• 205.129
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Hurma Yenir mi? Hamilelikte Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Hurma Yenir mi? Hamilelikte Hurmanın Faydaları Nelerdir?

       1   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Hamilelikte Hurma Yenir mi? Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte hurma düşüğe sebep olur mu? Hamilelikte hurma ne zaman yenilir? Hamilelikte hurma yemek hadis içinde geçiyor mu? Hamilelikte doğum için hurma ne zaman yenmeli? İbrahim Saraçoğlu hamilelikte hurma yenmesini öneriyor mu? Sen de hamilelikte hurma faydaları hakkında tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsin.

Hamileliğin İlk Aylarında Hurma Yenir mi?

Hamileliğin İlk Aylarında Hurma Yenir mi?

Hamileliğin İlk Aylarında Hurma Yenir mi?

Hamileliğin hangi aylarında hurma yemenin daha uygun olacağı büyük bir soru işareti. Ancak merak etme, uzman doktorumuz konuya dair aldığımız sorulara açıklık getirdi:

Soru: 16 haftalık gebeyim. Hamileliğin ilk aylarında hurma yemek zararlı mı yoksa son ayları beklememe gerek yok mu?

Cevap: Hurma sayısız faydası ile bildiğimiz ve herkese önerdiğimiz bir besindir. Ne yazık ki toplumda konuya dair bilgisi olmayan kişilerin uydurduğu hurafeler nedeniyle anneler hurma yerken çekinebilir. Ancak bilimsel olarak bu dedikodudan öteye gidemeyen bilgilerin hiçbir doğruluğu yoktur. Oksitosin barındırdığı, sancıları tetiklediği gibi nedenlerle önerilmeyen hurma, tam tersi tüm kadın doğum uzmanları ve diyetisyenlerin hamilelikte tüketilmesini önerdiği yiyeceklerdendir. Yani hamilelikte hurma ne zaman yenmeli sorusunun herhangi özel ve kesin bir yanıtı yoktur, her dönem için önerilebilir.

Hamileyken Hurma Yenir mi?

Hamileyken Hurma Yenir mi?

Hamileyken Hurma Yenir mi?

Anneler için beslenme hakkındaki her bir kural özellikle bebeklerini henüz dünyaya getirmeye hazırlandıkları dönemde oldukça önemli. Ancak her ne kadar halk arasında zararlı olduğu iddia ediliyor olsa da gebelikte hurma yemek zararlı mı sorusunun yanıtı olumsuzdur. Bu dönemde hurmanın bilinen ve kanıtlanan bir zararı yok. Hatta içerisindeki eşsiz besin öğeleri bu meyveyi faydalı dahi kılar.

Protein, lif ve vitaminler açısından oldukça besleyici bir meyve olan hurma, yağ oranı da düşük olmasıyla tüketilmesi önerilen bir besindir. Hem çözünür hem de çözünmez lifler bakımından zengin içeriği ile hurmanın özellikle sindirim sistemi için pek çok faydası bulunmaktadır. Sinir sistemi için önemli minerallerden olan potasyum bakımından da zengin olan hurmanın, aynı anda sodyum değeri de düşüktür. Böylece doğal şeker ve enerji kaynağı arayanlar için eşsiz bir alternatif çözümdür.

Enerji değerinden bahsettiğimizde hemen akıllara gebelik şekeri olan hurma yiyebilir mi sorusu gelmektedir. Ancak bu konuda senin kan değerlerin ya da yediğin hurmanın enerji değeri, miktarı gibi farklı değişkenler gözetilmelidir. Yani bu sorunun kesin yanıtı için öncelikle doktorun ve diyetisyeninle görüşmen daha doğru olacaktır.

Hamileler Kolay Doğum İçin Hurma Yiyebilir mi?

Hamileler Kolay Doğum için Hurma Yiyebilir mi?

Hamileler Kolay Doğum için Hurma Yiyebilir mi?

2011 senesinde oldukça prestijli bir sağlık dergisi olan Obstetrics and Gynecology tarafından yayınlanmış olan bir yazıya göre hurmanın yeterli miktarda tüketilmesiyle doğum sancıları kısaltılabilir ve doğuma destek sağlanabilir.

Derginin yaptığı bilimsel çalışmada gebeliğinin son 1 ayında gün içinde toplam 6 tane hurma yiyen 69 kadın ve hiçbir şekilde hurma yememiş olan 45 kadın inceleme altına alınmıştır. Bu değerlendirmeler neticesinde hurma yiyen gebe grubunda, doğumun ilk aşamalarının diğer gruba göre daha kolay ve kısa olduğu tespit edilmiştir. Öyle ki hurma tüketenlerin sancı süresi ortalama 510 dakika olurken, yemeyen grubun 906 dakikadır.

Hamilelikte doğum için hurma ne zaman yenmeli sorusuna yanıt arayan çalışmayla varılan diğer veriler ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Hurma yiyen kadınların oluşturduğu grupta, rahim ağzı açıklığının ortalama 3.5 cm. olduğu ancak hurma yemeyen diğer grupta 2 cm. olduğu ve bunun doğumu zorlaştırdığı kaydedildi.
  • Hurma yiyen kadınların %96’sı, yemeyenlerin ise % 79’u suni sancıya gerek duymadan kendisi doğuma başlayabildi.
  • Hurma yiyenlerin %28’i ve yemeyenlerin %47’si suni sancı için verilen Pitocin gibi ilaçlara ihtiyaç duyarak doğum yapabildi.
  • Erken doğum esnasında su gelmesi, hurma yiyenlerde %17 oranında ve hurma yemeyenlerde % 40 oranındadır.

Gebelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte beslenme içerisinde hurmanın sağlayacağı faydaları saymakla bitiremeyiz desek yeri. Ancak en büyük farkının doğal yoldan enerji ve şeker sağlaması olduğundan bahsedebiliriz. Vücudun enerji ihtiyacını karşılama konusu, gebelik döneminde daha da önemlidir. Enerjisini bebekle paylaşan anne için enerji kaynakları bulmak önemlidir. Doğal şeker içeren hurma ise hamilelikte yenmesi gereken meyveler arasında yer almakta ve ara öğün olarak tüketilebilmektedir. Böylece anne için gün içinde yorgunluğu, bitkinliği önleyici etki sağlayabilir.

Vücut için eşsiz öneme sahip bir diğer yapı taşı olan amino asit ise, farklı türleri ile hurmanın içinde yer alan moleküllerdendir. Gebelikte hurma yemek hem bebeğin büyümesi için hem de annenin vücudunun ihtiyaçlarını karşılaması için gereken proteinin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Aminoasitlerden inşa edilen protein sayesinde bebeğin organları tam ve sağlıklı şekilde gelişmeye devam edecektir.

Kabızlık, şüphesiz sindirim sorunlarının başında geliyor ve hamilelerin sık yaşadığı şikayetlerinden biri olarak biliniyor. Sen de kabızlığa karşı doğal bir çözüm arıyorsan lif deposu hurma tam sana göre. Kolesterolü düşüren ve iltihaplanmaları önleyen lifler sayesinde gebelik boyunca diyabetle ya da gebelikte tansiyon ile karşılaşma riskiniz düşüyor. Hamilelikte hurma yemek bebeğe kilo aldırır mı gibi endişeleriniz olabilir. Oysa görüldüğü gibi tam tersi sindirimi hızlandırarak fazla kilo almanın önüne geçmek için sınırı aşmadan hurma yenebilir.

Folik asit yani diğer adıyla folat, yen, hücre inşasında rol alan ve gebelik boyunca kansızlığın önüne geçmede en çok destek sağlayan yapı taşlarındandır. Bebeği spina bfida, anensefali gibi beyin ve omurilikle ilgili hayati hastalıklardan korumak adına yeterli folat almak şarttır. Hurmanın içerisinde folat bulunduğunu bilmek ise eminiz bu süreçte çok işine yarayacak.

  • Kanın pıhtılaşmasında rol alan ve kemikleri güçlendiren K vitamini,
  • Oksijeni hücrelere iletmede rol oynayan ve pek çok enzimin yapı taşı olan demir minerali,
  • Tansiyonu dengeleyen ve kasları koruyan potasyum,
  • Diş, kemik ve kalp kası oluşumuna katılan ve karaciğerde, damarlarda, göz ve böbreklerdeki anormalileri engelleyen magnezyum,

hurmanın içinde bolca bulunan, hem anneye hem bebeğe gerekli olan vitamin ve minerallerdir. Böylece hurmanın faydaları ile hemen hemen her sistemi ve metabolik olayı koruduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Hurmanın ve Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? – Video

Sen de hamilelikte hurma yiyip kolay doğum yapanlar arasında yer almayı düşünüyor musun? Tüm fikir ve sorularını yorum kısmında bize yazmayı unutma.

“Hamilelikte Hurma Yenir mi? Hamilelikte Hurmanın Faydaları Nelerdir?” üzerine 1 yorum

  1. Avsin says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg