• 872.248
Anasayfa
Spor Hızlı ve Etkili Kalori Yaktıran Egzersizler! Hangi Hareket Kaç Kalori Yakar?

Hızlı ve Etkili Kalori Yaktıran Egzersizler! Hangi Hareket Kaç Kalori Yakar?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Hangi Hareket Kaç Kalori Yakar?

Kardiyo kaç kalori yakar? Plank kaç kalori yakar? Dambıl kaç kalori yakar? Kondisyon bisikleti kaç kalori yaktırır? 1 saat fitness kaç kalori yakar? Yarım saat spor kaç kalori yakar? Sen de hangi egzersiz kaç kalori yakar merak ediyorsan, bu yazımıza kesinlikle göz atmalısın.

Kalori Yakan Hareketler Neler?

Kalori Yakan Hareketler Neler?

Kalori Yakan Hareketler Neler?

Sağlıklı yaşamın ve var olan sağlığın korunmasını sağlamak için sporun ne derece eşsiz bir önemi olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Yalnızca fit bir görünüm için değil, sağlığın için de hem egzersizlerin, hem uykunun hem de beslenmenin ne kadar önemli olduğunu neredeyse ezberledik. Ancak bunu bir puzzle gibi düşün ve parçalardan biri eksik olduğunda resmin istediğin gibi ortaya çıkmayacağını unutma.

Tüm bu bilgilerle anlayabileceğin üzere sağlıklı yaşam alışkanlıkları bir bütündür ve senin de ne kadar iyi uyusan ya da beslensen de egzersizlerini ihmal etmemen gerekir. Özellikle günümüz koşullarında hareketliliğin yaşamın kalitesi ve sağlığı için şart olduğu unutulmamalıdır. Peki sen de kendin için bir ideal egzersiz programı oluşturmak istiyorsan o zaman ne kadar kalori aldığını ve yaktığını hesaplayarak işe başlayabilirsin. Hadi bedenimize neler kattığımızı ve hangi hareketle ne gibi bir fayda sağladığımızı birlikte keşfedelim.

Madde madde hareketlerden söz etmeden önce, kilo, yaş ve cinsiyetin yaktığın yağ ve kaloriyi etkilediğini hatırlatmak isteriz. Standart verilerle seni bilgilendiriyor olacağınız ancak metabolizma hızına bağlı olarak bu rakamların değişebileceğini unutmaman gerekir. Fazla kilon varsa daha çok kalori harcarken aynı hareketi yapan ideal kiloya sahip biri için daha az kalori harcanması söz konusu olacaktır.

Kalın Bacak İncelir Mi? Kalın Bacak Kalfı İnceltmenin 10 Yolu

Evde 25 Dakikada Kolayca 500 Kalori Yakma – Video

Squat Kaç Kalori Yaktırır?

Squat

Squat

Özellikle kadınların yuvarlak ve biçimli bir kalça için tercih ettiği bu hareket sayesinde bacak, kalça ve basenler hızlıca erir. Fit bir görünüm için harika sıkılaştırıcı etkileriyle imdadımıza koşan bu hareketi eline ağırlık alarak yapman, daha çok enerji harcamanı sağlayacaktır.

  • Yarım boyunca squat egzersizi yaparak 230 kalori harcaman mümkündür.
Evde Yapabileceğiniz 7 Hızlı Basen Eritme Hareketi

Lunge Kaç Kalori Yakar?

Lunge

Lunge

Alt bölge için bilinen en faydalı hareketlerden biri olan lunge, tüm vücudun koordineli ve dengeli şekilde çalışmasını sağlar.

  • Yarım saat boyunca lunge yapmak ise sana 275 kadar kalori harcatır.

Şınav Ne Kadar Kalori Yakar?

Şınav

Şınav

Push up egzersizi olarak da duyabileceğin, klasik adıyla şınav hareketi yalnızca çok güçlü olanların yapabileceği bir hareket sanılır. Oysa vücut ağırlığın kontrol altına alındıkça yerçekimine karşı koyman kolaylaşır ve bu egzersizi düzenli yapmak kısa sürede başarılı olmanı sağlar.

  • Yarım saat boyunca şınav çekerek 200 kalori yakabilirsin.

Yaktığın kalori kulağına az gelebilir, çünkü bu hareketler birer kardiyo egzersizi değildir. Ancak kuvvet, endurans ve denge artırması nedeniyle az kaloriye yakmaya rağmen büyük sıkılaşma ve güç sağlarlar.

Mekik Kaç Kalori Yakar?

Mekik

Mekik

Karın bölgesini hedef alan bir egzersiz olan mekik, kalori yaktığını sana en iyi hissettiren egzersizlerden biridir. Seri bir şekilde dakikalarca mekik yerine, setler halinde ve sayıyla bu hareketi yapman gerekir.

  • Zorlayıcı bir egzersiz olan mekik 5 dakika içinde yaklaşık 300 kalori yaktırır.

Duvar Kenarında Oturma Kaç Kalori Yakar?

Wall sit

Wall sit

Wall sit adıyla da sporcuların tanıdığı bu hareket bacak eriten egzersizler içerisinde oldukça popüler. Görüntü itibariyle squata benzese de bir pilates topuyla yapılabilir ya da duvardan destek alarak ağrıları olanlara özel çeşitlendirilebilir.

  • Ortalama olarak 1 dakika boyunca bu hareketle 5 kalori yakılır.

Barfiks Kaç Kalori Yakar?

Barfiks

Barfiks

Bir barfikte kendini yukarı çekmen kalori yaktırmasa da güç ve denge sağlayan zor egzersizlerden biri olarak tanınır.

  • Bu hareketi 10 kere yapmak ortalama 10 kalori harcatır.

Dambıl Kaç Kalori Yakar?

Dambıl

Dambıl

Kendi vücut ağırlığınla birlikte yaptığında daha çok enerji harcatan dambıl kaldırmak, kasları şekillendirme konusunda en sık tercih edilen tekniklerdendir.

  • Yarım saat boyunca ağırlıkla çalışmak ortalama 215 kalori harcatacaktır.

Yerde Bisiklet Kaç Kalori Yakar?

Yerde Bisiklet

Yerde Bisiklet

Bisikletin kendi başına zaten sayısız faydası var. Solunumdan metabolizmaya pek çok etki alanı bulunan bisikleti mekikle birleştirmek ise göbek eriten egzersizler içerisinde en sık tercih edilenlerden biri. Hemen her yerde yapılabilir olması, karın kaslarını sıkılaştırması ve hızlı etki etmesi ile harika bir hareket diyebiliriz.

  • Bu hareketi 15 dakika devam ettirmek 15 kalori yakılmasını sağlar.

Burpee Hareketi Kaç Kalori Yakar?

Burpee

Burpee

Squat, zıplama ve şınavı bir araya getiren bu kombine hareket, vücut ağırlığının kullanılmasını ve bu sayede dayanıklılığın artmasını sağlar.

  • Tüm vücudu çalıştıran bu egzersizle yarım saatte 250 ila 350 kalori yakılabilir.

Tırmanma Hareketi Kaç Kalori Yakar?

Tırmanma

Tırmanma

Şınav pozisyonundayken ayaklarını çapraz olarak göğsüne çektiğin bu harika egzersiz, kolay gibi görünse de 1 dakika bile dayanması güçtür. Ancak bu hareketi jumping jack, lunge ve burpee ile birlikte aynı seansta yapabilirsin. Bu hareketlerle tamamlanan 1 saatlik fitness kaç kalori yakar diyorsan, cevap ise tam 300!

Jumping Jack Kaç Kalori Yakar?

Jumping Jack

Jumping Jack

Kardiyo çalışarak solunum ve dolaşımı da düzenlemek isteyenlere bu hareketi önerebiliriz. Hıza bağlı olarak bu hareketle yakacağın enerji miktarı da değişir.

  • Orta hızla devam edersen egzersizin yarım saatte 200 kalori yakması mümkün.

Plank Kaç Kalori Yakar?

Plank

Plank

Vücudun tamamını kuvvetlendiren bu harika pozisyon, çok aktif bir hareketlilik içermese de tek bir duruşla onlarca kalori yakmanı sağlar.

  • Dengeyi ve direnci bir araya getiren bu hareketi yalnızca 1 dakika yapmak bile zor olsa da başarırsan 15 kalori harcayabilirsin.

Zıplamak Kaç Kalori Yakar?

Plank

Plank

Yerinde yapabileceğin, tüm hayatına dahil edebileceğin harika bir hareket daha. Kas gruplarının neredeyse tamamını hareketlendirmekle kalmayıp lenf sistemi ve metabolizmayı da uyaran bu hareketle gün içinde çok rahat kalori yakılabilir. Klasik bir spor rutinine kısa bir zıplama seansı eklemek kilo vermeyi çok daha hızlandıracaktır.

  • Günde yalnızca 15 dakika daha zıplayarak 100 kalori yakman mümkün olacaktır.

Zıplamaya benzer bir diğer egzersizimiz olan ip atlama ise kalp hızını daha da artırabilir. 10 dakika boyunca ip atlayan biri ortalama 87 kalori yakmaktadır. Ancak bazen bu süre zorlayıcı olabilir. Hedefi kolaylaştırmak için her bir 10 dakika için kendine küçük ödüller koyabilirsin.

Koşmak Kaç Kalori Yakar?

Koşmak

Koşmak

Şüphesiz hızlı kilo vermek için klasik ve en güvenilir sporlardan biridir koşu. Yağ yakmanın yanında sağladığı genel faydalarsa onu trend hareketlerden bile popüler kılar. Koşunun yapıldığı mekan, bu mekan sıcaklığı, koşu temposu gibi etmenlerin yanı sıra ruh halin bile yaktığın kaloriyi etkiler. Ancak kalorinin optimumda kalması için mutlaka nefes alış verişlerin düzenli olmalıdır.

  • Kilosu ortalamada olan bir insanın 1.5 km. koştuğunda ve bu koşuyu 9 dakikada tamamladığında 120 kalori yakması mümkündür. Mesafeyi sabit tutup süreyi 6 dakikaya düşürürsen 180, 12 dakikaya çıkarırsan 115 kalori yakabilirsin.

Yürümek Kaç Kalori Yakar?

Yürümek

Yürümek

Yürümenin kilo vermek isteyenlere önerilen ilk kardiyo basamağı olduğunu biliyoruz. Ayrıca yaş ve cinsiyet fark etmeksizin gündelik yaşama adapte etmesi kolay olduğundan yürüyüşlerin ne kadar sevildiğini eklemeye bile gerek yok. Vücut ağırlığınız kalori yakmada önemli olabilir ancak bir diğer madde tempo olacaktır. Bel bölgesini eritmek için yürüyüşün koşudan çok daha etkili olduğunu bilmeniz ise önemli bir püf noktasıdır.

  • Yarım saatlik bir yürüyüşle normal kiloda bir insan 70, fazla kilolu bir insan 100 kalori harcar.

Yüzmek Kaç Kalori Yakar?

Yüzmek

Yüzmek

Suyun sağladığı doğal direncin tüm vücudu çevrelemesi ancak aynı zamanda vücudun ağırlığının alınması, yüzmeyi ağrıları olanlar, sistemik hastalıkları olanlar ya da yaşı fazla ileri olanlar için bile ideal kılar. Bu egzersizin solunum ve bilişsel fonksiyonlar üzerine etkisi düşünüldüğünde ne kadar faydalı olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Bir saatlik yüzmeyle 680 kalori yakılabilmektedir. Kilo artınca bu sayı 900’ü bulabilir.

Bisiklete Binmek Kaç Kalori Yaktırır?

Bisiklete Binmek

Bisiklete Binmek

Spor salonlarında eliptik bisiklet ile yapabileceğin bu kardiyovasküler etkili egzersizi, dilersen açık havada dilediğin ortamda kendi aracınla da yapabilirsin. Bu sayede tüm aile keyifli zaman geçirebilirken dilersen spor salonlarında da ter atabilirsin. Vücudun en çok çalıştığı egzersizlerde bisikletin koşudan sonra 2 numarada olduğunu bilmende fayda vardır.

  • Açık havada saatte 19 km. bisiklet sürerek 600 civarı kalori harcarsın. Bölgesel zayıflama imkanı veren ve bacakları incelten bu hareketi spor salonunda yapmak ise saatte 30 km. ile gittiğinde 400 kalori yakmanı sağlar.

İp Atlamak Zayıflatır mı, 300 Kalori Nasıl Yakılır? – Video

Sen de hangi egzersiz kaç kalori yakar öğrendiğine göre daha sağlıklı bir dünyanın kapılarını aralayabilirsin. Sorularını ve görüşlerini yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg