• 315.822
Anasayfa
Haber Hastalarına Yeni Bir Hayat Sunan, Fenomen Doktor Nowzaradan Aslında Kim?

Hastalarına Yeni Bir Hayat Sunan, Fenomen Doktor Nowzaradan Aslında Kim?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Televizyon ekranlarına bizleri bağlayan ve hayranlıkla kendini izlettiren, güler güzlü, boynundan steteskopu eksik olmayan, alanında çok başarılı bir doktor olan ve insanların hayatlarını geri kazandıran Doktor Nowzaradan hakkında neler biliyorsunuz?

Dr. Nowzaradan 1944 Doğumlu (74 Yaşında)

Dr. Nowzaradan Kimdir?

Tam adı Younan Nowzaradan olan doktor, İranda doğumlu. İranda büyüyüp, eğitim hayatını tamamlamış ve 11 Kasım 1944 doğumlu. Yani şu an tam tamına 74 yaşında. Şaşırdınız dimi? Bizde ilk duyduğumuz zaman şaşırmıştık. Çünkü yaşına göre dinç ve büyük bir enerjiye sahip. Üstelik işini hala severek ve isteyerek sürdürüyor.

Tanıyınca Farklı Gözle Bakacaksınız

Tanıyınca Farklı Gözle Bakacaksınız

1970 yılında Tahran Üniversitesi, Tıp Fakültesinden mezun oldu. Laparoskopik Cerrahi alanında yaklaşık 20 yıl tecrübeye sahip aynı zamanda da Laparoskopik Bariatrik Cerrahi alanında da 7 yıllık tecrübeye sahip kendisi.

Amerikanın en ünlü doktorlarından olan Doktor Nowzaradan, cerrahi konusunda ihtisas yapmak için Tennessee ve bununla yetinmeyip ardından Göğüs Cerrahisi için Teksas’a eğitim almaya gitmiş.

Mesleğini Çok Sevdiği İçin Dörtten Fazla Hastanede Çalışıyor

Mesleğini Çok Sevdiği İçin Dörtten Fazla Hastanede Çalışıyor

Houstan’da yaşamını sürdüren Doktor Now. tek bir iş ile yetinmiyor. Alanında çok başarılı ve riski seven doktor birden fazla hastanede görev yapmakta. Houstan çevresinde bulunan, First Street, University General, Renaissance, Surgery Speciasity ve Tidwell Doctors Hospital’da çalıştığı bilinmekte.

Dr. Nowzaradan’ın Yılda Ortalama 4 Milyon Dolar Kazandığı Biliniyor

Dr. Nowzaradan’ın Yılda Ortalama 4 Milyon Dolar Kazanıyor

Bir çok doktorun risk almak istemediği 200 kg’ın üstünde kiloya sahip yüksek ölüm riski bulunan hastalara, sağlıklı yaşamaları için şans veriyor.

Yüksek ölüm riski olan hastaların kilolarından kurtulup, sağlıklı yaşamaları için çalışan Doktor Nowzaradan, birçok alanda uzman. By-pass ameliyatı, Mide Kelepçesi, Tüp Mide Ameliyatı ve Revizyon Cerrahisi alanında oldukça uzman ve deneyimlidir.

Sadece Doktor Değil, İyi Bir Motivatör

Sadece Doktor Değil, İyi Bir Motivatör

Hastalarının sadece fazla kiloları ile değil aynı zamanda da onların psikolojik problemleri ile de ilgileniyor. Sakinliğini koruyan, güler yüzlülükten vazgeçmeyen, anlayışlı bir doktor. Ama yeri geldiği zaman sert çıkmasını da iyi bilen, hastalarını azarlayan bir doktor olabiliyor.

Nowzaradan, İstediği Olmayınca Lafını Esirgemiyor!

Nowzaradan, İstediği Olmayınca Lafını Esirgemiyor!

Fazla kilolarını vermesini isteyen Doktor Nowzaradan, lafını asla esirgemiyor. istediği kilolaru veremeyen hastalarına öyle laflar sokuyor ki o an hasta lafın etkisiyle veremediği kiloları anlık veriyor.

Söylediklerinin yapılmasını isteyen Now, yapması gerekenleri yapıyor ve hastaların huyuna suyuna gitmiyor. İstediği yapılmayınca kimseye eyvallah da etmiyor.

Bazı zamanlarda çok sert doktor olsa da aslında olması gerekeni yapıyor. Yerine göre sert çıktığı oluyor ama çoğu zaman güler yüzlü, sakin ve anlayışlı davranıyor.

Dr. Now Ne Diyecek Acaba? Korkusu Yetiyor

Dr. Now Ne Diyecek Acaba?

İzleyenler bilir, izlemeyenlerde içinde dile getirelim. Elindeki dosya ile küçük odaya giren Nowzaradan’ın yaşattığı korku, hastalar için kaçınılmaz. ‘Doktor Nowzaran Acaba Ne Diyecek?’ inanın bu korkulu düşünce bile hastalara oracıkta kilo verdiriyor.

Nowzaran ağzından hastaları taktir etmesi, hastalara ‘Harika Gidiyorsun’ lafını kurması bile onlar için yetiyor. Uygulaması güç olan diyetlerden daha çok kilo vermede etkilidir.

Yeri geldiği zaman kırıcı olmaktan çekinmeyen tavrı olan Now, bazı zamanlar da hastaları ile tartışamaya girebilecek potansiyele sahip.

Doktor Nowzaradan Oldukça Açık Sözlü Biri

Doktor Nowzaradan Oldukça Açık Sözlü Biri

İstedikleri olmayan Now, yeri geldiği zaman kırıcı olabiliyor. Açık sözleri ile hastaların ondan çekinmesini sağlıyor. Basit bir örnek verelim ‘Kilo veremeyen bir hastasın; böyle giderse seneye aramızda olamayacaksın!’ dediği olmuştur. Ee tabi bunun üzerine hastalar daha gayret ve çaba içerisine giriyor. Yani anlayacağınız sözleri ile  hastalar üzerinde olumlu etkiler gösteriyor.

Özetle şöyle diyelim, Nowzaradan ne kadar açık sözlü ve hastalar ile tartışmaya girse de, söyledikleri ve yaptıkları hastaların sağlığını geri kazandırmak için. Hastalar bunun bilincinde olduğundan ve Now’un ne kadar kibar, sevecen ve güler yüzlü olduğunu bildikleri için onun ses tonu hastaları kırmaya yetmiyor.

Yeri Geldiği Zaman Hastaları, Ailesinden Ayırıyor

Yeri Geldiği Zaman Hastaları, Ailesinden Ayırıyor

Hastaları arasında yeme içme düzenini acımazca eleştiren ve kıyaslayan Doktor Now, eğer aile bireylerinden olumsuz bir davranış görürse onları ayırmaktan hiç çekinmiyor. Görüşmeye yasağı getiriyor ve haftada sadece bir kez görüşmeye izin veriyor ve hastasını gerekirse aylarca hastanede yatırıyor.

Ukala davranan ve Doktor Nowzaran’a kilo veremeyince bahaneler üreten hastalara katlanamıyor ve laf sokup arkasına bakmadan gözü yaşlı kişiyi bırakıp odadan uzaklaşıyor.

Gelelim Doktor Nowzaradan’ın Özel Hayatına

Delores Nowzaradan

Doktor Younan Nowzaradan 2002 yılı itibari ile 3 çocuk babası ve bekar.
1975 yılında Delores ile bir yuva kurdu. O zamanlarda eşi sekreter olarak çalışıyordu. Evlendiklerinde Dekores işi bıraktı ve hayatını ailesi için devam etti çocukları ve doktor Now’un hasta annesine 20 yıl bakarak vakit geçirdi. Bu süreçte çiftin 3 çocuğu oldu ama 27 yıl sonra bu evlilik son buldu sebebi ise, Doktor Nowzaradan’ın çok yoğun çalışması sebep oldu.

Ağır Yaşamlar Programının Yapımcısı Oğlu

Jonathan Nowzaradan

Babasıyla beraber çalışan Jonathan Nowzaradan, Doktor Nowzaradan’ın oğlu. Hayretle izlediğimiz Ağır Yaşamlar Programının yapıcı olan ve aynı zamanda da Shipping Wars ve Half Teen’in de yapımcılığını yapmaktadır.

Dr. Now’u Seslendireni Duyunca Çok Şaşıracaksınız

Dündar Müftüoğlu
TLC’de yayınlayan Ağır Yaşamlar programında ki Doktor Nowzaradan’ı seslendiren kişi Devlet Tiyatrosu Seslendirme Sanatçısı olan Dündar Müftüoğlu’dur.
Müftüoğlunun seslendirmesi ile Doktor Nowzaradan’ın sert mizacını biliyoruz. Ama aslına bakarsanız Doktor Now bu kadar sert değil. Seslendiren kişiyi duyunca çok şaşırdınız değil mi? 🙂

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg