• 1.161.147
Anasayfa
Spor Obezite Cerrahi Sonrası Yüzme Sporu – Tüm Detaylar

Obezite Cerrahi Sonrası Yüzme Sporu – Tüm Detaylar

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite cerrahi operasyonlarında tatmin edici sonuç alabilmek için en mühim etkenlerden birisi de sonrasında yapılan egzersizlerdir. Lakin hassas bir süreç olup muhakkak doktor gözetiminde ve onun tavsiye ettiği egzersiz programının  uygulanması gerekmektedir. Kendi yapmayı sevdiğiniz egzersiz varsa da,bunu muhakkak doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Yüzmek Zayıflatır mı?

Yüzme vücudumuzdaki bütün kasları çalıştıran bir spor türüdür, ayrıca yüzerken normalde yaptığımız egzersizlerin bir buçuk kat daha çok enerji yakmamızı sağlar. Zayıflamak mı istiyorsunuz? Şimdi denizde yada havuza girme imkanınız da var hiç vakit kaybetmeden yüzerek veya su jimnastiği yaparak zayıflama planınızı hiç düşünmeden hazırlayabilirsiniz.

Yüzmek Zayıflatır mı?

Neden mi? Su sporları normalde yapılan egzersiz hareketlerinden çok daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Zayıflamanın da en büyük temeli bildiğimiz gibi kalori harcamaktan oluşuyor vücudumuzun tüm kasları suda çalışırken normal yaptığınız egzersiz hareketlerinde yorulduğunuz kadar suda yorgunluk hissetmezsiniz. Bunun sebebi ise suyun kaldırma kuvvetinden çalışan kaslarınızın bir yandan esnekliği artarken diğer yandan da nefes alış verişlerinizde kendinizi daha sakin hissedersiniz.

Yediklerinizde fazla aşırıya kaçamıyorsanız, diyet yapmadan düzenli beslenerek su jimnastiği yaparak birkaç kilo verebilirsiniz. Su jimnastiğini ilk zamanlarda birkaç dakika daha sonları ise bir saat olarak devam edebilirsiniz.

Kollarınızı havuzun kenarına tutunarak sırt üstü suya yatarak her iki bacağınızı karnınıza yaklaştırarak dizlerinizi büküp ve ayaklarınızı havaya kaldırarak suyun gücünü hissedin ve bacaklarınızı öne doğru uzatarak bu hareketi beş kere yavaş beş kere hızlı yapmak üzere on kere tekrarlayabilirsiniz bu hareketle karın kaslarınız daha fazla çalışır.

Kalça ve basen bölgeleri içinde yüzünüz duvara gelecek şekilde olmalı havuzun kenarına tutunup kollarınızı uzatıp , sol bacağınızın üzerinde durarak sağ bacağınızı kaldırıp indirin bu hareketi her iki bacak için beşer kez tekrarlamalısınız.

Obezite Ameliyatları Nedir?

Obezite Ameliyatları Nedir?

Obezite cerrahisi vücut kilo oranları 40 olup doktor gözetiminde tıbbi tedavi ile kilo verilememesi durumunda kişilere uygulanan cerrahi bir operasyondur. Mide küçültme ameliyatları sonrası sağlıklı bir süreçte tatmin edici kilo kayıpları yaşanmaktadır. Fakat operasyon sonrasında form da bir görünüme kavuşmak için kişinin yapması gereken bir takım hususlar vardır.

Operasyon sonrası ilk 3 gün sadece sıvı tüketilir. İlk bir hafta hastanın katı yiyecekler almasına asla izin verilmez.2. hafta sonunda püre halinde gıda alımına başlanabilir. Dolayısıyla operasyon öncesi ve sonrasında beslenme alışkanlığı ciddi anlamda değişmektedir. Bu da vücudun bu yeni düzene alışması için oldukça efor sarf etmesini sağlar. Böylece sağlıklı bir süreç sonucunda kilo verilir.

Obezite Cerrahi Sonrası Spor

Obezite Cerrahi Sonrası Spor

Mide küçültme ameliyatları sonrası kilo kayıpları vücudun formda bir görünüm kazanması için tek başına yeterli olmayabilir. Bu bakımdan beslenme düzenine dikkat etmekle beraber muhakkak hafif egzersizler de yapılmalıdır. Bu egzersizlerin ne olması gerektiği yada hangilerini yapabileceğinizi doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Hafif tempo da günlük 25-30 dakika arası bir egzersiz programı yeterli olacaktır. Daha sonra dilerseniz vakti ve egzersiz çeşitlerini artırabilirsiniz.. Egzersiz seçiminde hangisi daha hızlı sonuç verir diyerek seçme kriteri belirlemeniz, bıkmanıza sebep olabilir. Bu bakımdan özellikle sevdiğiniz ve zevk aldığınız egzersizleri tercih ediniz. Bunun için spor salonlarını tercih etmeniz de şart değildir. Egzersizlerinizi mümkün olduğunca açık hava da yapmanız, egzersizi daha zevkli ve mutluluk verici bir hale getirir. Fakat bu şart olmayıp,evinizde de dilediğiniz gibi,özgürce çeşitli egzersizler yapabilirsiniz. Hatta evinizde yapmanız psikolojik açıdan daha rahat olmanıza sebep olabilir.

  • Operasyon sonrası genellikle 6 hafta sonunda egzersiz uygulamaya izin verilmektedir.. İlk etapta yapabileceğiniz en uygun egzersiz hafif tempolu yürüyüştür. Doktorunuzun tavsiye ettiği süre ve tempo da yapacağınız yürüyüş egzersizi çok faydalı olacaktır.
  • Doktorunuz izin verinceye kadar ki ilk (genel olarak 6 ile 8 hafta sonrasında bu izini verecektir) dönemde ağırlık kaldırmak, mekik çekmek gibi ağır aktivitelerden kesinlikle kaçınınız.

Yapılabilecek egzersizlerin başında hafif tempolu yürüyüş gelir. Yürüyüş, temel bir egzersiz olup vücuda etkileri çok büyüktür.. Kalori yakmaya yardımcı olması ve de hafif olması, operasyon sonrası egzersiz seçimi için ilk akla gelen aktivitedir. Aynı zamanda kalp, damar,tansiyon hastalıklarının önlenmesinde de büyük faydası vardır.. Yürüyüş bandından ziyade açık hava da yapılacak bir yürüyüş aktivitesi mutluluk hormonunun da artmasını sağlar. Fakat hafif de olsa bu egzersiz içinde muhakkak doktorunuza danışınız.

Operasyon sonrası doktorunuzun belirlediği süre boyunca beraberce belirlediğiniz, ya da sizin seçtiğiniz aktiviteleri yapabilirsiniz. Daha sonrasında dilerseniz daha sistemli sporlar yaparsınız.

Operasyon kilo probleminin giderilmesi açısından muhteşem bir dönüşüm sağlamaktadır. Sizde yine doktorunuzun onay ve tavsiyesi eşliğinde egzersiz programı uygularsanız daha hızlı ve tatmin edici sonuçlara ulaşabilirsiniz. Operasyon sonrasında oluşabilecek sarkmaları bu aktivitelerle giderebilirsiniz. Fakat tekrar etmemizde fayda var.. Sizin için basit bile görünse muhakkak aktivite ve egzersizlerinizi doktorunuzun gözetim ve tavsiyesi ile yapınız. Zira kalıcı ya da derin hasarlara sebep olacak sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yüzmek

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yüzmek

Yüzme de oldukça faydalı bir egzersizdir. Hatta egzersizler içerisinde en faydalı ve en hızlı sonuç alınan aktivite yüzmedir. Yüzme egzersizi yapılırken, eklemler ve bağlar herhangi bir aktiviteye göre daha az zorlanmaktadır. Bu nedenle suda yapılan egzersizlerde sakatlanma ve oranı diğer egzersizlere oranla %90 daha azdır.

Kaslarında, eklemlerinde herhangi bir rahatsızlığı olanlara ve uygun görülmesi halinde ameliyat sonrasında doktorlar tarafından en çok önerilen aktivite  yüzmedir.

Yüzme de ayrıca kalp ve beyin damarlarının tıkanmasına yol açan bir takım maddelerin giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Sigara ve alkol bağımlılığını yok etmeye birebirdir.Bu da operasyon sonrasında beslenme düzeninde oluşan köklü değişime ayak uydurma da büyük yardımı olabilir.Vücutta ki tüm kasları rahatlıkla çalıştırması da,vücudun form kazanmasına yardımcı olur.

Tüm bu artı faydalar göz önüne alındığında en ideal egzersiz yüzmedir..İmkanınız olduğu sürece uzun vakitler bu aktiviteyi yapmanız çok faydalı olacaktır. Ayrıca su da geçirilen zaman vücutta endorfin hormonunun yoğun bir şekilde salgılanmasına sebep olur.

Mutluluk hormonu olarak da  bilinen endorfin hormonunun yoğun olması psikolojik olarak daha rahat ve mutlu olmanıza sebep olur. Ayrıca yüzme diğer aktiviteleri yapmakta zorlanan ya da yapmasına engeli olan kişilerce de rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca düzenli yüzme aktivitesi insülin duyarlılığını artırmakta ve daha az insüline ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da şeker hastaları için muhteşem bir destekleyici tedavi aktivitesidir.

Operasyon sonrasında beslenme düzeninde ki eski alışkanlıklarını bırakmakta zorlanan kişiler için de çok faydalı olacaktır. İnsülin ihtiyacının az duyumsanması ile beraber iştahta da  bir düzen meydana gelebilir. Operasyon sonrası oluşan yoğun dönemin zevkle atlatılmasına ve bir yandan da vücudun form kazanmasına yardımcı olması açısından yüzme egzersizi birebirdir. Keyif ve mutluluk verici zevkli bir aktivite olması sebebi ile yapmanızı şiddetle öneririz.

Yüzmek de çok etkili bir aktivitedir. Tüm vücut kaslarını çalıştırıp,hızlı kalori yakmanıza sebep olur. Ve oldukça da zevk ve mutluluk verici bir egzersizdir. İmkanınız elverirse sık sık yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Hatta egzersiz programınızı bitirseniz dahi yüzmeye devam etmeniz sizin faydanıza olacaktır. Vücudun daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olur. Ve vücudun şekillenmesine de sebep olur ki bu da tatmin edici bir sonuçtur.

Yüzme Sporu ile Kilo Verenlerin Yorumu

Yüzme Sporu ile Kilo Verenlerin Yorumu

Yüzmek Zayıflatır mı?

Yüzerek kilo mu verdiniz? Fazla kilolarınız var ama hangi sporu yapmanız gerekiyor bilmiyor musunuz? Bizlerle soru ve sıkıntılarınızı paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg