• 64.810
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamileyken Kahve İçilir mi? Kahve İçmek Zararlı mı?

Hamileyken Kahve İçilir mi? Kahve İçmek Zararlı mı?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamileyken Kahve İçilir mi? Kahve İçmek Zararlı mı?

Hamileyken kahve içmek zararlı mı? Hangi kahve türlerinde ne kadar kafein bulunur? Çayın içinde kafein var mıdır? Hamile iken kaç miligram kadar kafein tüketilebilir? Hamilelikte içilen kahve bebeğe geçer mi? Gebelikte içilen kahvenin bebeğe zararı var mı? Emzirirken kahve içilir mi? Emzirirken kahve içmenin bebeğe nasıl etkisi olur? Hamilelik döneminde çay ve kahve tiryakileri için gelgitlerin yaşandığı bir dönem olur. Ne kadar kahve ne zaman tüketilmeli diye anne adayları merak eder. İçilen kahvenin bebeğe bir zararı var mıdır? Kahve içinde ne kadar kafein var diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığım yazımı okumaya devam etmelisiniz.

Hamile İken Kahve İçmek Zararlı mıdır?

Hamile İken Kahve İçmek Zararlı mıdır?

Hamile İken Kahve İçmek Zararlı mıdır?

Hamilelik dönemi hem zorlukların hem güzelliklerin, tatlı heyecanların yaşandığı bir süreçtir. Anne adayları yeyip içtikleri her şeyi haklı olarak sorgularlar. Bu doğru olandır. Bazen her zaman tükettiğimiz yiyecekler hamilelik dönemi için sakıncalı olabilir. Bugünkü yazımda kahve içmeyi ele alırsak eğer sizleri için şu şekilde bir sonuç çıkar;

Kahve içmenin zararı içinde bulunan kafeinden gelir. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek istiyorsanız eğer günlük olarak 200 mg altına kafein tüketmeniz gerekir. Eğer Türk kahvesi tiryakisi iseniz günde bir iki bardak gebelikte Türk kahvesi içmek bebeğinize bir zarar vermez.

Hamile İken 200 Mg Kafein Zararsızdır!

Hamile İken 200 Mg Kafein Zararsızdır!

Hamile İken 200 Mg Kafein Zararsızdır!

Yapılan araştırmalara göre hamilelik döneminde günlük olarak tüketilecek 200 miligram kafein hem bebeğe hem de anneye herhangi bir zarar vermez.

Gebelikte tüketilen kahve anne ve bebeğe zarar vermez. 200 mg, 2 fincan kahveye denk gelir. Bu sebeple anne adaylarının günlük 1 bardak kahve içmesi yeterli ve güvenli olan miktardır. Unutmamanız gereken bir diğer içecek ise çaydır.

Çayın içinde de kafein bulunduğu için çay tüketimini de sınırlandırmak gerekir. Çayın içinde bulunan kafein kahveye oranla yarı miktardadır. Yani hamilelikte çay tüketimi günlük olarak 3-4 bardak çay içmeniz de yeterli olacaktır.

Çay, Kahve İçinde Bulunan Kafein Miktarları

Çay, Kahve İçinde Bulunan Kafein Miktarları

Çay, Kahve İçinde Bulunan Kafein Miktarları

  • 1 fincan filtre kahve  kafein miktarı:  135- 200 mg
  • 1 fincan espresso kahve kafein miktarı: 100 mg
  • 1 fincan cappucıno kahve kafein miktarı: 100 mg
  • 1 fincan hazır kahve kafein miktarı: 60 mg
  • 1 fincan Türk kahvesi miktarı: 60 mg
  • 1 fincan siyah çay içinde miktarı: 40 mg
  • 1 fincan yeşil çay içinde miktarı: 20 mg’ dır.

Kafein alımına dikkat ederken bu tablodan yardım alabilirsiniz. Böylelikle illa çay ve kahve içecekseniz en azından vücudunuza ne kadar kafein aldığınızı bilerek günlük kafein miktarını ayarlayabilirsiniz.

Hamileyken İçilen Kahve Bebeğe Geçer mi?

Hamileyken İçilen Kahve Bebeğe Geçer mi?

Hamileyken İçilen Kahve Bebeğe Geçer mi?

Hamile iken anne adayları bazen bilerek bir fincan kahve içerek kafein alırlar bazen de bilmeden alırlar. Çünkü bir çoğu yiyeceğin içinde kafein bulunabilir. Kafein alındığı zaman hızla vücuda yayılır. Yedikleriniz bebeğin eşi tarafından bebeğe geçtiği için içtiğiniz bir fincan kahve de bebeğinize geçmiş olur.

Kafein alındığı zaman bebeğin eşi tarafından bebeğe giden kan akımında azalma olur. Bizlerde vücut bunu tolere eder ancak anne karnındaki bebekte henüz böyle bir sistem gelişmemiştir. Bu sebeple günlük kahve tüketimine dikkat edilmelidir. Her gebenin metabolik yapısı farklıdır. Aynı kafeini alan iki gebe arasında bebeğin etkilenme oranı farklı olabilir. Her duruma karşı günlük 200 mg’dan fazla kafein tüketmemek gerekir.

Anne Karnındaki Bebeğe Kahvenin Zararları Nelerdir?

Anne Karnındaki Bebeğe Kahvenin Zararları Nelerdir?

Anne Karnındaki Bebeğe Kahvenin Zararları Nelerdir?

Gün içinde ölçülü bir şekilde kahve içmenin bebeğe ya da anne adayına bir zararı olmasa da sık sık ve uzun dönemde kafein tüketimi bebeklerin gelişim geriliği ile doğmasına sebep olabilir.

Anne adayının metabolizması, fiziksel ve biyolojik yapısı etkilese de yinede günlük kafein dozunu geçmemek gerekir. Günlük olarak 200 mg kafein tüketildiği zaman bebeğin kilosunda 50-80 gram  kadar bir azalma olduğu görülmüştür. Kafein miktarında artma oldukça bebekteki kilo kaybı da 100 gram üzerine çıktığı araştırmalar sayesinde ortaya çıkmıştır.

Gebelikte kafein tüketimi, alkol tüketimine benzetilir. Bebekte gelişim geriliği gibi ciddi kayıplar olabilir. Eğer alkol ve kafein tüketimini bir arada yapıyorsanız bu oran ve riskler iki katına çıkar. Her gün tüketilmediği takdirde kahve içmek isteyen bir anne adayı kendini çok sıkmamalıdır. Gebelik öncesinde kahve içen bir hamilenin kahve içme isteği artabilir. Sık sık içilmediği takdirde bebeğe belli bir zararının olmadığını unutmamalısınız.

Emzirirken Kahve İçilir mi?

Emzirirken Kahve İçilir mi?

Emzirirken Kahve İçilir mi?

Bilindiği gibi kafeinin vücut üzerinde bazı etkileri vardır. Bu etkiler bazen uykusuzluk ve gerginlik olarak kendini gösterir. Emziren bir annenin de kafein oranına dikkat etmesi gerekir. Emzirirken kahve içersek, süte geçer mi? İçilen kahve emziren annelerin sütüne geçer. Özellikle erken doğan bebeklerde kahveye karşı duyarlılık fazladır. Tıpkı bir yetişkine etkisi olduğu gibi bebeğe de uykusuzluk ve gerginlik yapabilir. Bazen yediğiniz ve içtiğiniz gıdalara dikkat ederek de bebeğinizin derdini öğrenebilirsiniz. Geceleri uyumayan sürekli ağlayan bir bebeğin derdi belki de gün içinde içtiğiniz fazla kahvenin bebeğinize süt yolu ile geçmesidir.

Emzirme döneminde ne kadar kahve içilmelidir? Günlük olarak 450 ml kahvenin üzerinde kahve içilirse anne sütünün demir konsantrasyonu azalarak bebekte demir eksikliğinin olmasına sebep olabilir.

Gebelik öncesinde ve sonrasında kahve tüketimi zararlı mı? Kahveyi hem hamilelik hem de emzirme döneminde hayatınızdan çıkarmanıza gerek yoktur. Sadece bebeğiniz ve sizin kendi sağlığınız için ölçülü bir şekilde tüketmeniz yeterli olacaktır.

Gebelikte Çay, Kahve Tüketimi Yasak mı? – Video

Hamile iken Türk kahvesi ve diğer kahve çeşitlerinden tükettiniz mi? Hamileliğinizde kahve miktarınıza dikkat ettiniz mi? Hangi besinlerin içinde kafein bulunur biliyor musunuz? Hamile iken kahve tüketimine neden dikkat edilmeli? Bu konuda sizin bildiğiniz başka bilgiler varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg