• 121.081
Anasayfa
Anne / Çocuk Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Bebek Cinsiyetini Tahmin Etmek

Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Bebek Cinsiyetini Tahmin Etmek

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Bebek Cinsiyetini Tahmin Etmek

Gebelikte cinsiyet ne zaman belli olur? Hamile iken kaç kez ultrason muyanesi olmak gerekir? Hamilelik belirtileri nelerdir? Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etme yolları nelerdir? Evde yapabileceğiniz cinsiyet testleri hangileridir? Sizler için hazırladığım yazımda her annenin merakla beklediği bir sonuç olan bebeğimin cinsiyetini ne zaman öğrenirim sorusuna yanıt bulmaya çalıştım. Bebeğinizin cinsiyeti hakkında ultrason muayenesinden önce bir fikre sahip olmak istiyorsanız yazımı okumaya geçmelisiniz.

Gebelikte Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Gebelikte Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Gebelikte Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin cinsiyeti bilindiği gibi sperm ve yumurtanın döllenmesi aşamasındayken zaten bellidir. Ancak anne ve babanın bebeklerinin cinsiyetini öğrenebilmek için biraz beklemesi gerekir. Bebeğin cinsiyeti yapılan ultrason muayenesi ile belli olur. Bebeğin bacak arasına bakılarak cinsel organına göre kız ya da erkek olduğu söylenir. Ultrasonda bebeğin cinsiyetini öğrenebilmek için bebeğin yeterli haftaya ulaşıp cinsel organının gelişmiş olması gerekir.

Gebeliğin 9. haftasın olduğunda dahi bebeğin cinsiyetini tespit etmek mümkün değildir. Ancak 9. haftadan sonra kız ve erkek organı farklılaşmaya başlar. Bazı zamanlarda bebeğin pozisyonun da uygun olması ile erken gebelik haftalarında 13. -14. haftalarda bebeğin cinsiyeti hakkında yorum yapmak mümkün olabilir. En doğru sonuç için gebeliğin 16.-20. haftalarını beklemek gerekir. Bebek cinsiyet öğrenme yöntemlerinden %100 sonuç alınmak istiyorsa amniyon sıvısının incelenmesi ile alınabilir. Bununla birlikte kromozom incelenmesi de kesin sonuç verir.

 Yapılan Ultrason Muayenelerinin Sayısı Ne Kadar Olmalıdır?

Anne adayının gebeliği boyunca kaç kez ultrasona gireceği konusunda bir sınırlama yoktur. Ancak en az 4 kez ultrason takibinin olmuş olması gerekir. Düzenli olarak doktor randevularınıza gitmeniz en doğrusu olacaktır.

Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir?

  • Şiddeti her hamileye göre değişse de gebe kaldığınız ilk belirtisi genellikle kokulara karşı hassasiyet ve sabah olan bulantılarıdır.
  • Düzenli olarak adet olan bir kadında adet gecikmesi yaşadığında ilk olarak aklına acaba hamile miyim sorusu gelir.
  • Göğüslerde şişkinlik ve hassasiyet gebelik belirtileri arasındadır.
  • Bebeğin yerleşme kanaması olarak adlandırılan lekelenme tarzı kanama görülebilir.
  • Hazımsızlık ve şişkinlik yaşamak da bir diğer hamilelik belirtisidir.
  • Çok su tüketilmese de çok idrara çıkmak.
  • Sıklaşan karın ve kasık ağrıları da hamilelik belirtileri olarak sayılır.

Bebeğinizin Cinsiyetini Tahmin Etme Yolları

Bebeğinizin Cinsiyetini Tahmin Etme Yolları

Bebeğinizin Cinsiyetini Tahmin Etme Yolları

Her ne kadar cinsiyetin kesin belirlenmesi için 20. hafta ve sonrasına yapılacak ultrason muayenesinin beklenmesi gerekse de anne adayları bu konuda biraz sabırsızdırlar. Çeşitli takvimlerden, batıl inançlara kadar bilimsel herhangi bir geçerliliği olmayan bilgilerle bebeğinin cinsiyeti hakkında fikir sahibi olmaya çalışır. Bu eğlenceli yöntemleri ele almak gerekirse;

  • Anne adayının karın şekline bakılarak bebeğin kız ya da erkek olduğu hakkında tahmin yürütülür. İnanışa göre annenin karnı yukarıda ise bebek erkek, eğer karın yapısı daha aşağıda ve yanlara doğru ise bebeğin kız olduğu söylenir.
  • Kızların annelerin güzelliğini aldığı söylenir. Bu yüzden annelerin yüzüne bakılarak eskiye göre cildinde daha parlak ve güzellik görünüyorsa bebeğin erkek daha solgun ve lekelenme oluştuysa kız bebek olacağına inanılır.
  • Ye tatlıyı doğur Hakkı’yı  ye ekşiyi doğur Ayşe’yi dense de anne adayı eğer tuzlu ve ekşi yiyeceklere aşeriyorsa bebeğin erkek, daha çok tatlı ve meyvelere aşeriyorsa bebeğin kız olacağı düşünülür.
  • Bu vereceğim açıklamanın az da olsa bilimsel bir dayanağı vardır. Araştırmalar sabah bulantıları ve ağır bulantılı geçen gebeliğin kız bebek ile sonuçlanacağı, rahat ve bulantısız bir gebeliğinde erkek bebek ile sonuçlanacağı gözlemlenmiştir.
  • Annenin ruh halinin de bebeğin cinsiyeti hakkında fikir verdiğine inanılır. Eğer anne adayı huysuz ve sinirli ise kız bebek daha huzurlu bir gebelik geçiriyorsa erkek bebek olacağı düşünülür.
  • Göbek deliğinden başlayan bir koyu çizgi bazı gebe kadınlarda belirir. Eğer bu çizgi göbek üstünde de devam ediyorsa bebek erkek aşağıda devam ediyorsa kız bebek doğacak denir.
  • Hamilelik döneminde göğüsler eskiye göre daha irileşir. Sol göğsünüz daha büyükse erkek bebek sağ göğsünüz daha büyükse kız bebek geliyor demektir.
  • Anne adayının ayak ısısının  da cinsiyetten haber vereceğine inanılır. Anne adayının ayakları soğuksa erkek bebek eğer sıcaksa kız bebek geliyor demektir.

Evde Yapılacak Testlerle Cinsiyet Tahmini

Evde Yapılacak Testlerle Cinsiyet Tahmini

Evde Yapılacak Testlerle Cinsiyet Tahmini

Karbonat Testi

Bir kaba yaptığınız idrarınızın üzerine birkaç kaşık karbonat ekleyin ve oluşan değişimi gözlemlemeye başlayın. Eğer karışım kabarcıklar çıkarıyorsa ve köpürüyorsa bebeğinizin erkek olacağı söylenir. İdrar ve karbonat karışımı olduğu gibi kalıp bir reaksiyon göstermiyorsa bebeğinizin kız olacağı söylenir.

Kırmızı Lahana Testi

Kırmızı lahanayı ikiye bölerek kaynar suda bekletin. Karışımı 5 dakika kadar kaynatın. Kırmızı lahana suyu soğuduktan sonra aynı miktar idrar ve karışımdan aldığınız suyu karıştırın. Renk değişmiyor mor kalıyorsa kızınız olacak, renk kırmızıya dönüyorsa oğlunuz olacak demektir.

Bu verdiğimiz örnekler çoğu hamilenin eğlenerek yaptığı cinsiyet tahmin yollarındandır. Hiç birinin bilimsel bir kanıtı yoktur.

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? – Video

Bebeğinizin cinsiyetini kaçıncı haftada öğrendiniz? Doktorunuz cinsiyet tahminin de yanılma yaşadı mı? Sizin de cinsiyet tahmin etmek için denediğiniz eğlenceli bir yöntem varsa diğer anne adaylarının faydalanması için bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg