• 134.260
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelikte Cips Yemek Tehlikeli mi? Bebeğe Zarar Verir mi?

Gebelikte Cips Yemek Tehlikeli mi? Bebeğe Zarar Verir mi?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamilelikte Cips Yenir mi? Bebeğe Zararlı Verir mi?

Cips tüketmek zararlı mıdır? Hamile iken cips tüketiminin zararı var mıdır? Cips içinde bulunan zararlı maddeler hangileridir? Cipslerin içinde bulunan tehlike nedir? Gebelik döneminde cips yerine tüketilebilen besinler hangileridir? Hamile iken tüketilmemesi gereken besinler hangileridir? Gebelik ile beraber anne adayları her zaman kolaylıkla temin edip tükettikleri cipsler hakkında endişeye düşerler. Cips yiyeceğinin hamilelik döneminde zararı olup olmadığını anlamak bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizler için hazırladığım yazımı okumaya devam etmelisiniz.

Cips Yemek Zararlı mıdır?

Cips Yemek Zararlı mıdır?

Cips Yemek Zararlı mıdır?

Cips, çocukların vazgeçilmezi büyüklerin ise eğlencesidir. Cips içerisinde bulunan yüksek yağdan ötürü uzmanlar tarafından yağ içmekten farksız olduğu söylenir. Cips yiyeceği bilindiği gibi obezite, kanser, diyabet gibi bir çoğu tehlikeli hastalığa sebep olabilir. Bir çok çeşidi bulunan cips herkes tarafından neredeyse ilgi görür. Vücudumuz ise bu yiyeceği hiç sevmez.

Cips sağlıksız yiyeceklerin başında gelir. İlk cümlelerimde bile bu kadar tehlikesinden bahsettiğim cipsin hamileler için de faydasının değil zararının olacağı sonucunu çıkarmış oluruz. Bu konuyu daha ayrıntılı anlatmak istersek eğer;

 Gebelikte Cips Tüketilir mi?

 Gebelikte Cips Tüketilir mi?

Gebelikte Cips Tüketilir mi?

Gebelik dönemi bilindiği gibi anne adaylarının  hem beslenmelerine hem de hayattaki bütün yaptıklarına dikkat etmeleri gereken bir dönemdir. Hamile olanlar yediklerini bu dönemde bir kez daha düşünüp yemelidir. Unutmayın ki yediğiniz her şey bebeğinize de geçiyor. Yediklerinize bağlı olarak bebeğinizin gelişimi gerçekleşir. Bazen zararlı gıdaların fazlaca tüketilmesinden dolayı anne karnındaki bebeğin gelişimi olumsuz etkilenir.

Gebelik döneminde tüketilmesi gereken besinler olduğu gibi kesinlikle tüketilmemesi gereken besinler de vardır. Anne adayları bu dönemlerde cips tüketip tüketmemeleri gerektiği konusunda merak duyarlar. Hamilelik öncesinde cips gıdasını sürekli tüketen biri iseniz ondan vazgeçmek sizin için düşündürücü ve zor olabilir.

Cips Yemenin Zararları Neler?

Cips Yemenin Zararları Neler?

Cips Yemenin Zararları Neler?

Cipsler genellikle patates gıdasından üretilir. Patates içinde yüksek oranda nişasta içerir. Cips yapımı için patatesler yüksek ısıda işlem görür. Bu işlem ne kadar uzun sürerse içinde maddelerin kimyasala dönüşmesi de o kadar olası hale gelir. Bu zararlı maddelere vücudumuzun hiç ihtiyacı yoktur.

Kimyasal olarak ortaya akrilamid maddesi ortaya çıkar. Bu madde kalp damar hastalıklarına sebep olabilir. Akrilamid maddesi sanayide lastik üretiminde kullanılan bir maddedir. İnsan vücuduna girdiği zaman kanser oluşumunu arttırır. Akrilamid maddesinin içinde bulunma olasılığı fazla olan gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Hazır kahveler,
  • Kızartılmış ekmek,
  • Kavrulmuş olan kuru yemişler,
  • Bisküviler,
  • Cips ürünleri,
  • Mısır gevrekleri,
  • Kızarmış patatesler içinde bu maddeden bulunabilir. Özellikle hamilelik döneminde bu yiyecekleri tüketirken daha dikkatli olmanız gerekir. Kuru yemişlerin faydasından daha çok yararlanmak isterseniz muhakkak taze olarak tüketmelisiniz. Kavrulmuş kuru yemişleri tercih etmemelisiniz.

Gebelik Döneminde Cips Tüketmenin  Zararı Var mıdır?

Cipslerin içinde akrilamid maddesi oluşabilir. Bu madde hem anne adayına hem de bebeğe zarar verebilir. Cipslerin anne ve bebek için zararları sadece bu kadar değildir.

Cips üretilirken çok fazla işlem görür. Bu işlemler sırasında içine soya sosu, baharatlar, tuz ve koruyucu maddeler eklenir. Bu maddeler bebek üzerinde doğum kusurlarına kadar bir çok zararlı etkiye sahip olabilir. Bebeğin sağlıklı gelişimi için zararlı olan bu maddeleri anne adaylarının bebeklerinin ve kendilerinin sağlıkları için tüketmemeleri gerekir. Bu maddeler yetişkinler de bir etkiye sahip olmasalar da bebekler için zararlıdır.

Gebelikte Cips Yerine Hangi Gıdalar Tüketilebilir?

Gebelik döneminde sağlıklı beslenme her zaman dikkat edilmelidir. Cips yerine meyve tüketmek hem iyi bir seçenek hem de sağlıklı bir tercih olacaktır.

Evde yapacağınız kurabiye, kraker gibi atıştırmalıklar da tercih edebilirsiniz. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller açısından sağlıklı sebze ve meyveleri tüketmek, evde kendiniz için hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar sizin ve bebeğiniz için daha iyi olacaktır.

Hamileyken Tüketilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Hamileyken Tüketilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Hamileyken Tüketilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Az Pişmiş, Çiğ Yumurta Yemek

Hamilelik döneminde az pişmiş yumurta bağırsaklarda bakterilere neden olabilir. Bu bakterilerin olması hamilelerde ishale sebep olur. Gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenlerden dolayı gebelikte döneminde az pişmiş, çiğ yumurta tüketmemek gerekir.

Karaciğer

Gebelik döneminde karaciğer yenir mi? Karaciğer içinde yüksek oranda A vitamini bulunur. Karaciğer hamilelere önerilmeyen sakatatlar arasındadır.

Az Pişmiş ya da Çiğ Et

Hamilelik döneminde az pişmiş ya da çiğ et yemek kesinlikle tüketilmemesi gereken besinler arasındadır. Az pişmiş ya da çiğ et içinde toksoplazma olma riski bulunur. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına sebep olabilir. Salam, sosis ve pastırma gibi besinlerden uzak durmanız gerekir.

Cips ve Kızartma Çeşitleri

Gebelikte cips yenir mi? Hamilelikte kızartma yenir mi? Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre cips ve kızartma işlemi görülerek hazırlanan yiyeceklerin hamileler ve emziren anneler tarafında tüketilmemesi gerekir.

Cips Yemek Zararlı mı? Zararları Neler? – Video

Hamilelik döneminde cips tükettiniz mi? Cips tüketiminin zararı oldu mu? Hamileyken cips gibi kızartılmış ürünler dışında kendiniz için hazırladığınız sağlıklı atıştırmalıklar oldu mu? Anne adaylarına fikir olması için evde kendinizin hazırladığı atıştırmalıklar, cips yerine tüketebileceğiniz yiyecekler varsa bize yazarak onlarında okumasını sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg