• 1.009.450
Anasayfa
Spor Göbek Eritmeye Yarayan Spor Aletleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Göbek Eritmeye Yarayan Spor Aletleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Göbek Eritmeye Yarayan Spor Aletleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Karın eriten spor aleti var mı? Göbek eritmeye yaran spor aletleri nasıl kullanılır? Spor salonunda göbek eritme programı nasıl uygulanır? Karın yağı eritme makinesi işe yarıyor mu? Karın kası çalıştıran spor aletleri neler? Sen de göbek eriten aletler hakkında tüm detayları bu yazımızda bulacaksın.

Karın, Göbek Eriten Egzersizler

Karın, Göbek Eriten Egzersizler 

Karın, Göbek Eriten Egzersizler

Göbek ve bel bölgesinde yoğunlaşan yağların her cinsiyet ve yaştan insanı etkisi altına aldığını görüyoruz. Elbette bunun için denenebilecek sayısız göbek eriten diyet ve egzersiz bulunuyor. Bunları uygularken estetiğin yanı sıra sağlığımızın da çok önemli olduğunu ve kiloları vermedeki asıl nedenimizin bedenimize olan sevgimiz olduğunu unutmamak gerekiyor.

Gövdenin orta kısmında birikmekte olan bu yağlarda kurtulmak için karın kası egzersizleri ile çalışmak şart. Ancak bunca egzersiz türü içerisinde eminiz senin de aklın karışıyor. Uzmanlara göreyse karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için başarılı olduğundan emin olunan birkaç alet var. Bu hareketleri alet yardımıyla yapmaksa motivasyondan duyulara kadar pek çok konuda fayda sağlıyor. Ab rockers, rollers veya costers bu alanda adı geçen aletlerden. Gelelim spor salonlarında kullanabileceğin bu aletlerin önemine.

Karın Eriten Kardiyo Aletleri Nelerdir?

Karın Eriten Kardiyo Aletleri Nelerdir?

Karın Eriten Kardiyo Aletleri Nelerdir?

Koşu bandının üzerinde terlemenin ya da bisiklet pedallarken karnının pek de çalışmadığını düşünebilirsin. Oysaki karın yağlarından kısa sürede kurtulmak için genel olarak metabolizmayı hızlandıran kardiyo egzersizlerinin faydaları pek de yadsınamaz ölçüde.

Egzersizle birlikte kaybedilen yağların büyük bölümü visseral yağlar adı verilen ve iç organları tutan yağlardır. Deri altındaki yağlar yani subkutan yağlar, visseral yağlardan sonra erimeye başlayacaktır. İç organları hedef alan kardiyo egzersizleri de anlaşılacağı üzere süreci büyük ölçüde kısaltacaktır.

Göbek dahil olmak üzere hangi bölgeyi odak noktasına alacak olursan ol, kardiyo egzersizlerini başlangıç evresinde orta seviyede ve 30 ile 60 dakika olarak ayarlaman önerilir. İç organ üzerindeki yağ kaybı için en etkili çalışma, kardiyoyla başlayan çalışma olacaktır.

Oldukça yoğun ve zorlayıcı bir tempoda ardı ardına değiştirilen hareket dizisiyle yapılan HIIT ise, sonraki aşama olabilir. Örnek vermek gerekirse ideal bir HIIT programı;

  • 5 dakika düşük şiddetli eliptikle ısınma
  • 60 saniye yüksek şiddette aynı hareket
  • Başa dönerek buraya kadarki kısmı 10 tekrar
  • Sonunda 5-10 dakika soğuma için düşük şiddetli egzersiz

şeklinde düşünülebilir.

Aynı Karın Egzersiz Aleti Ne Kadar Kullanılmalıdır?

Karın Egzersiz Aleti Ne Kadar Kullanılmalı?

Karın Egzersiz Aleti Ne Kadar Kullanılmalı?

Egzersizlerinin senin için daha keyifli olması adına yer yer değişikliklere yer vermen gerektiği doğru. Ancak maksimum seviyede verim alabilmek adına en az birkaç hafta boyunca aynı programa devam etmelisin. İşte en etkili karın eriten spor aletleri arasından birkaçı:

  • Eliptik bisiklet
  • Ev bisikleti
  • Koşu bandı
  • Rowing machine
  • Step mil

Göbek eriten egzersizler, aynı zamanda genel yağlardan kurtulmak için de kullanılır. Çünkü bu alet ve egzersizlerin özel bir hedef bölgesi olmadan yağların depolarını eritmeyi amaçladığı görülür. Belli bir noktadan sonra kaslar şekillenmeye karın sıkılaşmaya başlar. Bu sebeple sağlıklı bir beslenme programına mutlaka göbek eriten hareketler eklenmelidir.

Uzmanların altını çizdiği bir diğer noktaya değinmek gerekirse karın kaslarında hacim artışı sağlayan ve yağları uzaklaştıran bir aleti edinip sadece buna odaklanmak yerine aynı parayla bir spor salonuna yazılıp çeşitlilikten faydalanmak çok daha mantıklı. Tüm bunların hiçbiri için bütçen yok mu? Yine de bahaneye yer yok; evinde de plank ve crunches gibi basit egzersizler yapmaya devam edebilirsin. Emin ol bu şekilde de kısa sürede gözle görülür faydalar elde edeceksin.

Dayanıklılık ve Karın Kası Yapan Aletler Neler?

Dayanıklılık ve Karın Kası Yapan Aletler Neler?

Dayanıklılık ve Karın Kası Yapan Aletler Neler?

Gövdedeki tüm büyük kas gruplarını çalıştıracak olan aletlerin belli bir direnç uygulaması ve bunların düzenli kullanılması, egzersizlerin yağ yakmasını kolaylaştıracak. Aynı zamanda hormonlar aktif hale gelecek ve yağsız bir doku elde edilebilecek. Yağ bulundurmayan dokuların siz hareket etmiyorken bile daha çok kalori yakması ise zamanla daha da sağlıklı olmana yardımcı olacak. Bu şekilde kilo vermenin yanında kiloyu kontrol etmek de egzersizin avantajlarından olacak.

Tek bir noktaya odaklanmıyor gibi göründüğünden, aletlerin göbek kısmındaki yağları eritmeyecek gibi göründüğünü de düşünebilirsin. Bu nedenle daha çok çaba sarf etmen gerektiğini düşünerek aletlere çekimser olabilirsin. Ancak sana karın kaslarını da diğer bölgeler gibi etkin şekilde çalıştırdığından emin olduğumuz bazı aletlerden bahsedelim:

  • Shoulder press
  • Lat pull down
  • Biceps curl
  • Leg curl
  • Chest press
  • Triceps extension

Karın Eritmek İçin Hangi Aletleri Kullanmalı? – Video

Şimdi göbek eritmeye yarayan spor aletleri ile çalışmak için hazırsan, sorularını ve fikirlerini yorumlara eklemeden gitme!

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg