• 364.995
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Geçer? Nedenleri ve Belirtileri Neler?

Bebeklerde Su Çiçeği Nasıl Geçer? Nedenleri ve Belirtileri Neler?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bebekler Su Çiçeği Nasıl Geçer? Nedenleri ve Belirtileri Neler?

Bebeklerde suçiçeği belirtileri nedir? Bebeklerde su çiçeği nedenleri nelerdir? Bebeklerde su çiçeği tedavisi nasıl olur? Bebeklerde su çiçeği tehlikeli midir? Bebeklerde suçiçeği kaç günde geçer? Sizin için tüm ayrıntılarıyla bebeklerde suçiçeği tedavisi hakkında bir yazı hazırladık.

Bebeklerde Su Çiçeği Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Su Çiçeği Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Su Çiçeği Belirtileri Nelerdir?

Sık sık görülen çocukluk çağı hastalıklarından biri Suçiçeği hastalığıdır. 1 yaşından küçük ya da büyük olmasına göre belirtilerinden nedenlerine değişiklik gösterebilmektedir. Son derece bulaşıcı olan bu sorun bir grup herpes virüsü tabanlı olarak oluşur. İlk başlarında grip algısı oluşturur fakat ciltte kırmızı döküntülere neden olur. Genellikle erken yaşlarda ve hafif semptomlar ile geçirilir.

Su çiçeğinin en büyük belirtisi kaşıntıdır. Bu kaşıntı ciltte küçük kırmızı döküntüler etrafında oluşur. Bu döküntüler zamanla içi sıvı ile dolu pembe tonlarından bir şekil alır ve sonucunda kuru kabuklara dönüşerek kahverengi olur. Bu döküntüler ilk olarak yüzde, gövdede ve saç derisinde görülmektedir. Zamanla tüm vücudu yayılır. Bazı kişilerde birkaç tane olmakla beraber bazılarında ise 250 ile 500 kadar kabarcık görülme ihtimali vardır. Bu durum uzmanlar tarafından normal olarak karşılanır.

Bu virüs bulunuyorsa belirtilerini 10 ile 21 gün içerisinde göreceksiniz. İlk döküntülerden 2 gün öncesinde başlayacak şekilde döküntü bitimine kadar bulaş riski taşımaktadır. Aşağıdaki belirtiler ise karşınıza en sık çıkanlardır.

  • İştahsızlık
  • Ağrılar ve sızılar
  • Yüksek ateş
  • Mide bulantısı
  • Baş ağrısı

Yaklaşık olarak bir zaman belirtecek olursak rahatlıkla bu durum 5 gün sürer diyebiliriz. Kreş vb. yerlerde bulunuyorsa Su çiçeğinin ilk belirtileri gördükten sonra mutlaka tedavinin bitimine kadar evde bakım uygulayın. Bulaştırmamak ve yeniden virüsü kapmamak adına bu durum oldukça büyük önem taşır.

Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Nasıl Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Nasıl Olur?Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Nasıl Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Nasıl Olur?

Bebeklerde Su çiçeği önlemenin yöntemi, en iyi ve basit yolu aşıdır. 12 ile 15 aylık olduğu dönemlerde ilk aşıyı yaptırabilirsiniz. İkincisini ise 4 ile 6 yaşlarında yaptırmanız doğru olacaktır. Bu önleyici yöntemi seçmek %95’lik bir oranlar hastalığın ciddileşmesini önler. Sağlıklı çocuklarda ise birkaç basit yan etki gösterebilmektedir. Görülen yan etkilerde mutlaka doktora başvurulmalı ve uygulanmasına dair yeniden karar alınmalıdır.

Çoğunlukla 1 yaş ve sonrasında yapılması uygun görülür. Bağışıklık sistemi zayıflığı durumlarında astım ilaçları gibi kullanımlarda bu problem için risk taşındığı anlamına gelir. Hastalık kapıldıktan hemen sonrasında ise kullanabilen iki ayrı aşı bulunmaktadır. Bunlardan biri varicella zoster immun globulin enjeksiyonudur.

Bebeklerde Suçiçeği Neden Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Neden Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Neden Olur?

Virüs tabanlı bir hastalıktır. Varicella zoster adlı bir virüsten kaynaklanmaktadır. Bulaş riski yüksek olduğundan cilt üzerinde oluşan kabarcıklara en ufak temas halinde bulaşabilir. Bunun yanından nefes yoluyla havada öksürme ve hapşırma ile yayılabilir. Kabuklu kabarcıklar oluşmadan önce var olan kabarcık sıvıları ile temastan kaçınılmalıdır. Zona hastalığı ile aynı virüs tabanlı olduğundan bu durumda olan birinin bu hastalığı kapma riski yüksektir.

Sağlıklı bir bedene sahip ise oldukça hafif bir şekilde geçirecektir. Buna rağmen sağlıklı kişilerde de gerekli önlemler alınmadığında ve zamanında doğru tedavi uygulanmadığında beyin şişmesi, bakteriyel deri enfeksiyonu ve pnömoni gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Bebeklerde Suçiçeği Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde Su Çiçeği Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde suçiçeği belirtileri gördüğünüz ilk andan itibaren mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın. Küçük yaşlar için herhangi basit bir virüs bile çok ağır komplikasyonların gelişmesine neden olabilmektedir.

Bu sorunla karşılaştıysanız ciltte kabarcıkların oluşmasından iki gün öncesinden itibaren bulaş riskinin oluştuğunu bilmelisiniz. Yaralar tamamıyla kabuk bağlamadan evde bakım yapmaya özen gösterin. Herhangi bir deri temasından kaçının ve sürekli temiz hava olmasına özen gösterin. Kaynağı olan virüs nefes yolu ile de yayılabilmektedir. İyileşme sırasına en çok önem arz eden şey kaşıntının azalmasını sağlamaktır. Bu ciltte kalıcı lekelerin oluşmasını önler. 3 ile 4 saat aralıklarla serin bir banyo yaptırmanız yeterli olacaktır. Karbonatlı suda bekletmeniz de işe yarayabilir.

Kaşınan yaralar ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğinden bebeklerde tırnak bakımı oldukça önemlidir. Düzenli olarak kesilmeli ve gerekirse yumuşak bir eldiven giydirilmelidir. Bu şekilde kaşıntı hissi geçene kadar olan sürede oluşacak tahrişi önlemiş olursunuz. Yüksek ateş gibi durumlarda mutlaka doktorunuza danışınız. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu çocuklarda bu ilaçlar işe yarasa da doktor tarafından önerilmez. Bu nedenle mümkün olduğu kadar doğal yöntemler ile ateşi düşürmeyi deneyin.

Su Çiçeği Hastalığı Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi – Video

Belirtilerden herhangi biri ile karşılaştınız mı? Sizi için hazırladığımız bebeklerde suçiçeği tedavisi hakkındaki ayrıntı yazımızla ilgili tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg