• 33.715
Anasayfa
Beslenme Evde Kolay Köy Ekmeği Nasıl Yapılır? Evde Kal, Ekmek Yap!

Evde Kolay Köy Ekmeği Nasıl Yapılır? Evde Kal, Ekmek Yap!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Evde Ekmek Yapılır mı?

Evde misiniz? 🙂 Evet sosyal medayada son zamanlarda en çok denenen tarifle karşınızdayım. Sizde evde ekmek yapmak istiyor musunuz? Çok kolay ve pratik ekmek tarifi ile geldim. Eğer sizde internette; evde kolay ekmek yapımı, evde ekmek nasıl yapılır, evde pratik ekmek tarifi gibi  soruları aratıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu ekmek tarifi hem lezzetli hem çok kolay aynı zamanda da size başka bir ekmek tarifi aratmayacak kıvamda, haydi işe koyulalım.

Evde Ekmek Yapılır mı?

Evde Kolay Ekmek Nasıl Yapılır? Ekmek Tarifi!

Evde Kolay Ekmek Nasıl Yapılır? Ekmek Tarifi!

Ülkece yaşadığımız bu zor zamanlarda COVİD-19 dolayısıyla dışarıya çıkamıyoruz. Bırakın biriyle temas etmeyi, marketten kapalı paket ürünler dahi alırken tedirgin oluyoruz. Kendi sağlığımız ve ailemiz korumaz adına bu zor zamanlarda evde kalın.

Evde yaşamayı öğreniyoruz, ailemiz ile keyifli vakit geçirmeyi.. Aslında bir çoğumuzda bende dahil olamak üzere evde el emeğim ile yapabileceğim bir sürü tarifler öğrendim. Zor olduğunu düşündüğüm birçokşeyin aslında yapılabileceğini öğrendim. Tek sorun aslında gözümde büyütmem imi onu anladım. Bence birçoğunuz da kendinizi ve marifetlerinizi keşfettiniz öyle değil mi? Neyse bunun cevabını yorum kısmına yazarsınız. Şimdi son zamanlarda sosyal medyada en çok karşımıza çıkan ve iç sesinizden acaba bende denesem mi diyip, kendinizi tutamayıp yapmak istediğiniz tarifi vereceğim. Evet aklınızdan geçen ekmek tarifi! Ama bu tek bir tarif olmayacak bundan sonra birbirinden lezzetli bir çok farklı ekmek tarifi vereceğim sizlere.

Sizde evde diledeğiniz gibi yapın yapın pişirin. Hem korkmayın bu ekmek tarifleri, kolay kolay bayatlamaz. Uzun süre dolapta saklayabileceğiniz, hamur makinesi olmadan yapabileceğiniz, lezzetli, kolay ev yapımı ekmek tarifleri bu yazımızda olacak. Şimdiden hepinize kolay gelsin hanımlar, beyler. 🙂

İlk tarifimiz kolay ev ekmeği tarifi olsun, klasik hpimizin sevebileceği bir ekmek yapımı. Çeşitli ekmek tariflerini bundan sonra sitemizde kolayca bulabilirsiniz. Evde köy ekmeği tarifi, bazlama ekmeği, lavaş yapımı, çiklatalı ekmek, haşhaşlı ekmek, ekşi mayalı ekmek tarifi gibi daha bir sürü evde ekmek yapımını öğreneceksiniz. Ve dışarıdan bir daha zorda kalamdıkça ekmek almak istemeyecsiniz. Bu arada sizde bizimle güvendiğiniz ekmek tarifleriniz var ise aşağıda ki yorum kısmına bırakabilirsiniz. Bu süreçte birbirimize destek olmayı bırakmayacağız.

Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?

20 dakikada hazırlayıp, 40 dakikada pişecek enfes evde yapılabilecek köy ekmeği tarifi paylaşıyoruz sizlerle, biraz uzun gibi duruyor yapılışını okuyunca ama pişirince asla pişman olmaycaksınız. Fazla olduğunu düşünüyorsanız kesip buzluğa kaldırabilirsiniz. Isıttığınız zaman ilk pişirdiğiniz gibi tazeliğini koruyor olacak.

Evdeki malzemeler ile kolayca 1 saat içerisinde ekmeğiniz hazır olacak, bundan sonra bu tarife alışıp dışarıdan  zroda kalmadıkça dışarıdan hazır ekmek almak istemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?

Ev Ekmeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kağışı instant kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Derince bir kaba 1 yemek kağışı instant kuru maya ekleyin.
  • Mayanın üzerine ılık 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Buradaki püf nokta suyu çok sıcak yada soğuk olmaması aksi halde maya aktif olmaz. Suyun ılıklığı elinizi yakmayacak derecedir.
  • Ardından 1 tatlı kaşığıda tuz ekleyin. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Üzerine 1 yemek kağışı zeytinyağ ekleyin.
  • Artık eliniz ile hamuru güzelce toparlamaya çalışın.
  • Hazırladığınız ev yapımı köy ekmeğinin üzerini örtün ve en az 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tezgah üzerine alın ve 1 kaç kez yoğurun. Püf noktası hamuru içe katlayarak devam edin.
  • Hamuru rula haline getirin sağ ve sodan toplayıp beze haline getirin.
  • Fırınıza girebilecek ağzı kapalı yuvarlak borcam yada tencere içerisine yağlı kağıt isen, hamurunuzu üzerine yerleştirin. Ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Ekmeğin güzelce pişmesi için, fırının içine küçük bir kapta, su koyun.
  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Son işlem olarak, fırına girmeden önce dinlenen hamurun üzerine biraz un serpip, derince ortadan bir çizik atın.
  • Öncden ısıttığınız 200 derece fırınıza koyun ve üzeri kapalı 20 dakika pişirin.
  • Ekmeğinizi fırından çıkartıp, kağlı kağıdı altından alın.
  • Üzeri açık şekilde tekrar fırın koyun ve bu sefer 180 derecede 20 dakka daha pişirin.
  • Pişen ekmeğinizi fırından çıkartın ve en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Ekşi Maya Nasıl Yapılır? Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi – Video

Bu videolu tarifte, Arda Şeften ekşi mayalı ekmek yapmak isteyenler için olsun. Bir sonraki denememiz ekşi mayalı ekmek olabilir. Daha önce ekşi maya ile ekmek yapanların püf noktolarınızı bizimle paylaşmasına hayır demeyiz değil mi?

Evde ekmek yapmayı deneyen var mı? Evde ekmek yapmak zor mu? Bizimle paylaşmak istediğiniz ekmek tarifleriniz var mı? Daha bunlar gibi bir çok soru sorabilirim sizlere. Ben sizlerle tariflerimi paylaşıyorum. Sizde bizlerle hem tariflerinizi hemde düşüncelerinizi paylaşın. Eğer bu tarifi ya da buna benzer ekmek yapımı tariflerini denediyseniz bizlerle tecrübelerinizi mutlaka yorum yaparak paylaşın arkadaşlar. Kendinize iyi bakın. 🙂

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg