• 18.519
Anasayfa
Obezite Cerrahisi TLBS Obezite Kliniği Tarafından Gerçekleştirilen Yutulabilir Mide Balonu İşlemi

TLBS Obezite Kliniği Tarafından Gerçekleştirilen Yutulabilir Mide Balonu İşlemi

       0   ADMİN      ADMİN

TLBS kliniği uzun yıllardan beri fazla kilolara savaş açmıştır. Klinik Uzmanı Op. Dr. Erkam TÜLÜBAŞ, bariatrik diyetlerde uzman diyetisyenleri ve kilo verme sürecinde size ekstra destek sağlayacak yaşam koçu ile konuda en profesyonel şekilde çalışan kliniklerden biri. Çeşitli derecelerde kilo problemi olan hastalara, çeşitli tedavi seçenekleri uyguluyorlar. Bu yazımızda ele alacağımız konu ise mide balonu ile zayıflama. Mide balonlarının da pek çok çeşidi bulunmakta, en popüleri ise Elipse mide balonu aslında yeni adıyla Allurion mide balonu. Son derece basit bir uygulama işlemini içerisinde barındırıyor. Su ile yutulan ve endoskopi, anestezi gerektirmeyen yeni nesil bir balon.

Allurion mide balonunun etkisi diğer standart mide balonlarıyla aynı niteliktedir. Üstelik birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Tüm mide balonlarında olduğu gibi yutulabilir mide balonu da aynı mantıkla zayıflamanızı sağlar. Kısacası midenizde belli bir yer kaplayarak çok yemenize engel olur. Mide balonunun sağlamış olduğu tokluk hissi ve geç acıkma hissi sayesinde normalde yapamadığınız diyeti kolaylıkla yapar ve sağlıklı bir şekilde zayıflarsınız.

Son Teknolojiyle Üretilen Elipse Mide Balonu

Mide balonları aslında yeni çıkan bir teknoloji değildir. 80’li yıllardan beri aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca insan sağlığı için kelepçe gibi yöntemlere nazaran çok daha sağlıklı ve az riskli bir yöntemdir. Allurion mide balonu ise çok daha yeni bir teknolojiyle üretilmiş yeni nesil bir mide balonu. Onu en etkin kılan özelliği ise uygulanma şekli ve avantajları.

Yutulabilir mide balonu kapsül şeklinde bir hap gibidir. Mide balonu su ile yutulur ve bu yüzden mide balonu hapı diye de anılmaktadır. Kapsülün içerisine sıkıştırılmış olan mide balonu diğer mide balonlarına göre çok daha ince bir yapıdadır. Bu yapısı diğer balonlara göre çift yönlü avantaj sağlar. Birincisi yan etkisi daha azdır. İkincisi ise zamanı geldiğinde balonun boşalarak bağırsaktan kolayca atılmasına imkan tanımasıdır.

Mide Balonu Kullanımı Kimler İçin Uygun Bir İşlemdir?

Yutulabilir mide balonu genellikle vücut kitle endeksi 27 ila 40 arasında yer alan kişiler için kullanılmaktadır. Uygulamanın yapıldığı yaş aralığı da 18 ve 65 yaş arasıdır. Özellikle de yutulabilir mide balonu işlemi anestezi almaması gereken veya anestezi kullanmak istemeyen hastalar için son derece uygundur. Sırf bu tedavi için TBLS Obezite kliniğine İstanbul dışından ve yurt dışından birçok kişi de gelmektedir. Çünkü obezite tedavisinde takip önemlidir ve Allurion zayıflama programında online takip imkânı bulunmaktadır. Takip ve çıkarma işlemi için defalarca kliniğe gelmek zorunda kalmazsınız.

Online takip için Allurion Elipse balonun yanında Akıllı baskül, akıllı saat ve mobil uygulamaya ücretsiz sahip olursunuz. Şimdi bu yeni yöntem hakkında aklınızda pek çok soru oluşmuş olabilir. Tlbsklinik.com web sitesinde tüm detayları bulabilirsiniz. Aynı zamanda kliniğin web sitesi üzerinden form doldurarak mide balonu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg