• 313.109
Anasayfa
Spor Basen Nasıl İncelir? Basen Eritme Hareketleri

Basen Nasıl İncelir? Basen Eritme Hareketleri

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Basen Nasıl İncelir? Basen Eritme Hareketleri

Basen neresi? Basen neden erimez? Basen nasıl yok edilir? Basen eritenlerden yorumlar neler? Kalça basen nasıl küçültülür? Basen bölgesi eritmek için ne yapmalı? Sen de basen eritme hareketleri ve basen inceltme önerileri ile sımsıkı kalça ve basenlere sahip olabilirsin.

Basen Neden Erimez?

Basen Neden Erimez?

Basen Neden Erimez?

Kilo aldığımız zaman hemen herkesin bu kiloları verme konusunda bir fikri oluyor. Hatta birçoğumuz internet üzerinden göbeğini, basenlerini eritme üzerine araştırmalarına başlıyor. Bitmeyen telaş basenleri eritme hakkında pek çok egzersiz ya da diyet önerisi var. Ancak basenleri inceltmek pek de zor değil.  Gündelik yaşama ekleyebileceğin basit tüyolar, çok daha ince basenlere sahip olmanı sağlayabilir. Şimdi birlikte bölgesel fazlalıklarından kurtulman için gereken bilgileri paylaşacağız.

Belki de her yerde her yazıda bunu görmekten sıkıldın ancak durumu açıklayacak başka bir gerçek yok: Yeterince hareket etmemek ve sağlıksız beslenme kilo almanın en temel iki nedeni. Özellikle basen demek, direkt olarak yağlı beslenme ve spor yapmama demek. Üzgünüz ancak yapacak bir şey yok, beslenmemize, hareketlerimizin düzenine dikkat etmemiz gerekiyor.

Sağlıksız beslenme dendiğinde aklımıza sadece evde yaptığımız yağlı yemekler gelmesin. Hazır ve paketlenmiş gıdalar basen neden erimez sorusunun en basit ve genel nedenlerinden. Eğer senin de hayalin yuvarlak, şekilli ve sıkı kalçalara sahip olmaksa elindeki abur cuburlardan hemen kurtulman gerekiyor.

Göbek Eritmeye Yarayan Spor Aletleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Kalça Basen Nasıl Küçültülür?

Ağır ve şiddetli egzersizlere gerek yok. Gün içinde büyük zamanlar ayırmadan ya da enerjini tüketmeden de basen eritme mümkün.

Kalça Basen Nasıl Küçültülür?

Kalça Basen Nasıl Küçültülür?

Basen Eritmek İçin Yürüyüş

Hepimizin yaşı, cinsi, ilgi alanı fark etmeksizin yapabileceği bir egzersiz olan yürüyüş, kalça ve basenleri şekillendirmenin yanında kalp ve solunum sistemi için de faydalarıyla bildiğimiz bir egzersiz. Sanıyoruz ki hem başlangıç seviyesinde hem de daha ağır sporlara geçiş döneminde uzun süreli yaparken daha kolay bulabileceğin bir spor yoktur.

Spora başladığın ilk günlerde hemen hızlı yürüyüşler yapmak zorunda değilsin. Ancak kalçalarını şekillendirmek için yürüyorsan 1 ila 2 saat kadar yürümeyi düzenli hale getirmelisin. Yumuşak ve sarkmaya meyilli cildinde dolaşımı arttırmak için en az 1 -2 ay boyunca düzenini koruyarak kendini alıştırmalısın.

Ayrıca bilmen gereken bir diğer kural da spor ayakkabılara tonla para ayırmak zorunda olmadığın. Yürüyüşün faydaları ile bedenine bir iyilik yapmak istiyorsan zaman ya da para harcamadan da bunu yapabilirsin. Yalnızca evinin sokağında yürümen, işe birkaç durak önce inip yürümen, parklarda kısa turlara çıkman bile topladığında gün içinde uzun yürüyüşler edecek.

Peki iyi güzel de ne zaman yürüyüş yapmalı diyorsan, sana sabah uyandığında kahvaltıdan önce 1-1,5 saat kadar yürümeni öneriyoruz. Üzerine duş da aldığın zaman metabolizmanın hızı tavan yapacak ve yalnızca basenlerin değil göbeğin ve bacakların da büyük ölçüde eriyecek.

Basen Eritmek İçin Merdiven

Yürüyüşün ne kadar kolay ve uygulanabilir bir spor olduğundan bahsettik. Peki gün içine yayabileceğimiz basit hareketler bu kadar mı? Elbette hayır. Merdiven çıkmak ve inmek de en az diğer sporlar kadar etkili.

Bir gün aniden kalkıp merdiven inip çıkmaya dayanan bir spor seti uyguladığında ertesi gün yürüyecek halin kalmayabilir. Ancak bu hareketi hayatına yavaşça kazandırabilirsin. Önce asansöre veda edebilir, sonrasın gün içinde yarım saate kadar merdiven inip çıktığın seanslar yapabilirsin.

Farklı hareketleri kombine ederek de kilo verdiren egzersiz programı oluşturabilirsin. Örnek vermek gerekirse 1 saat tempolu yürüdükten sonra apartmanın en üst katına çıkıp inerek 15 dakika daha kardiyo egzersizleri yapmaya devam edebilirsin.

Basen Eritmek İçin Bisiklet

Basen Eritmek İçin Bisiklet

Basen Eritmek İçin Bisiklet

Kimisi için bir çocukluk anısı kimisi içinse tutku olan bisiklet, aslında hepimiz için harika bir spor aracı. Bölgesel yağlanma sorunu olan ve özellikle kalça, bacak gibi alt kısımları eritmek isteyenler için bisiklet birebir. Eğer bisiklet almak istemiyorsan uygun fiyatlara gün içinde 1 saatliğine kiralayabilirsin. Eğer dışarıda bisikletle gezmek sana göre değilse evinin bir köşesine kondisyon bisikleti alarak yaz kış sporuna devam edebilirsin.

Akşam eve geldiğinde yemekten önce ya da sabah kahvaltından önce yalnızca yarım saat bisiklet çevirmek eminiz kilolarına veda etmen için kısa sürede büyük faydalar sağlayacak. Gün içinde çarşı pazara, işe, okula giderken de bisikletini kullanmayı tercih edebilirsin. Alacağın küçük ikinci el bir bisikletle sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmak sandığından da kolay ve ucuz olacak.

Zayıflamak İçin Evde Yapabileceğiniz Kolay 14 Egzersiz

Basen Eritmek İçin Kaykay

Kaykay sürmenin herkese kolay veya eğlenceli gelmediğini biliyoruz. Özellikle bir yaştan sonra kaykay üstünde gezmek öyle herkese uymuyor. Ancak biraz heyecan ve eğlence arıyor, spor rutinlerine renk katmak istiyorsan kaç yaşında olduğunun değil nasıl hissettiğinin önemli olduğunu unutma.

Basen inceltmek için kaykaya başladığında ilk başta zorlanabilirsin. Ancak yılma ve devam et. Zaman geçtikçe işlerin kolaylaştığı gibi eğlenceli de bir hal aldığını göreceksin. Tabi kendini sakatlamamaya dikkat et.

Kalça Eritmek İçin Jimnastik

Tüm vücudunu etkileyen egzersizlerin içerisine bölgesel odaklı egzersizler eklemek, hedefimiz olan bölge için sıkılaşmanın en mantıklı yollarından. Tüm vücudunu çalıştıran jimnastik hareketleri içerisinde kalça ve basenini çalıştıran egzersizleri biraz daha artırmayı dene. Bu konuda squat ve lunge gibi klasik hareketler bile oldukça etkilidir. Ayrıca hulahop çevirmenin de kalçalarınla birlikte yan karnını incelten harika bir jimnastik olduğunu eklemekte fayda var.

Gelelim egzersiz için program oluştururken ilham alabileceğin önerilerimize. Dilersen 1 saat yürüyüp sonrasında yarım saat bisiklet çevirip 10 dakika kadar çeşitli jimnastik hareketleri yapabilirsin. Bu reçeteyle basenlere veda garanti diyebiliriz.

Basen Eritmek İçin Ağırlık Kullanmak

Basen Eritmek İçin Ağırlık Kullanmak

Basen Eritmek İçin Ağırlık Kullanmak

Bahsetmiş olduğumuz egzersizlerin vücudun geneline etki etmekte ancak bölgesel odaklanmayı da kapsamaktadır. Bu başlangıç seviye sporları ilerletmek istediğinde ağırlıkla yapabileceğin egzersizler süreci hızlandırmana yardımcı olacaktır. Eğer evinde dumbell yoksa su şişeleri ya da kalın kitaplarla da çalışabileceğini unutma. Eline ağırlık alarak squat yapmak, merdivenleri elindeki market poşetleriyle taşımak yaktığın kaloriyi kat be kat artıracak.

Etkili Kalça Basen Eritme İçin Öneriler

  • Bedeninin hangi kısmını inceltmek istersen iste en az 2 litre su içmeyi ihmal etme.
  • Uzun süre aç kalmak metabolizmanı yavaşlatacağı ve yağ depolanmasına yol açacağı için doğal ürünlerle ara öğün almaya ve aç kalmamaya çalış.
  • Paketli gıdaların tamamından uzak durun. Tükettiğin hamur işlerini tam buğdaydan ve ev ortamında yapmayı alışkanlık haline getir ve şekere veda etmeye çalış.
  • Egzersizlerinin başta zorlayıcı olabileceğini ancak alıştığında bir yaşam şekli haline geleceğini unutma ve asla pes etme.
  • Egzersizlerini kilo verdikten sonra bırakmamalı, daha hafif ve seyrek olsa da devam ettirmelisin.

10 Dakikada Basen Eritme – Video

Sen kalça basen nasıl eritilir öğrendiğine göre, fit bir vücut için hazır mısın? Fikirlerini ve sorularını yorum olarak bizlere yazmalısın.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg