• 109.354
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Neden Olur?

Hamilelikte Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Neden Olur?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Hamilelik Belirtisi mi?

Kahverengi akıntı ve lekelenme nedenleri nedir? Dış gebelik belirtileri ve sebepleri nelerdir? Yerleşme kanaması ne demektir? Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik kaç günde anlaşılır?  Lekelenme ve kahverengi akıntı yaşayan kadınlar bu konuda endişelenirler. Haklı olarak bu durum hem bir hastalığın habercisi olabilir ya da minik mucizenizin habercisi olabilir. Hazırladığım yazıyı okuyarak lekelenme akıntısı yaşamanızın nedeni hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Nedenleri

Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Nedenleri

Kahverengi Akıntı ve Lekelenme Nedenleri

Hamilelik ile birlikte anne adayının vücudunda fazla baskı oluşur. Fetüs ve rahim büyümesi ile birlikte hormonlara değişim, eklemlerde zorlanma, kramp, kasık ağrıları ve kahverengi lekelenme tarzı akıntılar olabilir. Özellikle ilk 3 ayda kahverengi akıntı oldukça yaygın görülür. Bu durum taze anne adayını her zaman endişelendirse de çoğu gebenin bu durumu yaşadığını unutmamanız gerekir.

Fetüsün Durumu

Bebeğinizde olan çeşitli durumlar , düşük olması kanama ya da kahverengi akıntıya sebep olabilir.

Fetüsün Kendiliğinden Düşmemesi

Bazı durumlarda fetüs ölür ancak anne rahmine tutunmaya devam eder. Bu durumun sonucunda düşmesi beklenen fetüs kendiliğinden düşmez. Anne adayında bu sebepten dolayı kanama, kahverengi akıntı ve ağrı görülür.

Dış Gebelik Yaşanması

Dış gebelik fetüsün anne rahminde değilde fallop tüpünde tutunmasına denir. Döllenmiş yumurta rahim dışında herhangi bir yere tutunabilir. Dış Gebelik belirtileri şunlardır;

  • Vajinal lekelenme ve kanamalar,
  • Keskin ve şiddetli ağrılar,
  • Karnın tek bir tarafında meydana gelen şiddetli ağrılar,
  • Baş dönmesi, bayılma,
  • Sindirim sisteminin bozulması,
  • Zayıflama

Dış Gebelik Nedenleri

Dış Gebelik Nedenleri

Dış Gebelik Nedenleri

Dış gebelik tüm kadınlarda görülebilecek bir durumdur. Gebeliği yalayacak kişinin 35 yaşından büyük olması, daha önceden cerrahi operasyon geçirmiş olmak, birden fazla kürtaj yaşamış olmak, cinsel yol ile bulaşan hastalıklar, sigara kullanımı doğurganlık ilaçları ile hamile kalmak dış gebeliğin nedeni niteliğinde cevaplanabilecek nedenlerdendir.

Cinsel İlişki

Gebelikte serviks bölgeniz ekstra hassas ve duyarlı olur. Cinsel ilişkiye girmek bu bölgede tahrişe neden olabilir. Bu tahriş sebebi ile hafif ağrı ve kahverengi akıntı görülebilir.

Yerleşme Kanaması

Sperm ve yumurta döllendikten sonra embriyo oluşmuş olur. Bazen embriyo rahim duvarına yerleşirken kanama ya da kahverengi akıntı meydana gelir. Buna da yerleşme kanaması denir.

Servikal ve Vajinal Enfeksiyon

Bazı virüsler vajina bölgesini etkiler. Bu enfeksiyon yanma, kaşıntı, kahverengi lekelenme, kahverengi akıntı meydana getirebilir.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Gebeliğin meydana gelmesi ile birlikte anne adayının vücudunda değişimler başlar. Bu değişimler sürekli ilerler ve hamilelik konusunda da bize bazı ip uçları verir. Herkeste aynı belirtiler olmasa da bir çoğu gebe aynı etkileri yaşar.

  • Adet gecikmesi gebeliğin ilk belirtisidir. Düzenli bir periyota sahip olan kadınlar adetlerinde gecikme olunca ilk olarak hamilelik akıllarına gelir. Ancak tüm adet gecikmesi de gebelik belirtisi değildir. Adet gecikmesi çeşitli kadın hastalıklarına işaret edebilir.
  • Hamilelik ile birlikte yükselen hormonlarla beraber göğüslerde ağrı meydana gelebilir. Göğüs ağrısı da kesin hamilelik belirtisi değildir çünkü adet dönemlerinden önce de göğüslerde hassasiyet ve ağrı olabilir.
  • Döllenme gerçekleştikten sonra kanama ya da akıntı şeklinde yerleşme kanaması olabilir. Bu adet kanamasından farklıdır ve hamileliğin erken habercilerinden biridir.
  • Vücuttaki artan progesteron hormonundan dolayı halsizlik ve uyku isteğiniz olabilir. Bu hormonlar sebebi ile hamileliğinizin ilk 4 ayında halsiz ve uykulu olabilirsiniz.
  • Baş dönmesi de size hamile olduğunuzu haber veriyor olabilir. Baş dönmesi yaşadığınızda doktorunuza görünmelisiniz.
  • Döllenme oluştuktan sonra sık sık idrara çıkma durumu meydana gelebilir. İlk bir ayda sık idrara çıkma hamile olduğunuzu gösteren en büyük belirtilerden biridir.
  • Hormon salgılanmasının artması ile bazı kokulara karşı hassas olabilirsiniz. Her zaman alışkın olduğunuz belki de sevdiğiniz kokular artık size tiksindirici gelebilir.

Hamilelik Belirtileri Kaç Günde Anlaşılır?

Hamileliğinizi öğrenmek için acele etmeyin. Hamile olmayı bekleyen anne adayları adetleri daha gecikmeden test yaparlarsa yanlış sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle en doğru zaman adetiniz geciktikten bir kaç gün sonra kan testi yaptırmaktır. Gebeliğiniz ilerledikçe kanda çıkan hormonda katlanarak yükselecektir. Gebelik testi ayrı yapılır. Bakılan hormon hamile olmayanlarda çıkmaz bu sebeple kan testi en doğru sonucu size verecektir.

Kahverengi Vajinal Akıntı Neden Olur? – Video

Kahverengi akıntı ve lekelenme tarzında kanama yaşadınız mı? Bunun sebebi ne idi? Hamilelik belirtisi olarak kanama yaşadınız mı? Tecrübelerinizi hamile olmayı bekleyen anne adayları için bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg