• 550.531
Anasayfa
Spor Kalın Bacak İncelir Mi? Kalın Bacak Kalfı İnceltmenin 10 Yolu

Kalın Bacak İncelir Mi? Kalın Bacak Kalfı İnceltmenin 10 Yolu

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Kalın Bacak İncelir Mi? Kalın Bacak Kalfı İnceltmenin 10 Yolu

Kalf kası nasıl incelir? Bacak inceltme nasıl yapılır? Bacak kalfı inceletmek için neler yapılmalı? Bacak inceltmek için hangi spor yapılmalı? Senin için kolayca uygulayabileceğin kalın bacak kaflarını incetlmenin 10 yolu bu yazımızda.

Kalın Bacak İncelir mi?

Kalın Bacak İncelir mi?

Kalın Bacak İncelir mi?

Tüm kadınlar arasında en büyük şikayetlerden biri olarak karşımıza çıkar. Vücudumuzda en sorunlu bölgelerimizden biridir. İncecik bacaklara sahip olmak hepimizin hayalleri arasında mutlaka yer alır. İnce pantolonların içerisinde şık görünmeyi isteriz. Peki, bunu nasıl sağlarız? Bacak inceltme egzersizleri kadın ya da erkek olmanız durumunda farklılaşabiliyor. Kadınlardaki kolay selülitleşmeden dolayı daha fazla özen gösterilmesi gerekilen konudur.

Bu sorun genetik ya da yapısal özelliklerinize göre farklı nedenlere dayalı olabilir. Yine de yapabileceğiniz şeyler olduğunu unutmayın. Bunun için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de ameliyat olmak. Elbette spor yapmanın faydaları yerine bıçak altına yatmayı önermiyoruz. İşte sizin için hazırladığımız yöntemler ve uygulanışları…

Evde Yapabileceğiniz 7 Hızlı Basen Eritme Hareketi

Bacak İncelten Egzersizler Hangileridir? – Video

Kalın Bacak Kalfı İnceltmenin 10 Yöntemi

1. Topuklarınızı Yere Değdirin

Topuklarınızı Yere Değdirin

Topuklarınızı Yere Değdirin

Yapacağınız en kolay uygulamalardan biridir. Sadece bunu yapmanız bile uzun sürede etkisini gösterecektir. Topuklarınız yerde olacak şekilde yürüyün. Spor yaparken ayak ön tabanınıza yüklenmediğinize emin olun. Yüksek topuklu ayakkabılardan bir süreliğine uzak durun.

2. Koşmaya Başlayın

Koşmaya Başlayın

Koşmaya Başlayın

Bacaklarınızın şekil almasını sağlamak ve kalf kası inceltmek için birebirdir. Uzun ya da kısa mesafe koşan sporcuların bacaklarınıza baktığınızda koşmanın önemini anlayacaksınız. İnce ve şekilli olmalarının yanında sıkıdırlar. Dikkatlice baktığınızda sadece spinter olarak da bilinen hızlı çıkış koşucularında bacakların ince olmadığını göreceksiniz. Bu nedenle sprinter yapmayın.

3. Bacaklarınıza Yük Bindirmekten Kaçının

Bacaklarınıza Yük Bindirmekten Kaçının

Bacaklarınıza Yük Bindirmekten Kaçının

İncelmeyi sağlamak için bacaklarınızda bulunan kaslarınızı çalıştırmaktan kaçının. Bunun için hız, güç ve kuvvet içeren hareketlerden uzak durun. Bu harekeler ile kalflarınızın genişlemesine ve kaslarınızın gelişmesine neden olacaktır.

Olabildiğince yoğun ama kısa kardiyo egzersizi yapmak sizi kurtaracaktır. Dayanıklılığınızı arttıracak hareketlerle bunu destekleyebilirsiniz. Günlük yürüyüşlerinizde yokuş çıkmaya başlayın. Koşu bandı üzerinden yüksek inceliğe yada çok dik yokuşları kullanmanız tam tersi bir sonuca neden olabilir. Spor salonlarını tercih etmektense koşu bandını bırakarak temiz havanın tadını çıkarmak için dışarıda olun.

4. Zıplamaktan Kaçının

Zıplamaktan Kaçının

Zıplamaktan Kaçının

Sürekli zıplamanızı gerektirecek hareketlerden uzak durun. İp atlama ya da jumping jack yapmayı unutmanız gerekiyor. Bu iki örnek alt bacaklarınızı çalıştırdığından bacak kalfı güçlenir ve kalınlaşır. Hafif programları tercih ederek eliptik bisiklet kullanın. Yürüme ve yüzme ile de destekleyebilir, rahatlıkla cross-training yapabilirsiniz. Yüzerek ya da yürüyerek kaslarınızı uzatacağından dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

5. Step Tahtasından Vazgeçin

Step Tahtasından Vazgeçin

Step Tahtasından Vazgeçin

Evde kolay kullanımı nedeniyle çok sık tercih edilmesine rağmen ne yazık ki bu listeyi uygulayacaksanız vazgeçmeniz gerekiyor. Step tahtası kullanmanız kalflarınıza yüklenmenize neden olacaktır. Bu nedenle kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Kalflarınızın genişlemesine neden olacaktır. Unutmayın sizin bu kaslarınızı uzatmanız gerekiyor.

15 Dakika Yeter: Hızlı ve Etkili Üst Bacak İnceltme Hareketi

6. Dayanıklılık Çalışın

Dayanıklılık Çalışın

Dayanıklılık Çalışın

Unutmayın ki kaflarınızı olabildiğince çalıştırmamaya çalışıyoruz. Bu yüzden aslında onları çalıştıran dayanıklılık egzersizleri yaptığımızda bunu olabildiğince yavaş ve uzun sayılarla yapmalıyız. Her programa dahil etmekten kaçırın. Yoğunlaştırmanız ters tepmesine sebep olabilir. Uygulamayı yaptığınız zaman bunu az ağırlıklar yardımı ile gerçekleştirin. Yavaş ve uzun sayılarla yaptığınızda kalflarınız kalınlaşmaz. Hatta bu şekilde yapılan uygulama bacaklarınıza şekil verecektir.

7. Stretching Yapın

Stretching Yapın

Stretching Yapın

Yaptığınız uygulamalardan önce ya da sonra kaslarınızı ısıtmanız lazım. Kaslarınızı ısıtmamanız çeşitli kazalara neden olabilir. Özellikle stretching egzersizleri yapıyorsanız öncesinde kaslarınızı ısıtmayı ihmal etmeyin. Kaslarınızı esneterek uzamasını sağlar. Yoğun olarak bulunan kaslarınızın açılması uygulamaları daha iyi yapmanızı sağlar. Bu şekilde kaslarınızı uzatmış da olursunuz.

8. Bacak Kalfı İnceltmek İçin Pilates Yapın

Bacak Kalfı İnceltmek İçin Pilates Yapın

Bacak Kalfı İnceltmek İçin Pilates Yapın

Kaslarınızı uzatmanın eğlenceli yollarından biri de kolay pilates yapmak diyebiliriz. Spor salonlarında grup dersleri olarak yapıldığından motivasyonunuzu arttırabiliyor. Dilerseniz çeşitli kaynaklar yardımıyla evde kendi başınıza da yapabilirsiniz. Kaslarınızı uzatmakla kalmayıp şekillendirecektir. Kadınların en büyük derdi olan sıkılaşmak için ise birebirdir.

Zayıflamak İçin En İyi Pilates Hareketleri ve Egzersizleri

9. Olduğunuz Yerde Hareket Edin

Olduğunuz Yerde Hareket Edin

Olduğunuz Yerde Hareket Edin

Ayak bileklerinin olduğunuz yerde hareket ettirerek kolayca bacak kalfları uyarılabilir. Bileklerinizi boş bırakmamaya özen gösterin. Oturduğunuz yere basit dairesel hareketler yapabilirsiniz. Bu uygulamanın en güzel yanı ise dilediğiniz her yerde rahatlıkla yapabiliyor olmanız. İş yerinizde, evde, oturduğunuz mekanda kimseye belli etmeden rahatlıkla yapabilirsiniz.

10. Kalın Bacak İnceltmek İçin Dengeli Beslenme

Kalın Bacak İnceltmek İçin Dengeli Beslenme

Kalın Bacak İnceltmek İçin Dengeli Beslenme

Yağ yakma için yapılması gerekenler olarak en çok dikkati beslenmenize vermelisiniz. Ne yazık ki dengeli beslenme olmadan kilo vermeyi ya da sıkılaşmayı sağlamak mümkün değildir. Yağlı yiyeceklerden uzak durun. Çeşitli kolay diyetleri deneyin. Detoks suları ile vücudunuzu güçlendirin. Günlük almanız gereken kalori miktarını aşmayın.

4 Dakika’da İnce Bacaklar, Bacak İnceltme Egzersizleri – Video

Kalf kası inceltmek ile ilgili siz nasıl sorunlar yaşıyorsunuz? Kalın bacak zayıflatmak konusunda siz hangi uygulamaları deniyorsunuz? Sizin için hazırladığımız bu 10 yöntem ile ilgili aklınıza takılan tüm sorularınızı ve eklemek istediklerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg