• 240.258
Anasayfa
Haber Ne Yesem Yarıyor Diyenler Haklı Olabilir!

Ne Yesem Yarıyor Diyenler Haklı Olabilir!

       1   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Son zamanlarda yapılan ve dünyaca ünlü bir sağlık dergisi tarafından açıklanan araştırmaya göre, “ne yesem yarıyor!” düşüncesinde ki kimi insanlar bu konuda hiçte haksız değiller.

Yapılan Araştırmalar Sonucunda

Yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıkan, yeni 93 gen bölgesi, yağların yakılıp yakılmayacağını ya da vücutta nasıl dağılacağını belirleme konusunda oldukça etkin rol oynamakta.

Genetik üzerine araştırmalar yapan GİANT görevlileri, 300 bin kişiden fazla katılımcı ile yaptıkları araştırmalar konusunda, DNA ve obezite arasında bulunan ilişki üzerine oldukça kapsamlı bir araştırma yaptılar.

 

İşte araştırmadan satır başları;

Yeni keşfedilen ve vücutta yağ dağılımına karar veren 33 adet yeni gen, neden bazı insanların, bazı bölgelerinin kilo alımına daha müsait olduğu konusunu açığa çıkartmış gibi gözüküyor. Ayrıca, araştırma sonucunda bulunan 60 genin ise beden kitle endeksi üzerinde oldukça önemli bir rol oynadığı ve bu genlerin doğrudan sinir sistemleri ile ilişki içerisinde olduğu belirtildi.

Araştırma konusunda ilginç bilgiler veren ve söz konusu araştırmaya başkanlık eden Prof. Elizabeth Speliotes’e göre, nöroloji bilimi ile obezite arasında yakın bir ilişki olabilir; “Kilo problemlerinde, hastalar nöroloji bölümüne gitmeyi asla düşünmezler zira sinir sistemleri ile aşırı kilonun bağlantılı olmadığını düşünürler. Ancak araştırmalar sonucunda bulunan bazı genlerin, iştah kontrolünden, yiyecek ve içecekler ile alakalı bellek sürecine kadar çok farklı alanlarda etkili olduğu ortaya çıktı.

Speliotes’e göre, kilo alma problemleri tek bir gene bağlı değil ve bu yüzden, tek bir tedavi yöntemi ile giderilemez. “Yaş ve cinsiyette bu konularda önemli ancak son sözü yine genetik söyleyecek” dedi.

“Ne Yesem Yarıyor Diyenler Haklı Olabilir!” üzerine 1 yorum

  1. Meral SEZGİN says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg