• 121.261
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelik Döneminde Mandalina Yenir mi? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Gebelik Döneminde Mandalina Yenir mi? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamilelikte Mandalina Yenir mi? Faydaları ve Zararları

Mandalina nedir? Mandalina yemenin hamilelere faydası nedir? Hamilelik döneminde mandalina tüketmek zararlı mıdır? Mandalina suyunun faydaları nelerdir? Mandalina nasıl kullanılabilir? Mandalina besin değeri nedir? Gebelik ile beraber anne adayları her yediklerinin fayda ve zararlarını öğrenmek ister. Gebelik döneminde mandalina yemenin fayda ve zararlarını öğrenmek istiyorsanız yazımı okumaya devam etmelisiniz.

Mandalina Nedir?

Mandalina Nedir?

Mandalina Nedir?

Mandalina meyvesinin Çin kökenli olduğunu düşünülür. Turunçgil ailesinden olan mandalina, yapraklarını dökmeyen bit meyvedir. Kabuklu meyveler arasındadır. Soyularak yenilir ve çiğ olarak tüketilir. Ekim ve nisan ayları arasında taze mandalinaları bularak tüketebilirsiniz.

Mandalina meyvesi kullanım alanı oldukça geniş bir meyvedir. Kendisi direkt tüketildiği gibi mandalina suyu olarak da tüketilebilir. Kozmetik sektöründe dahi kullanılabilen bir meyvedir. Hamilelik döneminde tüketebileceğiniz meyvelerden en sağlıklı meyveler arasındadır. Bebek ve anne sağlığı için dengeli ve sağlıklı bir beslenme programına uyulmalıdır.

Mandalina Yemenin Hamilelere Faydaları Neler?

Mandalina Yemenin Hamilelere Faydaları

Mandalina Yemenin Hamilelere Faydaları

Mandalina kış aylarının en sevilen ve sağlıklı meyveleri arasındadır. Vitamin ve mineral dolu yapısı ile bebek gelişim ve sağlığında çok etkilidir. Ne kadar sağlıklı olsa da hamile iken günde bir kaç adetten fazla tüketmemek gerekir. İçerisinde bulunan şekerden dolayı fazlaca tüketmemek gerekir. Hamilelik döneminde mandalina yemek, düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiği sürece faydaları şu şekildedir;

  • Kabızlığı önler, bağırsak problemlerine iyi gelir.
  • Bağışıklığa iyi gelir.
  • Bebeği doğum kusurlarından korur.
  • Göz sağlığına iyi gelir.
  • Vitamin eksikliğini tamamlamaya yardımcı olur.

Hamilelik döneminde mandalina meyvesinin faydalarını detaylandırmak istersek;

Kabızlığa İyi Gelir

Mandalina içerisinde lif açısından zengin bir meyvedir. Hamilelik sürecinde lifli gıdalar ile beslenmek kabızlık ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Gün içinde yiyeceğiniz 2 orta boy mandalina lif ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. Mandalina tok tutma özelliği sayesinde de gereksiz kalori alımının da önüne geçer.

Bağışıklığı Güçlendirir

Mandalina önemli bir C vitamini kaynağıdır. Günlük 1 bardak mandalina suyu içmek yüksek oranda C vitamini ihtiyacınızı karşılar. Cilt ve kemik sağlığı için önemli kolajen üretimini sağlar. İçinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Gebelik döneminde yaşayacağınız olası hastalıklardan sizi korur. Hem sizin hem de bebeğinizin cilt sağlığına oldukça iyi gelir.

Doğum Kusurlarını Önler

Gebelik döneminde anne adayının vitamin ve mineral açısından daha fazla beslenmeniz gerekir. Mandalina içerisinde bulunan folik asit açısından oldukça zengindir. Hamilelerin folik asit ihtiyacı vardır. Yeterli miktarda folik asit doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur. Erken doğum gibi tehlikelerden korunmak için yeterli miktarda folik asit alınması gerekir. Mandalina meyvesi de önemli bir folik asit kaynağıdır.

Göz Sağlığına İyi Gelir

Mandalina içinde bulunan A vitamini göz sağlığına iyi gelir. 1 bardak mandalina içinde bulunan A vitamini sayesinde hamilelerin günlük alınması gereken A vitamini önemli bir bölümü karşılanmış olur. Bebeğinizin cilt, diş, doku ve kemik dokusunun oluşumunda etkili bir vitamin olan A  vitaminini mandalina meyvesini yiyerek karşılayabilirsiniz.

Vitamin Eksikliğini Karşılar

Mandalina içinde bulunan magnezyum, demir, A vitamini , B12 vitamini, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin bir meyvedir. Mandalina meyvesi anne ve bebeğin vitamin eksikliğinin karşılanmasına yardımcı olur.

Hamilelik Döneminde Mandalina Tüketmek Zararlı mı?

Hamilelik Döneminde Mandalina Tüketmek Zararlı mı?

Hamilelik Döneminde Mandalina Tüketmek Zararlı mı?

Kış aylarının şifa deposu olarak bilinir mandalina meyvesi. Hem anne adayı hem de bebek için faydalı olan mandalinayı fazla tüketmek bazı zararları da beraberinde getirir. İçinde şeker olduğu için fazla tüketilmemesi gerekir.

Mandalina Suyunun Faydaları Nelerdir?

Güne 1 bardak mandalina suyu içerek başlamak bebeğinizin cilt ve kemik sağlığı için oldukça fayda sağlayacaktır. Göz sağlığına iyi gelecektir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan mandalina meyvesi bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir.

Mandalina meyvesini suyunu sıkarak ya da çiğ bir şekilde tüketebilirsiniz. Taze mandalina suyunu içmek de direkt dilim şeklinde yemek ile aynı faydaya sahiptir.

Mandalina Nasıl Tüketilebilir?

Mandalina meyvesi hamilelik döneminde de cilt ve saç sağlığı açısından oldukça önemlidir. Mandalina kabukları ile koku elde edebileceğiniz gibi küçük küçük doğrayarak tatlılarınız da kullanabilirsiniz. Yeme içme de kullanıldığı gibi kozmetik sektöründe de kullanılır. Mandalina reçeli yapabileceğiniz gibi pasta yaparken de kullanabilirsiniz.

Mandalina Besin Değeri Nedir?

Mandalina Besin Değeri

Mandalina Besin Değeri

  • Porsiyon Miktarı: 100 g İçin
  • Kalori (kcal): 53
  • Toplam yağ: 0,3 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 2 mg
  • Potasyum: 166 mg
  • Karbonhidrat: 13 g
  • Diyet Lifi: 1,8 g
  • Şeker: 11 g
  • Protein: 0,8 g
  • A Vitamini: 681 IU
  • B6 Vitamini: 0,1 mg
  • B12 vitamini: 0 µg
  • C Vitamini: 26,7 mg
  • D Vitamini: 0 IU
  • Kalsiyum: 37 mg
  • Demir: 0,2 mg
  • Magnezyum: 12 mg

Mandalinanın Faydaları Nelerdir? – Video

Hamilelik döneminde mandalina meyvesinden tükettiniz mi? Mandalina yemenin hangi faydalarını gördünüz? Mandalina meyvesini nasıl çeşitleri ile kullandınız? Mandalina meyvesi ile hamilelere önerebileceğiniz tarifiniz varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg