• 87.361
Anasayfa
Diyetler Kilo Almak İçin Ne Yemeliyiz, Doğal Yöntemler Nelerdir?

Kilo Almak İçin Ne Yemeliyiz, Doğal Yöntemler Nelerdir?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Kilo Almak İçin Ne Yemeliyiz, Doğal Yöntemler Nelerdir?

Kilo almak için yapılması gerekenler nelerdir? Çok zayıfım kilo almak istiyorum ne yapmam lazım? Kilo almak için ne yemeliyiz? Kilo almak için doğal yöntemler nelerdir? Sizler için bu yazımızda sağlıklı kilo nasıl alınır sorusuna yanıt aradık.

Kilo Almak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Kilo Almak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Kilo Almak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Sürekli olarak fazla kilolarından şikayet eden kişilerle karşılaşırız fakat kilo almak isteyenler ve bu konuda problemler yaşayan kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Zayıflık ile ilgili yaşanan sorunların birçok nedeni bulunmaktadır. En önemli nedenlerden biri ise doğru kalori hesabının yapılmıyor olmasıdır.

Oldukça basit bir matematik hesabıyla kolayca kilo alabileceğinizi biliyor muydunuz? Günlük olarak vücudunuzun aldığı kalori miktarından fazlasını harcadığınız taktirde kilo alamıyor oluşunuz oldukça doğal bir durum. Bu durumu tam tersine çevirmek için günlük yaktığınız kalori miktarından daha fazlasını almaya özen göstererek başlayabilirsiniz. Unutmayın, kilo almak demek sağlıksız beslenmek demek değildir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye özen göstermeli ve kilo almak için doğal yöntemler tercih etmelisiniz.

Bazı sağlık sorunları kilo almaya engel olabileceğinden bu yöntemlere başvurmadan önce bir uzman doktora danışarak gerekli bilgilere sahip olabilir, doktor gözetiminde daha sağlıklı kilo alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Kilo Almak İçin Kahvaltı Nasıl Yapılmalı?

Kilo Almak İçin Kahvaltı Nasıl Yapılmalı?

Kilo Almak İçin Kahvaltı Nasıl Yapılmalı?

Kahvaltı, kilo almak isteyenlerin de vermek isteyenlerin de atlamamaları gereken en önemli öğündür. Özellikle kilo alma ile ilgili sorun yaşıyorsunuz kahvaltınıza dikkat etmenizde fayda var. Mümkün olduğunca erken saatlerde kahvaltı yaparak sonrasında birkaç saat arayla öğle yemeği adına bir öğün daha yapmaları önerilir.

Güne çok sağlam bir kahvaltı ile başlamakta fayda var. Kahvaltınızda yüksek kalorili yiyecekler tercih ederek alacağınız enerji miktarını arttırın. Yulaf, tereyağı, fıstık ezmesi, muz ve birçok kuru yemişin hem tat hem de kalori açısından kahvaltınızda olması etkili olacaktır. Çay içmek yerine ballı sütü tercih ederek yanında tahin pekmez tüketmeye özen gösterin. Hem sağlıklı besinler olmakla beraber sizin kolay bir şekilde kilo almanıza olanak sağlayacaktır.

Kahvaltı için en vazgeçilmez besinlerden biri de kalorisi oldukça yüksek olan fındık ezmesidir. Kahvaltı dışında da ara öğünlerinden birkaç kaşık olacak şekilde tüketebilir, bir dilim ekmeğe sürerek de yiyebilirsiniz. Aynı zamanda fıstık ezmesi de benzer yararı gösterecektir.

Ara Öğünler Ne Kadar Önemli?

Ana öğünlerinize ek olarak ara öğünler ile gün içerisinde yiyeceklerinizi yayarak daha sağlıklı bir kilo alma gerçekleştirebilirsiniz. Ara öğünler yardımıyla sürekli aç olma hissi önleneceği gibi düzenli ve sağlıklı kilo alma sağlanacaktır. Bu öğünlerde yediklerinizin besin değerleri ve enerji bakımdan yüksek gıdalar olmasına özen gösterin. Badem, kuru üzüm, fıstık ya da ceviz gibi yüksek kalori besinleri tercih etmenizde fayda var.

3 temel öğün ve 2 ila 3 ara öğün yapacağınız bir programla kilo alışınızı hızlandırabilirsiniz. Beslenme programınızı doğru uygulamalı ve hiçbir öğünü atlamamalısınız. Ara öğünlerde fast food tüketmekten kaçınarak kuru yemiş ya da kuru meyveleri tercih etmelisiniz.

Kilo Almak İçin Kalori Hesabı Yapılmalı Mı?

Tükettiğiniz gıdaların kalorilerinin yüksek olması kilo alma hızınızı doğrudan etkileyecektir. Bundan dolayı tükettiklerinizin kalori değerlerini iyi bilmeli ve doğru bir kalori hesabı yapmalısınız. Sütlaç yerken yanına kuru yemiş ya da badem, pilav yerken yanına et yemeye özen gösterebilirsiniz. Aynı zamanda makarna ile peynir ya da kıymayı da tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı Beslenmenin Önemi Nedir?

Sağlıklı Beslenmenin Önemi Nedir?

Sağlıklı Beslenmenin Önemi Nedir?

Kilo alırken beslenme sağlığınızı bozmamaya özen göstermelisiniz. Fast food tarzı yiyecekleri tercih ettiğinizde vücudunuz yağ biriktirir ve birçok sağlık sorunu ile karşılaşırsınız. Bu nedene sağlıklı besinlere yönelmeli, düzenli bir biçimde kilo almaya özen gösterilmeli.

Market atıştırmalıkları, kavurma ya da kızartma gibi pişirme şekilleri vücudunuzu olumsuz etkileyebilir. Kilo almak için bu yola başvurmanız zararlı olmakla beraber sonrasında vermek için çaba göstermeniz gereken kilolar olacaktır. Bunlara eşdeğer olması adına daha sağlıklı olan, sütlü tatlılara, tahin ya da pekmez gibi gıdalara yönelebilirsiniz. Karbonhidrat bakımından zengin olan gıdaları da unutmamak önemli olacaktır.

Zeytinyağı Kilo Aldırır Mı?

Yağlar arasından hem sağlıklı kilo almayı sağlayan hem de yüksek kalorili olan zeytinyağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yemeklerinizde ve salatalarınızda zeytinyağı kullanmanız kilo almanızı destekleyecektir.

Geç Saatlerde Yemek Yenir Mi?

Uykudan yaklaşık 4 saat öncesinden itibaren yemek yemenin çok hızlı kilo alma sağlayan bir durum olduğu toplumda oldukça yaygın olan bir bilgidir. Temel nedeni arasında uyku öncesi metabolizmanın yavaşlaması yer alır ve metabolizma hızı yavaşladığında besinler yeterince yakılamaz. Bu durum da kişinin kolay bir şekilde kilo almasına neden olur. Akşam yemeklerini geç saatlerde yemek ya da uyku öncesine bir öğün eklemek faydalı olacaktır.

Kilo Almak İçin Ne Kadar Su İçmeli?

Kilo Almak İçin Ne Kadar Su İçmeli?

Kilo Almak İçin Ne Kadar Su İçmeli?

Özellikle yemeklerden önce su içmenin iştahı kapattığı bilinir ve bu şekilde kilo alımı önlenir. Tam tersi bir talep olduğundan yemeklerden önce su içmekten kaçınmamız gerekir. Ay zamanda günlük su ihtiyacını karşılamaya özen göstererek ortalama olarak 10 ila 12 bardak su tüketmek gerekir. Gereğinden az ya da fazla su içmek bazı problemlere neden olabilmektedir.

Spor Yapmak Kilo Aldırır Mı?

Hareketsiz bir yaşama sahip olmak iştahınızın kapalı olmasına neden olacaktır. Ağır sporlardan basit egzersizlere kadar geniş bir tercih listesi bulunmakla beraber basit egzersizlerin bile iştahınızı açacağını bilmelisiniz. Kilo alma diyeti fitness merkezleri tarafından spor eğitmenleri ile belirlenebilmektedir. Spor yapmak kilo almanın yanında daha dinç bir vücuda sahip olmanızı ve kiloların sağlıklı bir şekilde alınmasını sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir? – Video

Siz bu yöntemlerden hangisini denemeyi düşünüyorsunuz? Sizin için hazırladığımız ve kilo alma yöntemleri ile ilgili olan yazımız hakkında tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg