• 518.756
Anasayfa
Yaşam Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız İlginç Bilgiler

Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız İlginç Bilgiler

       1   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız İlginç Bilgiler

Harvard Üniversitesi hangi ülkede? Harvard Üniversitesi ücreti ne kadar? Harvard Üniversitesi fakülteleri ve bölümleri nelerdir? Harvard’a nasıl girilir? Sizin için Harvard Üniversitesi hakkında ilginç bilgiler ile dolu bir yazı hazırladık.

Harvard Üniversitesi Nerede?

Harvard Üniversitesi Nerede?

Harvard Üniversitesi Nerede?

Tüm dünyanın hayranlıkla baktığı, Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts eyalet sınırlarında olan, bu efsanevi okul, Boston şehrine bağlı olan Cambridge’de yer alır. 1636 yılında kurulmasıyla en eski, en köklü üniversitelerdendir. 1780 yılına kadar Harvard Koleji olarak bilinse de sonrasında günümüzdeki adını alır.

Vasiyetinde yazdıklarına göre 400 kitabıyla birlikte bir miktar para bağışlayan John Harvard, bu üniversitenin ilk yöneticisidir. Bu 400 kitapla ilk kütüphane kurulmuştur. Aynı kütüphane şimdilerde yaklaşık 15 milyon kitabı bünyesinde barındırarak dünyanın en büyük kütüphanesi olarak geçer. Dünyanın her yerinden SAT puanı ile tavan yapmış olan öğrenciler buraya yerleşmek için birbirleriyle yarışırlar.

Harvard Üniversitesi mezunları arasında dünyanın en başarılı yöneticileri, dünyaya yön veren girişimciler ve işletmeciler bulunuyor. Türkiye’den tam olarak 74 öğrenci dünyayı yöneten bu kurumda eğitim görmektedir.

Harvard Üniversitesi Fakülteleri

En eskileri Fen ve Sanat Fakültesi olarak açılmıştır. Toplamda 11 tane olan bu fakültelerden ilki 1636 senesinde üniversitenin kurulduğu senede açılmıştır.

1782 yılında ise açılan Sağlık Bilimleri sonra da 1816 yılında Tanrıbilim, bizim bildiğimiz adı ile Harvard Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Hukuk açılmıştır. 1908 yılında İşletme Okulu, sonrasında 1914 yılında Yüksek Tasarım ve 1920 yılında Yüksek Eğitim açılmıştır. 1922 yılında ise sağlık alanında çalışmalarını güçlendirmek için Halk Sağlığı Okulu açılmıştır. 1936 yılında adını Amerika Birleşik Devletleri’nin 35. Başkanı’ndan alan John F. Kennedy Yönetim Okulu açılmıştır. 1956 yılında Fen- Edebiyat, 1957 yılında ise son olarak Hukuk ve Baro İşletme açılmıştır.

Harvard’a Nasıl Girilir?

Harvard’a Nasıl Girilir?

Harvard’a Nasıl Girilir?

Dünyanın en kaliteli eğitimlerini veren, en iyilerinden hatta en iyisi olan bu okulda eğitim almak istiyorsanız birden fazla koşulu yerine getirmeniz gerekiyor. TOEFL puanınız 250 ve üzerindeyse %80’e varan burs alma imkanınız olacaktır. Verdiği eğitim bursu nasıl alınır diyecek olursak bunun için gerçekten çok zeki olmanız gerekiyor.

Yerleşme puanı hesapla tavan notları bulmaktadır. Girdiğiniz yerleştirme sınavında en iyi 200’ün arasında yer alırsanız o zaman kampüsün kapıları size daha da yaklaşıyor. Bunun yanında 250+ puan olması gereken TOEFL da unutulmamalı.

Harvard’da tıp okumak istiyorsanız eğer MCAT sınavına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Bu sınavdan iyi bir puan almanız ve referans mektubunuzun güçlü olması gerekmektedir. Bu gibi birçok şartı gerçekleştirseniz daha en iyi olmadan ne yazık ki bu okula girmeniz mümkün değil.

Harvard Üniversitesi Ücreti Ne Kadar?

Harvard Üniversitesi Ücreti Ne Kadar?

Harvard Üniversitesi Ücreti Ne Kadar?

Ne yazık ki en iyi olmanız yetmiyor. Yeterli paraya sahip olmanız şart. En yüksek burs oranı olan %80’i kazansanız dahi geriye kalan ücret küçük olmayacaktır. Elbette bu bursu almak için ekstra zeki, yetenekli ve sıra dışı olmanız gerekmektedir. Aksi durumda bu bursu almanız zor değil imkansız kalıyor. Sizin için bazı ücretleri listeledik.

  • Tıp Fakültesi 58.000 $
  • Hukuk Fakültesi 58.000 $
  • İşletme Fakültesi 55.000 $
  • Yüksek Tasarım Fakültesi 34.000 $
  • Fen ve Sanat Fakültesi 33.000 $
  • Tanrıbilim (İlahiyat) Fakültesi 26.000 $
  • Yüksek Eğitim Okulu 24.000 $ – 39.000 $
  • John F. Kennedy Yönetim Okulu 42.000 $
  • Halk Sağlığı Fakültesi 25.000 $

Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız

  • Dünyanın en büyük 4. Kütüphanesi olmakla birlikte en büyük akademik kütüphane unvanına sahiptir. 15 milyondan fazla kitap bulunan bu kütüphanede 800 tane çalışan bulunmaktadır.
  • Harvard Üniversitesi müzeleri içerisinde sayısız eser vardır. Sayısı 28 milyonu geçen bu eserler enstrümanlardan modellere, el işlerinden sanat çalışmalarına kadar geniş bir kategoriye sahiptir.
  • Şimdilerde 32 milyar dolar bütçesi olan bu okulun ilk bütçesi, ilk yöneticisi olan John Harvard’ın vasiyetiyle bıraktığı birkaç yüz pound.
  • Kadrosunda 400 akademisyene sahip olan bu kurum, 13 bin yüksek lisans öğrencisiyle birlikte 6.700 lisans öğrencisini barındırır.
  • Sayısız başarılı yönetici, devlet adamı, işletmeci gibi Amerika’nın eski başkanı Barack Obama’da bu okuldan geçmiştir. Kendisi hukuk mezunudur.
  • Burada eğitim görmek için ya çok zengin olmalı ya da dünyada en iyiler arasında yer almalısınız. Aksi taktirde pek mümkün olmayacaktır. İkisine birden sahipseniz işte o zaman her şey sizin için çok kolay olacaktır.
  • Üniversite tercihi yaparken puanlarımızı baz alsak da bu okul için puanların kadar sosyal aktivitelerin de önemli bir yer tutuyor. Çevre, hayvan ve doğa ile olan etkileşiminden kişisel özelliklerine kadar her şey senin için artı ya da eksi puan oluşturabilir. Eğitimde akademik başarı yanında sahip olduğun sosyal başarı da çok önemlidir.
  • Dünya Bilim Tarihi alanı ile dünyada ilk kez doktora eğitimi alan Adnan Sayılı’da bu okuldan mezundur. Bilim Tarihi Bölümü mezunu olan Sayılı, sayısız başarıya imza atmıştır.
  • Kütüphanesinde 3 önemli kitabı barındırır. Bu kitapların ciltlenmesi insan derisi ile yapılmıştır. Bu kitaplar Roma şiirler kitabı, Orta Çağ İspanya Hukuku ve Fransız Felsefesi’dir.
  • Öğrencileri arasında oluşturduğu ortak kültürel bakış ile kültürlü, bilgili, yetenekli ve oldukça donanımlı bireyler yetiştirmeyi ve bu bakışı yaşam boyu devam ettirmeyi amaçlar.
  • Şimdi size bir Türk’ten bahsedeceğiz. Yaşadığı aile içi sorunlardan dolayı ilkokul eğitimini yarıdan bırakıp kuyumcuda işe başlayan Mustafa Karabaş’da Harvard’lı bir Türk. 15 yaşına gelince tekrar okumaya karar vererek tüm eğitim aşamalarını atlar. Ege’den makine mühendisi olarak mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesi İleri Teknoloji Ekibi arasında yer alır.
  • Dünyanın tüm akışını değiştiren büyük unicorn şirketlerinin sahiplerinin neredeyse üçte biri bu okuldan mezun olmuş ya da hala burada öğrencidir. Her gün kullandığınız sosyal medya platformlarının sahipleri de buna dahil. Aralarında Pinterest’in de olduğu bu listede Twitter, Instagram ve Facebook sahibi kimdir gibi soruların cevabı olarak dev şirketlerin sahipleri yer alıyor.
  • Hem sosyal hem de akademik anlamda donanımlı olmanız gerektiğinden TEOFL, SAT1 ve SAT2 gibi sınavlardan yeterli puanı almanız yetmez. Çevresine duyarlı, problem çözebilen, sosyal konularda yetenekli biri olmanız lazım. Referans mektubunuzun güçlü olması gerekir ve son eğitim gördüğünüz kurumun en iyilerinden olmak zorundasınız.
  • Harvard Üniversitesi başvuru için alt puan getirmemiş olsa da en iyisi olmak zorunda olduğunuzu unutmayın.
  • Buraya başvuranlar genellikle son eğitim gördükleri kurumdaki diğer öğrencilere göre en iyileri arasında yer alır ya da en iyisidir.
  • Şimdi ise üniversite başvuruları ne zaman diye soralım. Başvuru yapmak isteyenler bu işlemi en geç 1 Ocak’a kadar yapmış olmalı. Sonular ise 1 Nisan tarihinde açıklanır.
  • Irkınız, cinsiyetiniz ya da geldiğiniz ülke fark etmeksizin sadece en iyisi olup olmadığınıza bakılır. Bu yüzden hangi ülkede yaşadığınız önem arz etmez.
  • Lisansa göre yüksek lisans yapmak ise daha zordur. Dünyadaki en katı yüksek lisans öğrenci kabul koşullarına sahiplerdir.
  • Yaklaşık 360 bin hatta daha fazla sayıda mezuna sahiptir.
  • Küresel olarak fark yaratma şansı tanırken sizin en iyi eğitim- öğretim yıllarınızı geçirmenizi sağlar.

Harvard Üniversitesi Kampüs Turu – Video

Harvard Üniversitesi hakkında düşünceleriniz nelerdir? Dünyanın en iyi üniversitesini inceledik. Peki, sizce Türkiye’nin en iyi üniversitesi hangisi? Sizin için derlediğimiz Harvard Üniversitesi hakkında ilginç bilgiler listesinde en çok şaşırdığınız hangisiydi? Tüm yanıtlarınızı ve sorularınızı yorum kısmında sorabilirsiniz.

“Harvard Üniversitesi Hakkında Daha Önce Duymadıklarınız İlginç Bilgiler” üzerine 1 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg