• 269.610
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Mide Bypass Hakkında Merak Ettiklerinizi Öğrenin

Mide Bypass Hakkında Merak Ettiklerinizi Öğrenin

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Mide Bypass ve Mini Mide Bypass Ameliyatı nedir? Avantajları ve dejavantajları nelerdir? Daha bilinçli hasta olmanız istendiği için diğer ameliyatlardan farkını anlattık. Siz de bu ameliyatı olmaya aday kişilerden biriyseniz, sizi yeni bir hayata kavuşturacak olan mide bypassı tüm detayları ile öğrenerek bedeninizi de keşfedebilirsiniz.

Mide Bypass Ameliyatı Dezavantajları

Her cerrahi gibi kendi içinde bir takım risklere sahip olabilen mide bypass ameliyatı, obezite cerrahileri içerisinde sık tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Genel ve kendine özgü riskleri ile diğer cerrahilerden farkını anlamaya çalıştığımız mide bypass ameliyatı riskleri ile sizlerin de konuya daha hakim olmanız ve daha bilinçli birer hasta olmanız amaçlanıyor.

Mide Bypass Ameliyatı Dezavantajları

Mide Bypass Ameliyatının Genel Riskleri

Bypass ameliyatlarında ortak olarak görülen ve cerrahi işlemlere bağlı genel komplikasyonlar mevcuttur. Emilimin azalmasına bağlı olarak ishal, vitamin ve mineral eksikliği, kemik erimesi mide bypass ameliyatı olanların yorumları arasında duymanız olası olan yan etkilerdir.

Enfeksiyon, kanama, DVT, safra taşı, karın ya da bağırsaklarda tıkanma ya da yapışma, kesi yerlerinde fıtık gibi genel sorunlar, mide bypass ile karşımıza çıkabilen diğer risklerdendir.

Mide Bypass Ameliyatının Riskleri

Erken dönemde Mide Bypass yaptıranlar için akciğerde pıhtı oluşumu önemli bir risktir. Ancak bu riskin tüm obezite ameliyatları için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Bacak toplar damarlarında meydana gelen pıhtıların konum değiştirerek ciğerlere gelmesi durumu oldukça nadir bir durum olmakla birlikte hastane içi dönemde gerekli ilaç takviyeleri bu riskin önüne geçmek için yapılmaktadır.

Obezite Mide Bypassı ile hayatından çıkacak kişiler için erken dönemlerdeki bir diğer risk kesi yerlerinde kaçak olmasıdır. Ancak bu sorun ameliyatın hemen ardından henüz yağlar yerinde olduğu için görüntülenemeyebilir. Bazı ekipler bu sorunun tespitine yönelik özel uygulamalarda bulunsa da şikayetleriniz varsa bu şikayetlerin takibi kaçağın anlaşılması için en etkili yöntemdir.

Mide Bypass yapan doktorlar tarafından en sık karşılaşılan durumların başında dumping sendromu gelmektedir.  Fazla karbonhidrat alındığında bağırsaklara doğru gerçekleşen sıvı geçişi bağırsaklarda şişkinlik, ardından gerilim ve tansiyona neden olur. Bu durumları ise bulantı, ağrı ve kusma takip eder. Ameliyatınızdan sonra tavsiye edilen beslenme düzenine uymanız bu sendromun kontrolü için en kesin yoldur.

Mini Mide Bypass Hakkında Merak Edilenler

Çağımızın tehdidi obezite. Bu tehdide karşı en büyük silahlardan biri de obezite cerrahisi. Diyet ve egzersiz programlarının önüne geçemediği fazla kilolara dur diyen cerrahi yöntemlerinden biri de mini mide bypass. Peki mide bypassın bu türünün farkı ne, mini mide bypass nasıl yapılır ve nasıl kilo verdirir. Sizin için bu ameliyatın detaylarını ve hakkında merak edilenleri paylaşıyoruz.

Mini Mide Bypass Hakkında Merak Edilenler

Mini mide Bypass Nedir?

Mini mide bypassı nedir sorusu basitçe obezite tedavileri içerisinde en kısa sürede gerçekleştirilebilen ve hastanın daha erken taburculuğunu sağlayan maddi olarak da daha uygun olan bir cerrahi türüdür, olarak yanıtlanabilir.

Mide bypass ne demek, açıkladığımıza göre ameliyatın amaç ve detaylarından bahsedilebilir. Bu operasyon sonrasında kayda değer şekilde kilo kaybı gözlemlenir. Ayrıca bu cerrahi kilo alımına bağlı tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol gibi sorunların da çözümü için tercih edilebilmektedir.

Mini Mide Bypassı Nasıl Yapılır?

Mini mide gastric bypass ameliyatında öncelikli amaç midenin küçültülmesi ve ince bağırsaklardaki besin geri emiliminin belli bir miktarının azaltılmasıdır. Bu şekilde şişmanlığın kontrol edilmesi amaçlanır.

Karın bölgesi üstünde büyük yara izleri oluşmadan yani 1 cm’den daha küçük ortalama 5 adet kesi açılır. Bu kesiler ile karın içerisine ulaşılarak midenin giriş kısmına müdahalede bulunulur.

Mide görevini yapmaya devam ederken küçük bir tüp halinde bırakılarak daha küçük hacimde yemek yenmesi sağlanır. Mide bypass ameliyatı görüntüleri ile daha iyi kavrayabilecek olanlar için aşağıdaki görsel faydalı olabilir.

Ameliyatın ikinci basamağında ise kalan midenin ince bağırsak ile bağlantısı kurulur. Bu birleştirme işlemi için ya strapler adı verilen bağlantılar ya da anastomoz adı verilen bir yöntemle dikişler uygulanır. Dikiş yöntemi straplere göre daha avantajlı olsa da elbette cerrahiye göre durum değişebilir.

Bağlantının sağlandığı alandaki dokunun bütünlüğü cerrah tarafından oldukça detaylı bir şekilde kontrol edilir. Böylece ameliyatın hemen ardından kaçak riski olmadan hemen sıvı alımına başlanabilir.

Mide Bypass Ameliyatı olduysanız kaç kilo verdiniz, ameliyat öncesi ve sonrası nasıl beslendiniz? Bizlerle yorum yaparak duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg