• 2.281
Anasayfa
Sağlık Beyin Sağlığı İçin Market Alışverişi Nasıl Yapılır?

Beyin Sağlığı İçin Market Alışverişi Nasıl Yapılır?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Daha İyi Beyin Sağlığı İçin Market Alışverişi Nasıl Yapılır

Beyin sağlığı söz konusu olduğunda market alışverişi şaşırtıcı derecede önemli olabilir. Neden mi? Marketten aldığımız yiyecekler beynimizin fiziksel yapı taşları haline gelir. Ruh halini ve düşünceleri etkileyen nörotransmitterlere dönüşür. Bağırsak-beyin bağlantımızı, iltihaplanmayı ve doğrudan beyin sağlığımızla ilgili daha pek çok yolu etkiler.

  • Market alışverişi beyin sağlığı için inanılmaz derecede önemli bir aktivitedir.
  • Bazı yiyecekler ve besinler beynimiz için çok büyük fayda sağlayabilir.
  • İşlenmiş gıdalardan kaçınmak ve bütün gıdalara öncelik vermek mükemmel bir stratejidir.
  • Yiyecek ve içecek etiketlerini okumak, beyin sağlığına zarar verebilecek gizli şekerden uzak durmanızı sağlar.

Ne yazık ki, marketlerde satılan ürünlerin çoğu beynimizin sağlığına hiçbir fayda sağlamamaktadır ve aslında depresyon ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları riskinin artmasına katkıda bulunabilir. Bu nedenle beyin sağlığını korumak ve geliştirmek isteyen herkesin market alışverişi için bir planı olması gerekir. İşte en önemli hususlardan üçü:

1. Beyni güçlendiren temel besinlere öncelik verin

Belirli gıdaların ve besin maddelerinin beyin sağlığımız için çok büyük bir değere sahip olabileceğini düşündürmektedir. Bitkisel besinler, bağırsak dostu lif, omega-3 yağları ve önemli vitamin ve mineralleri içerir.

Fito besinler: Bu bitki besinleri, bağışıklık sağlığı, metabolik sağlık ve beyin sonuçlarıyla bağlantılıdır. Meyve ve sebzelerde, çaylarda, kahvede, baharatlarda ve bitkilerde yaygın olarak bulunurlar. Renkli meyve ve sebzeler arayın yeni otlar ve baharatlar deneyin ve ilave şeker içermeyen kahve ve çay arayın.

Bağırsak dostu lif: Bağırsak beyin bağlantısının artık beyin sağlığı konuşmalarının merkezinde yer almasıyla, pırasa ve sarımsak gibi benzersiz lif kaynaklarıyla desteklemeyi düşünün.

Omega-3 yağları: Bunlar beyin yapısının ve işlevinin anahtarıdır. Chia tohumlarında ve yemişlerde bulunurlar, ancak en önemlileri genellikle deniz ürünlerinde bulunur. Somon, hamsi, uskumru veya ringa balığı deneyin.

Çinko, magnezyum ve B vitaminleri: Bu önemli vitaminler ve mineraller beyin sağlığıyla bağlantılıdır. Bu mikro besinlerin katı bir dozunu almak için sepetinize kabak çekirdeği, ceviz, badem, fındık eklemeyi düşünün.

2. İşlenmiş gıdaları bütün gıda alternatifleriyle değiştirin

En yaygın tüketilen tahıllar genellikle önemli besinleri ortadan kaldıran ve sindirildikten sonra hızla şekere dönüşen ağır işlenmiş formlardaki buğday, mısır ve pirinçtir. Çoğu market ürününe karıştırılan rafine şekeri; metabolik sağlıkla bağlantılı işlenmiş bileşenlerle dolu olduğunu görmek kolaydır.

Minimum düzeyde işlenmiş bütün gıdaları seçin. Meyve ve sebzelerin, kümes hayvanlarının, balıkların, etlerin, kabuklu yemişlerin, tohumların ve baharatların tüm gamını içerir, ancak birkaç uyarıyla birlikte: İlk olarak, beyin sağlığı söz konusu olduğunda, herhangi bir gerçek meyve veya sebze, meyve atıştırmalığı, gerçek patates içeren aromalı cipslerden daha iyi bir seçim olacaktır. Bununla birlikte, tüm gıdaların kalitesinde önemli farklılıklar vardır. İdeal olarak organik ürünleri seçin ve hayvansal ürünler yiyorsanız, vahşi balık, otlatılmış tavuk ve otla beslenen sığır eti tercih etmeye çalışın.

3. Dikkatinizi dağıtmayın veya kandırılmayın: Gıda etiketlerini okuyun

Yiyecek ve içecek üreticileri insan psikolojisi hakkında biraz bilgi sahibidir. Bu bilgiyi, bizi sattıkları ıvır zıvırdan uzaklaştıran ve dürtüsel ya da duygusal bağlantılara dayalı olarak satın almamızı sağlayan. Özellikle çocukları hedefleyen ürünler için geçerlidir. Pazarlama ve marka bilinci oluşturma mesajlarında ince ayar yapmak için kullanırlar. Bu şirketlerin, ürünlerini satın almamızı sağlamak için beyin bilimini kullanmalarının bir başka yolu, ilave şekerlerle ilgilidir. Şok edici araştırmalar, marketlerdeki yiyecek ve içeceklerin yaklaşık yüzde 70’inin şeker eklediğini gösteriyor. Her türlü olumsuz sağlık sonucuyla bağlantılı olan ve beyin sağlığımızı doğrudan tehlikeye atabilecek bir bileşen neden orada? Ürün satmak için. Beynimiz şekeri sever ve uzun vadeli sonuçlarına rağmen bize tatlı şeylerde iyi bir sarsıntı veren ürünlere bağımlı olma eğilimindeyiz.

Market içecekleri ve yiyecekleri dikkatimizi dağıtmak ve beynimize zarar veren ıvır zıvırlara bağlamak için çok iyi tasarlanmışsa, nasıl karşılık veririz? En iyi çözüm ince yazıları okumaktır. Besin değerleri, işlenmiş gıdalar ve içecekler için zorunludur ve bir öğede ilave şeker olup olmadığını açıkça belirtir. Varsa rafa geri koymak için harika bir neden. Malzeme listeleri daha zor olabilir ancak şeker kamışı şurubu, pirinç şurubu, mısır şurubu, fruktoz, agav veya herhangi bir şeker türü görürseniz, bir şans vermeyi düşünün. Daha genel olarak, içerik listesi gerektirmeyen tek bileşenli gıdalara meyveler, sebzeler, tahıllar ve etler gibi öncelik vermek, beyin sağlığı için harika bir harekettir.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg