• 188.536
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Roux-en Y Bypass ve Mini Gastrik Bypass Ameliyatlarının Farkları Nelerdir?

Roux-en Y Bypass ve Mini Gastrik Bypass Ameliyatlarının Farkları Nelerdir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Roux-en Y Bypass ve Mini Gastrik Bypass Ameliyatlarının Farkları Nelerdir?

Roux-en Y Gastrik Bypass nedir? Mini Gastik Bypass nasıl yapılır?  Roux-en Y Bypass ve Mini Gastrik Bypass Ameliyatı Avantajları ve Dezavantajları Nedir? Roux-en Y Bypass Ameliyatı Sonrası Kilo Alınır mı? Roux-en Y Gastrik Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır? Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass arasındaki farkların ne olduğunu ve hangi ameliyatın daha etkili olduğunu ya da arasında etki açısından bir fark olup olmadığını anlatacağız.

Roux EN Y Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir?

Roux EN Y Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir?

Roux EN Y Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir?

Roux-en Y Gastrik Bypass ameliyatı, dünyada çok uzun yıllardır kullanılan çok etkili obezite ameliyatıdır. Ama son yıllarda tercih edilmesinde düşme var. Bunun sebebi tüp mide ameliyatı artık daha çok tercih edilmektedir.

Roux-en Y Gastrik Bypass  ameliyatı nasıl yapılır? Mide yemek borusunun yaklaşık 2-3 cm aşağısında olacak biçimde kendi içinde 25-30 ml mide poşunu geçmeyecek şekilde kesilecek küçültülüyor. Daha sonra ince bağırsağa belli bir segmentten kesip, yukarıya alarak küçük mideye bağlantı yapıyoruz. Dolayısıyla yenilen yemek, yemek borusundan geçerken küçük mide ve arkasından ince bağırsağa geçiyor. Bununla birlikte ince bağırsak kesildiği için boşta kalan kısmında ince bağırsağın daha alt kısmına da bağlantı yapıyoruz. Böylece mideden gelen safra, ince bağırsağın alt kısmına aktarılmış oluyor. Roux-en Y Gastrik Bypass  ameliyatı ne kadar kilo verdirir? Çok etkili bir ameliyat çünkü hem mide hacmi küçültülüyor hem de emilim kusuru oluşturucu bir ameliyattır.

Roux-en Y Gastrik Bypass ameliyatı dezavantajı midenin arka bir bölüm bırakmasıdır. Dolayısıyla bu bölüme endoskopik olarak girip muayene etmek çok mümkün değildir. Dolayısıyla orada oluşabilecek bir sıkıntıyı endoskopik olarak anlayamayız. O zaman sorabilirsiniz ki, Roux EN Y Gastrik Bypass ameliyatı olduktan sonra ilerleyen zamanlarda sorun yaşar mıyım? Çok uzun yıllardır dünyada yapılan bir ameliyat türüdür ve bu zamanda kadar yapılan araştırmalarda çok ciddi sorunlar yaşandığı bilinmemektedir.

Mini Gastik Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Mini Gastik Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Mini Gastik Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Mini Gastik Bypass ameliyatı, teknik anlamda daha kolay, daha hızlı, daha etkili olduğuyla ön plana çıkmaktadır. Uzun yıllardan kullanılan ve geliştirilen obezite ameliyatıdır.

Mini Gastik Bypass ameliyatı da aynı, Roux-en Y Gastrik Bypass ameliyatı gibi olur. Yani mideyi kendi içerisinde küçültülür. Ama küçültürken biraz daha dar ve uzun bir mide ortaya çıkarılır. Burada oluşturulan mide poşu hacmi yaklaşık 50-70 ml arasında dar ve uzun olur. İnce bağırsağı çok daha alt bir seviyede alıp, yukarıda ki dar ve uzun küçül mideye bağlantı yapıyoruz. Dolayısıyla yemek borusundan gelir, ince ve uzun dar mideyi geçip ince bağırsağın ikinci metresine geçiş yapar. Mini Gastik Bypass ameliyatında emilim kusuru daha fazladır.

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Farkları

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Farkları

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Farkları

Gastrik Bypass ameliyatlarının hiç birinde mide çıkarılmaz, kendi içerisinde mide küçültülür. Aslına bakarsanız, iki ameliyatta son derece avantajlıdır. Her iki ameliyatta da, mide hacmini küçültücü ve emilimi sağlamaktadır. Böylece hastalar kilo kaybetmektedir. İki ameliyatta kilo verme aşamasında başarılıdır.

  • Roux EN Y Gastrik Bypass ameliyatında 50-100 cm arasında ince bağırsağa geçiş sağlanır. Mini Gastik Bypass ameliyatında 2 metrelik bir kısma aktarılıyor.
  • Roux EN Y Gastrik Bypass ameliyatında mide 25-30 ml mide poşunu geçmeyecek şekilde kesilecek küçültülür. Mini Gastik Bypass ameliyatında 50-70 ml arasında dar ve uzun şekilde küçültülüyor.
  • Araştırmalara bakıldığı zaman Roux N Y Gastrik Bypass ameliyatından daha çok etkili olduğu ve daha çok kilo verildiği görülmektedir.
  • Mini Gastik Bypass ameliyatında tek bağlantı, Roux N Y Gastrik Bypass ameliyatında çitf bağlantı söz konusudur.
  • Mini Gastik Bypass ameliyatı süresi, Roux EN Y Gastrik Bypass ameliyatı süresine göre daha kısa süren bir ameliyattır.
  • Mini Gastik Bypass ameliyatında safra reflüsü daha fazla görüldüğü bilinmektedir. Roux-en Y Gastrik Bypass ameliyatında safra reflüsü yaşanmamaktadır, çünkü yapı itibariyle safra direk aşağıya aktarılmış oluyor.
  • Roux EN Y Gastrik Bypass ameliyatından sonra geri kilo alımı, Mini Gastrik Bypass ameliyatından sonra kilo alımı göre biraz daha fazla yaşandığı görülmektedir. Yani Mini Gastrik Bypass ameliyatı daha çok kilo kaybı ettirmekte denebilir.

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Sonrası

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Sonrası

Roux EN Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Sonrası

Her iki ameliyatta başarılı yapıldığı taktirde sonraki yaşamınızda sizlere sorun yaşatmayacak ve kilo kaybı olacaktır. Buradaki önemli etken, doktorunuzun size en uygun ameliyatı sizlere önerebilmesi ve gerçekleştireceği ameliyatı teknik anlamda çok iyi bilip, son derece düzgün yapıyor olması gerekir.

Roux-en Y Gastrik Bypass ve Mini Gastik Bypass Ameliyatı Sonrası Nasıl Beslenmeli? Her iki ameliyattan sonrada hastanın, ameliyat türüne göre yeni bir beslenme düzeni oluşturulması, alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekir. Bunların yapılması gerekir ki ameliyattan sonra tekrardan kilo alımı ile karşılaşılmasın. Tabi ki her ameliyattan sonra birazda olsa kilo alımı olabilir ama olmaması için mutlaka ameliyat sonrası yeni beslenme düzenine uyulmalı ve gerektiği zaman psikolojik destek alınmalıdır.

Mide Bypass Ameliyatı  ya da Roux-en Y Gastrik Bypass  Ameliyatı olduysanız kaç kilo verdiniz, ameliyat öncesi ve sonrası nasıl beslendiniz? Bizlerle yorum yaparak duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg