• 487.112
Anasayfa
Spor En Hızlı Göbek Eritme Ve Kilo Verme Yöntemleri

En Hızlı Göbek Eritme Ve Kilo Verme Yöntemleri

       0   YİĞİT TEKİN      YİĞİT TEKİN

Göbek nasıl erir? Hızlı kilo verme yolları nelerdir? Kısa sürede göbek eritme yöntemleri nelerdir? Bu  yazımızda göbek eritme ve hızlı kilo verme konusunda yapılan yanlışları, en etkin yağ yakma metotlarını gözden geçireceğiz.

Göbek Eritmek İçin Yapılan Antreman Yanlışları Nelerdir?

Göbek Eritmek İçin Yapılan Antreman Yanlışları Nelerdir?

Spora yeni  başlayan arkadaşlar  spora  geldiklerinde yağ oranları yüksek olabilir yada  göbek bölgelerindeki  yağlanmalardan şikayetçi olabilirler. Spor salonlarında genelde yeni  başlayan arkadaşlar için ağır kardiyo  antremanları önerilir. Yada yağ yakma ve  göbek eritmeyle alakalı bilgilerin çoğu yoğun kardiyo egzersizleri yapmak gerektiği düşüncesi olabilir. Bu malesef yanlış bir düşüncedir. Tabiki de kardiyo egzersizi yağ yakımı için etkin bir çalışmadır.fakat kardiyo egzersizlerinin yanında ağırlık antremanlarıda yapılmalıdır.

  • Ağırlık Çalışmaları Yapmamak
  • Oldukça Fazla Karın Egzersizi Yapmak
  • Oldukça Fazla Karın Egzersizi Yapmak
  • Yağ Yakımı için Aceleci Olmak
  • Çok Düşük Kalori Tüketmek
  • Süreci İyi Takip Etmemek
  • Şeker Tüketimine Dikkat Etmemek
  • Motivasyonu Kaybetmek

Ağırlık Çalışmaları Yapmamak

Ağırlık antremanlarınıza kardiyo egzersizlerini de ekleyerek çok daha başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Spor salonlarında kesinlikle şu düşünce yapısında olmamalısınız yağ oranı yüksek olanlar kardiyo egzersizleri  yapıp koşu bantlarını yada bisikletleri doldurmalı diğer çalışanlar ağırlıklarla çalışmalı. Yada uzman bir destek almıyor ve  çalışma programında kendi  kendinizi yönlendiriyorsanız eğer, kilolu olmak yağ oranınızı düşürmek için önce kardiyo yapıp zayıflamalıyım sonra ağırlık antremanı yapmalıyım düşüncesine kesinlikle kapılmamalısınız.

Oldukça Fazla Karın Egzersizi Yapma

Ağırlık antremanları ve kardiyo egzersizleri her zaman birlikte devam etmelidir. Aynı şekilde göbek bölgesi  yağlanmalarını önlemek yada  azaltmak için çok fazla karın hareketi  uygulamak yanlış bir düşüncedir. Yağ yakımı büyük çoğunlukla beslenme ile alakalı olduğu için çok fazla karın hareketi yapmanız karın kaslarınızı güçlendirecek ama görüntü olarak istediğiniz gibi açığa çıkarmayacaktır. Karın kaslarınız güçlü olabilir ama görüntü olarak açığa çıkmasını istiyorsanız eğer yağ oranınızı düşürmeniz gerekmektedir. Ayrıca o bölgeye takılı kalıp sürekli karın kası çalışıp dinlendirmemeniz karın kaslarınızın gelişimini de etkileyecektir. Kısacası çok fazla karın hareketi uygulamanız size istediğiniz bir karın kası görüntüsü sağlamayacaktır.

Oldukça Fazla Karın Egzersizi Yapma

Yanlış Karın Egzersizleri Yapmak

Özellikle yeni başlayan arkadaşlar için bir diğer konu ise yanlış  uygulanan karın hareketleridir.Profesyonel olduğunu düşünmediğiniz antrenörler sizi yanlış karın hareketleri  yapmaya yönlendirebilirler.Bunun önüne geçebilmek için öncelikle bu  sadece karın kası gelişimi için değil her bölge için temel hareketler olarak neler yapacağımızın bilincinde olmalıyız.

Spor yapmaya başladığımızda öncelikle temel hareketleri başarılı bir şekilde yapmak önemlidir. Aynı şekilde aşırı kardiyo egzersizleri yapmaktan da kaçınınız. Haftalık çalışmanızda ağırlık antremanı ile beraber 3 günü 30 dk’lık kardiyo egzersizi yapmak sizin için yeterli olacaktır.

Yağ Yakımı İçin Aceleci Olmak

Hepimiz spora başladığımızda sonuçlara ulaşmak için acele ederiz. Fakat yağ yakımı ve göbek yağlarını eritmek için istikrarlı ve  kararlı bir şekilde çalışmamız gerekmektedir. Çabuk olmasını düşünmek yerine uzun vadede sağlığımızdan ödün vermeden yağ yakımını gerçekleştirmek bizim için en iyi sonuç olacaktır. Özellikle bu  konuda gördüğümüz örnekler bizi yanlış yönlendirmemelidir. Gerek televizyon programlarında gerekse sosyal medya üzerinde birçok zayıflama ve kilo verme ile alakalı egzersizler yada ürün satışları görmekteyiz. Bunları kendimize ölçüt alarak çok kısa sürede  yağ yakımını hedeflemek yanlış olur. Genetik yapısını yada  hangi  program uyguladığını bilmeden kendimizle kıyaslayarak kısa sureli değişim ve yağ yakan sporcular bize örnek teşkil etmemelidir.

Yağ Yakımı İçin Aceleci Olmak

Çok Düşük Kalori Tüketmek

Yağ yakma ve göbek eritme konusunda bir diğer konuda yaktığımızdan daha az kalori almamız gerektiğidir. Fakat  birçok kişi çok düşük kalori alarak süreci hızlandırmayı hedefler.Buda kas kaybına neden olabilir.Ayrıca metabolizma hızının yavaşlaması da olumsuz etki yaratabilir.Günlük kalori ihtiyacımızı hesaplayarak başlangıç olarak 250-500 kalori altında beslenmemiz ve bunu kademeli olarak düşürmemiz bizim için en sağlıklı yöntem olacaktır.

Süreci İyi Takip Etmemek

Yağ yakım sürecimizi takip edip denetlememiz de çok önemlidir. Haftalık olarak kilo ve yağ oranımızı denetlememiz gerekmektedir. Yağ oranımı haftadan haftaya ölçmemiz gerekmektedir böylece  kilo vermesek dahi yağ yakıyor kas geliştiriyor olabiliriz.

Protein, karbonhidrat ve yağ  genel kalori sistemini oluşturur. Bunlar arasında da dengeyi sağlamamız gerekmektedir. Dağılımı düzgün bir şekilde yapmalısınız. Bu ögelerden birini  yada ikisini hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken bir durum yoktur. Ayrıca bu tarz  bir yaklaşım yağ yakım sürecinde yarardan çok zarar sağlayacaktır.

Şeker Tüketimine Dikkat Etmemek

Bu  besin maddeleri arasında önemli olan hususlardan biride fazla şeker tüketimi yapmamaktır.Şeker ani bir enerji kaynağı olsa da insulin hormonu çok salgılanacağından dolayı kan şekerinizde gün içinde farklı hareketlere sebep olacaktır.Buda size  gün içinde fark edilir şekilde yorgunluk hissi verecektir.Ayrıca insulin çok fazla salgılanması da yağ depolanmanızı arttıracaktır.

Motivasyonu Kaybetmek

Zayıflama İlaçlarının Reklamlarına Dikkat

Başka değinilmesi gereken bir konuda yazıda da kısaca bahsettiğimiz gibi  hızlı kilo verme yada göbek bölgesinde yağlardan kurtulma adı altında  satılan ürünler. Bu reklam amaçlı olan ürünlere gerek sosyal medyada gerekse televizyon programlarında  sıkça karşılaşmaktayız. Öncelikle şunu unutmayalım yağ yakımı  için satılan ürünler, egzersiz aletleri  ne olursa olsun bir mucize beklemek hayalden ibarettir.

Motivasyonu Kaybetmek

Sonuç olarak amacımız sağlıklı bir şekilde yağ yakmak veya göbek eritmek. Doğru antremanla ve beslenmeyle beraber kademeli bir şekilde yağ yakmak en başarılı sonuç olacaktır.

  • İstikrar
  • Kararlılık
  • Sabır

Spor yaparken sakin ve hedefe odaklı olun ve asla acele etmeyin kararlı bir şekilde pes etmeden hedefinize ulaşın.

Göbek Eriten 5 Hareket – Video

Göbek Yağlarını Eriten Egzersizler – Video

Göbeğinizden memnun musunuz? Spor yapmasını seviyor musunuz? Bizlerle göbek eriten hareket ve egzersizlerini paylaşabilirsiniz.

Yiğit Tekin – Profesyonel Spor Eğitmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg