• 159.688
Anasayfa
Anne / Çocuk 8 Aylık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi, Annenin Değişimi Nasıl Olur?

8 Aylık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi, Annenin Değişimi Nasıl Olur?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
8 Aylık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi, Annenin Değişimi Nasıl Olur?

Anne karnındaki 8 aylık bebek kaç kilo olur? 8 aylık bebek anne karnında nasıl durur8 aylık hamilelik kaç haftadır? 8 aylık gebelikte beslenme nasıl olmalıdır? Sen de hamileliğin 8. haftası hakkında bilmen gerekenleri şimdi bu yazımızdan öğrenebilirsin.

8 Aylık Bebeğin Anne Karnında Gelişimi Nasıldır?

8 Aylık Bebeğin Anne Karnında Gelişimi Nasıldır?

8 Aylık Bebeğin Anne Karnında Gelişimi Nasıldır?

Hamilelik başlı başına oldukça çok zor bir süreç. Hele de 8 aylık hamileysen vücudun baştan aşağı değişiyor demektir. Ancak ne kadar zor olsa da sağlığına ve beslenmene dikkat etmeli, bebeğini korumalısın. Yürümelerin ve hareketlerin ağırlaşmış olabilir ancak bebeğin hızlıca gelişmeye devam etmektedir. Bu değişimler ve hamileliğin 8. ayı hakkında tüm detayları bir araya getirdik.

Doğuma az kaldı! Bebeğinin ne kadar da büyüyeceğini merak ediyorsan öncelikle daha bebeğin alması gereken 1 kilo daha kaldığını ekleyelim. Eğer doğuma hemen şimdi başlanırsa, korkma, hayatta kalma şansının yüksek olduğu bir dönemdesin. Artık fetüs, hayat için büyük ölçüde kendini hazırladı. 8 aylık bebek anne karnında nasıl durur diyorsan, öncelikle bunu daha rahat nefes alıyor olmandan anlaman lazım. Çünkü artık bebek baş aşağı durmakta ve pelvik kanalına geçtiğinden annenin göğüs kafesi rahatlamış olmalıdır.

Bebeğin hareketlerini hala hissedebilirsin ancak büyüdüğü ve yeri ona dar geldiği için eskisi kadar büyük hareketler yapamayacaktır. Hamileliğin 8. ayı içerisinde bebeğin kalbi artık tamamlanmaktadır. Ancak pek çok iç organ gelişmeye devam etmektedir. Merkezi sinir sistemi, hormonal yapısı ve bağışıklık sistemi hala gelişmek için biraz zamana ihtiyaç duymaktadır.

Artık duyu organları gelişmeye başladığından bebeğin dış dünyaya verdiği tepkiler de arttı. Cildindeki kabartılar kaybolmuş ve artık pürüzsüz bir görünüm kazandı. Anne karnındaki 8 aylık bebeğin kilosu 2.5 kilo ve anne karnındaki 8 aylık bebeğin boyu 42 cm.’e yakın olmalı.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Hakkında Tüm Merak Edilenler

Gebelikte 8. Ay Nasıl Beslenmeli, Neler Yapılmalı? – Video

Hamileliğin 8. Ayı Anne İçin Nasıl Geçer?

Hamileliğin 8. Ayı Anne İçin Nasıl Geçer?

Hamileliğin 8. Ayı Anne İçin Nasıl Geçer?

Anne, bebeğin 8. ayda aşağı inmeye başlaması ile birlikte sandalye ve koltukta uzun süre oturmakta zorlanır. Uzun süreli oturmalar rahatsızlık ve soluk alıp vermede güçlük anlamına gelecektir. Ayrıca anne için sürekli ruh halinde değişimler söz konusu olacaktır. Bir anda hareketlilik isteği, sürekli istirahat isteğine dönüşecektir. Doğum öncesi dönem içerisinde olmak onda stres ve kaygı yaratmakta, haliyle çevresindekileri onu sakinleştirmesi gerekmektedir.

Yakında anne olacak kadının doğum sonrası depresyon yaşaması kadar normal bir durum yoktur.  Ancak bebeğin ihtiyacı olabilecek her şeyin bir listesini yap, hepsini sevdiğin ve seçtiğin ürünlerden hazırla. Sonrasında son bir kontrol yap ve gebeliğin son günlerinin tadını çıkar. Tüm süreç boyunca eşinden destek alabileceğini de unutma. Kendine ve sevdiğin ilgi alanlarına zaman ayırıp sakinleşmeye çalışman yeterli.

Ayrıca birtakım şikayetlerin olabilir, rahatsızlıklar da gebeliğin 8. ayı içerisinde ilk kez yaşanabilir. Bahsedilen bu olumsuz değişimler şu şekilde özetlenebilir:

  • Diyaframa basınç uygulayan bebeğin aşağı inme çabası kısa soluk alıp vermeyi güçleştirir.
  • Kaburgalar daha hassaslaşır ve bebek hareket ettikçe daha fazla rahatsız olabilirsin.
  • Hapşırmak ya da gülmek idrar kaçırmak ile sonuçlanabilir.
  • Kilo artışı belirgin şekilde rahatsız eder.
  • Odaklanmak güçleşir, sakarlıklar artabilir, dikkatli olmalısın.
  • Uyku düzenin bozulabilir ve huzursuzlaşabilirsin.

Hamileliğin 8. Ayında Yapılan Testler

Hamileliğin 8. Ayında Yapılan Testler

Hamileliğin 8. Ayında Yapılan Testler

Rutin doktor kontrolünün oldukça önemli olduğu bu haftalarda anneye uygulanabilecek testler şu şekildedir:

  • Kilo ölçümü
  • Tansiyon ölçümü
  • İdrar testi
  • Bebeğin nabız ölçümü
  • Rahim açıklığı ölçümü
  • Bebeğin boy, kilo ve pozisyonunun değerlendirilmesi
  • Varis ve hamilelikte ödem değerlendirmesi
  • Doppler ekokardiyografi ve kardiyotokografi

Gebeliğin 8. ayında yapılan testlerde amaç doktorun bebeğin doğuma hazır olup olmadığını kontroldür. Bu amaçla ay boyunca 2 kere randevu vermesi muhtemeldir. Kendini çok iyi hissediyor olsan bile bu randevulara ve değerlendirmelere katılman gerekiyor. Doktorun bebeğinin hareketlerini, senin rahim kaslarını ve şeklini, kasılmalarını şikayetin olmasa da kontrol etmelidir.

Gebelikte Hangi Şikayetlerde Doktora Başvurmalı?

Solunumun hızlanıyor, parmak uçlarında renk değişimi yaşıyor, ağrı ya da sıkışma hissediyorsan acil birime başvurmalısın. Doğum kasılmaları olduğundan şüphe duyuyor, vajinandan akıntı geliyor, kasılma aralıkların 4 saatten kısa sürüyorsa yine aynı yardımı alman gerekir.

Hamilelikte Göbek Çizgisi (Linea Nigra) Nedir? Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamileliğin 8. Ayı İçin Öneriler

Hamileliğin 8. Ayı İçin Öneriler

Hamileliğin 8. Ayı İçin Öneriler

  1. Solunumun yer yer güçleşmesi nedeniyle aşırı derecede hareketlilikten kaçınmanı önereceğimiz bu dönemde, bebeğin hareketleri seni daha çok zorlayacaktır. Bu nedenle bir elini karnına koyup çok hafif bir şekilde bastırarak derin bir nefes alıp vermelisin.
  2. Doğum sonrası idrar kaçırmak sık yaşanan bir sorundur. Bu şikayeti baştan önlemek için pelvik taban kaslarına yönelik Kegel egzersizi gibi egzersizler yapmalısın.
  3. Uzun yolculuklardan, özellikle de uçak seyahatinden kaçınman gerekir. Çünkü doğum her an başlayabilir ve yüksek irtifa doğumu tetikleyebilir. Seyahatin zorunlu ise öncesinde mutlaka doktorunla görüşmeni öneririz.
  4. Bazen spazmlar normalden güçlü olabilir, bu durumlarda istirahat önemlidir. Kasılmaların anormal şiddet ve süredeyse acil yardım almalısın.
  5. Su tüketimine diğer aylarda olduğu gibi devam etmeli, hatta su içme düzenine özen göstermelisin. Ayrıca tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden uzak durarak ödemden korunabilirsin.

Hamilelikte 8. Ay Anne ve Bebek İçin Nasıl Geçer? – Video

Sen de anne karnında bebeğin 8. ayı hakkında yeterince bilgi edindin mi? Sorularını ve fikirlerini bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg