• 215.647
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Tüp Mideyi Ameliyatının Tüm Şeffaflığını Gözler Önüne Seren 9 Açıklama

Tüp Mideyi Ameliyatının Tüm Şeffaflığını Gözler Önüne Seren 9 Açıklama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tüp Mide Ameliyatı Görüntüleri İle Cerrahinin Tüm Detayları

Tüp mide ameliyatı yaptırmak isteyenler için ameliyatın detayları elbette merak konusu. Bu cerrahiye uygun görülen ya da başvurmak isteyen kişiler için ameliyat hakkındaki soru işaretlerini açığa kavuşturacak görseller ile yardımcı olmak ve daha iyi açıklayabilmek mümkün. Tüp mide ameliyatı görüntüleri ile siz de tüp midenin detaylarını keşfederek daha bilinçli ve haliyle sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

1- Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp mide ameliyatı midenizin hacim olarak yaklaşık yüzde seksen- seksen beş kadarının çıkarıldığı ve çıkarılan kısımda açlık hissini yaratan hormonların üretildiği bölgelerin de bulunduğu bir ameliyat türüdür.

2- Tüp Midenin Riski Var mı?

Tüp Midenin Riski Var mı?

Midenizin çıkarılan kısmının ardından kalan kısım özel olarak dikilmekte ya da özel materyaller ile kapatılmakta ve böylece sızıntıların önlenmesi sağlanmaktadır. Başarılı bir cerrahide birçok hastanın en büyük endişelerinden olan sızıntı riski yok denecek kadar azdır.

3- Mide Kelepçesi İle Gastrik Baypass Farkı

Mide Kelepçesi İle Gastrik Baypass Farkı

Mide kelepçesi, tüp mide ve gastrik byspass arasındaki fark, görsel ve fonksiyonel olarak oldukça belirgindir. Mide kelepçesi adından anlaşılacağı üzere malzeme kullanılarak kelepçe takılmış gibi midenin sıkılması şeklinde iken gastrik bypass ise tüp mideden farklı olarak emilimin de bağırsak hattının değişikliği ile azaltıldığı bir ameliyattır.

4- Laparoskopik Yöntemi

Laparoskopik Yöntemi

Laparoskopik yani kapalı olarak gerçekleştirilen tüp mide görsel olarak minimum etkilenimin olduğu bir cerrahi türüdür. Bir avantaj olarak tüp midede hızlı bir iyileşme ve yaralarda çabuk kapanma görülür.

5- Ameliyat İzleri Kalır mı?

Ameliyat İzleri Kalır mı?

Tüp mide operasyonu izle menin avantajlarından biri sizin için yara izlerinin ne derece küçük olacağının fark edilmesi açısından da olacaktır. Kadın hastalar başta olmak üzere birçok kişi için yaraların izleri önem teşkil etmekte, ancak operasyon anında oldukça geniş bir bölgede dahi önemsiz boyutlarda olan yara izleri zamanla iyileşmekte ve küçülmektedir.

6- Mide Küçültme Ameliyatında Kaç Delik Açılır?

Mide Küçültme Ameliyatında Kaç Delik Açılır?

Mide küçültme ameliyatı görüntüleri aracılığıyla da anlayabileceğiniz gibi, karın bölgenizde açılan ortalama 4 ile 6 delik aracılığıyla midenizin hacminin küçültülmesi ve parçaların çıkarılması sağlanmaktadır.

7- Tüp Mide Cerrahi Çeşitleri

Tüp Mide Cerrahi Çeşitleri

Tüp mide ameliyatının kapalı olması yara izlerini, normal hayata geri dönüş ve iyileşme sürelerini düşünenler için avantaj olsa da cerrahinin güvenilirliği açısından bazı kişiler için kafa karıştırıcı olabilir.

8- Son Teknoloji Önemi

Tüp Mide Ameliyatı Doktor Seçimi

Mide küçültme ameliyatında açılan delikler yardımıyla yalnızca işlemlerin kontrolü değil an be an görüntülenmesi de sağlanır. Yani doktorunuz ve ekibi son teknoloji ürünler ile yaptığı işlemleri ekrandan rahatlıkla kontrol edebilmektedir.

9- Tüp Mide Ameliyatı Doktor Seçimi

Tüp Mide Ameliyatı Doktor Seçimi

Tamamen doktorunuzun tecrübe ve bilgisine bağlı olarak kalitesi, kalitesine bağlı olarak riskleri değişkenlik gösteren tüp mide ameliyatında gelişen teknoloji ve gün geçtikçe artan doktor tecrübesi ile büyük gelişmeler ve ilerleyen bir başarı kaydedilmektedir.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg