limon suyu eklemeyi unutmamalısın. İşte karşında harika bir detoks içeceği seni bekliyor.

Maydanozla detoks suyu yapmak için elbette diğer antioksidan kaynaklarından da yardım alabilirsin. Bu defa blendıra aldığın yarım demet maydanoza, 1 tane havucu,1 tane salatalığı ve kabuklarını soyup dilimlediğin 1 limonu ilave et. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip hepsini karıştır. Maydanoz smoothie olarak da tüketebileceğin gibi süzerek sebze suyu olarak tüketebileceğin bu suyun sayesinde kendini gün içinde çok daha iyi hissedeceğine eminiz. Ayrıca salatalık suyu ile maydanozla hazırladığın suyun benzer etkileri olması da bizce avantajlı.

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir?

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir?

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir?

  • İdrar söktürmek, maydanozun suyunu içmenin bilinen en belirgin etkisidir. Bu şekilde vücuttaki iltihapları ve enfeksiyonları giderir.
  • Meme, cilt, prostat kanserleri gibi farklı kanser türlerine karşı koruyucu özellik gösterir. Kanserin temel nedenlerinden olarak bilinen serbest radikallerin önüne geçerek yeni oluşan hücreleri destekler.
  • Folik asit ve B vitamini içerdiğinden kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Böbrek taşı oluşmasını engeller ya da taş dökmekte olanlarda belirtileri hafifletir.
  • Sindirim sisteminden ileri gelen rahatsızlıkların önüne geçer. Özellikle şişkinlik ve gaz gibi sağlık sorunlarında maydanoz suyu içenler anında rahatladıklarını dile getirirler.
  • Vücuttaki fazla suyun ve haliyle ödemin uzaklaştırılmasını sağlar.
  • Ağız içindeki kötü kokuları giderir.
  • Solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonları geçirir. Özellikle öksürük ve astım için önerilmektedir.
  • Gün içinde ihtiyacımız olan A vitamininin %80 kadarının alınmasını sağlar. A vitamini desteğiyle göz sağlığını korur ve erken dönem yaşlanma belirtilerini önler.
  • Kilo vermek isteyenler için maydanoz kürü sıklıkla önerilir. Bunun nedeni kürün kilo vermeye yardımcı olması ve yağ yakımını desteklemesidir.
  • Tüm organlarda olduğu gibi cilt için de faydalarını zengin içeriği ile bizlere veren maydanozun sayesinde çok daha genç görünen, dinç, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsin.
  • Cildin kaybettiği nemi geri veren maydanoz kürü cilde ihtiyacı olan besinleri de sağladığından erken dönemde kırışıklıkların önüne geçer.
  • Kana karışan oksijen miktarını arttırdığından karaciğer ve böbreklerin temizlenmesini kolaylaştırır. Böylece karaciğer yağlanması gibi iç organlara ilişkin sorunları giderir. Ayrıca kandaki oksijenin artışı ile anemi, demir eksikliği gibi kan rahatsızlıkları önlenir.
  • Afrodizyak etkisi gösterir ve cinsel hayatı canlandırır.
  • C vitamini içeriği sayesinde grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklarla savaşır. Genel olarak bağışıklığı güçlendirir.
  • Hem adet söktürücü bitkiler arasında hem de menopoz belirtilerini hafifleten bitkiler arasında yer aldığından kadınlara her yaşta önerilir.

Maydanoz Suyu Kilo Verdirir mi?

Maydanoz Suyu Kilo Verdirir mi?

Maydanoz Suyu Kilo Verdirir mi?

Çiğ ya da pişmiş olması fark etmeden metabolizmayı hızlandırma özelliği gösteren maydanoz kürü birkaç gün düzenli şekilde tüketildikten sonra etkilerini göstermeye yavaş yavaş başlar. Maydanozu diyetine dahil edenler sonucu kısa sürede görebilecek, ayrıca ödemi uzaklaştırdığı için daha rahat hissedecektir.

İlk etapta verilen kiloların yağ olması pek mümkün değildir. Önce vücuttan ödem uzaklaştırılır. Ancak metabolik etkileri görebilmek için maydanoz kürüne pes etmeden devam edilmelidir. Maydanoz kürü 3-5 gün boyunca günde bir bardak ya da maksimum 2 bardak olarak tükettikten sonra 3 gün ara verip sonra yeniden başlaman gerekir.

Maydanoz suyu zararları ile tanınmayan bir içecek olsa da sonuçta fazlasının alınması hormonlar ya da enzimler üzerinde istenmeyen etkiler yaratabilir. Bu nedenle sınırlı ve bahsedilmiş olan dozlarda tüketilmesi oldukça önemlidir. Maydanoz kürü, kilo verme amacıyla devam edenlerin suyun içine biraz limon suyu eklemeleri de önerilmektedir.

Maydanoz Suyu Kullananlar İçin Öneriler Nelerdir?

Maydanoz Suyu Kullananlar İçin Öneriler Nelerdir?

Maydanoz Suyu Kullananlar İçin Öneriler Nelerdir?

Bahsettiğimiz bu özel içeceğin yağ yakma amacıyla kullanıldığında yemeklerden 15-20 dakika önce tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Hatta akşam yemeğine 30 dakika kala suyun tüketilmesi metabolizma hızlanması için oldukça faydalı olacaktır.

Maydanoz suyu faydaları ile hepimize ilaç gibi gelse de yine de tüketim sınırına dikkat etmekte fayda var. Gün içinde 2 bardaktan fazla tüketilmemesi gereken suyun doz aşımında midede ya da bağırsaklarda akut sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır.

Her gün tüketmeye özen gösterdiğin bu suyu 3 ya da 5 günden fazla üst üste tüketmeme çalışmalısın. Haftanın yarısında maydanoz kürü uygulayanlar diğer yarısında vücudunu dinlendirmeli ve sonrasında yeniden başlamalıdır.

Bir rahatsızlığından dolayı düzenli olarak kullandığın bir ilacın varsa, bu ne olduğu fark etmeksizin maydanozu tüketmeye başlamadan önce doktoruna danışman gerekir. Özellikle böbrek hastası olup tedavi görenlerin onay olmadan bu suyu tüketmemeye başlaması gerekir. Hamileler de sudan uzak durması gereken bir diğer gruptur.

İnternet üzerinde maydanoz çayı adı altında satılan ürünler görebilirsin. Bunların maydanozu direkt demlemekle aynı etkilere sahip olmadığını ve kaynağını bilmediğin bitkisel ürünleri tüketmemen gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Maydanoz Limon Kürü Nasıl Yapılır? – Video

Sen de maydanoz suyu ile zayıflama ve şifa bulmak için gerekenleri öğrenmiş bulunuyorsun. Sorularını ve görüşlerini ise yorumlar kısmında mutlaka bizlerle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg