• 89.234
Anasayfa
Anne / Çocuk 3 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı? Üç Aylık Bebeğe Ek Gıda Ne Verilir?

3 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı? Üç Aylık Bebeğe Ek Gıda Ne Verilir?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Üç (3) Aylık Bebek Gelişimi ve Beslenmesi Nasıl Olmalı?

3 aylık bebek gelişimi nasıldır? 3 aylık bebeklerin gelişimi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? 3 aylık bebekler neler yapabilir? 3 aylık bebekler için anne sütünün önemi nedir? 3 aylık bebek beslenmesi ve ek gıdası nasıl olmalı? 3 aylık bebeklerin boy ve kilosu ne kadardır? Bebeklerin her ay değişen beslenme ihtiyaçlarına göre anneler bebekleri için en iyisini yapmak isterler. 3 aylık bebeklerin gelişimleri ve beslenmeleri hakkında bilmek istediklerinizi sizin için hazırladığım yazımda bulabilirsiniz.

3 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

3 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı?

3 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz 3 ayı doldurduktan sonra artık anneliğin daha keyifli zamanlarına geldiniz demektir. Bebeğinizin ses çıkarmaları gülücükleri başladı bile. Bebeğiniz 3 aylık olduktan sonra artık yavaş yavaş dik durabilir. Ellerini tutup ayaklarının üstünde durmasını sağlayabilirsiniz.

Beyin gelişimi hala hızla devam ediyor. Minik bebeğiniz artık ellerini keşfetmiş olmalı. Bebeğinizin en sevdiği oyuncağı elleri. Onları seyretmek, birbiri ile tutuşturmak, ağzına götürmek oldukça hoşuna gidecektir. Bebeğiniz sizi daha iyi tanıdığı için artık yalnız kalmak istemeyebilir. Her an sizi yanında görmek ister.

3 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

3 Aylık Bebek Neler Yapar?

3 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Bebeğin 3. ayına girmesi ile birlikte artık başını dik tutabilir hatta kaldırabilir. Yüzükoyun uzandığında göğsünün üstüne kalkmaya çalışır.
  • Eline bir oyuncak verirseniz eğer onu kısa süreliğine de olsa elinde tutabilir, sizin ellerinizi de daha sıkı kavrar.
  • Bebeğiniz için ne yapacağınızı düşünüyorsanız dokunma duyusunu geliştirmek için eline farklı dokularda ona zarar vermeyecek oyuncaklar, nesneler verebilirsiniz.
  • Gözleri ile nesneleri takip ederken artık başını çevirerek hareket eden nesneyi gözü ile takip eder.
  • Bebeğiniz kendini koruma refleksleri geliştirmeye başladı bile. Ayağını, kolunu siz dokununca çekebilir.
  • Bebek oyuncağı olarak oyun halısı almak iyi fikir olacaktır. Farklı nesneler, ses ve hareket eden nesneleri takip etmek hoşuna gidecektir. Müzikli oyuncaklardan çok hoşlanır.
  • Bebeğiniz sizin kucağınızda sakinleşir. Onun yüzüne bakarak gülümsemeniz, konuşmanız ona güven verir.
  • Artık bebeğiniz yüksek sesle çığlık atabilir, gülebilir.
  • Aile bireylerinin sesini ayırt edebilir. Kendi anne, baba ve kardeşinin sesini tanır.
  • Artık bebeğinizi bırakıp rahat rahat başka işlerle uğraşma zamanı bitti gibi. Bebeğiniz dik bir şekilde tutmanızı genelikle ister. Çünkü dış dünya ile daha fazla ilişki içinde olmak daha rahat görmek ister.
  • Bazı bebekler 3. aylarında yuvarlanmaya başlayabilir.
  • Bebeğinizi dik oturttuğunuz zaman oturabilir ancak acele etmeyin. 3 ay bebeklerin oturmaları için erken bir süredir.

3 Aylık Bebekler İçin Anne Sütü Önemi Neler?

3 Aylık Bebekler İçin Anne Sütü

3 Aylık Bebekler İçin Anne Sütü

Anne sütüne ne kadar devam etmeliyim diye bütün anneler düşünür. Kimi anne 6 aya kadar emzirir bazı anneler ise 2 yıl. Hatta daha fazla emziren annelerde vardır. Artık uzmanlar ve doktorlar bebeklerin isteği ve annenin de isteği olduğu müddetçe bebeklerin 2 yıl boyunca anne sütü almaları üzerinedir.

Bebeğe ilk 6 ay anne sütü ile beslemek bebeğin hem beyinsel hem fiziksel gelişimi için oldukça önemlidir. Genellikle bebeklerin beslenmeleri 3 saatte birdir. Ancak bebeğin kilosuna, iştahına göre bu durum değişir. Ancak unutmayın ki çok sık emzirmek, beslemek bebekte hazımsızlık ve gaza neden olur. 3 aylık bebek beslenmesi, gündüz ne kadar iyi ise gece de o kadar az uyanıp beslenecektir demektir.

Bebeğinizi ilk 3 ay anne sütü ile besleyeceğiniz için sizde bebeğiniz kadar kendi beslenmenize önem vermelisiniz. Bebeğiniz için sütünüzün besin değeri yüksek olsun istiyorsanız sizde yeterli ve dengeli şekilde beslenmek, süt yapan yiyeceklerden yemelisiniz.

3 Aylık Bebeklerde Ek Gıda Nasıl Olmalı?

3 Aylık Bebeklerde Ek Gıda

3 Aylık Bebeklerde Ek Gıda

Bebekler için 3. aylarında ilk tercih her zaman için anne sütü olmalıdır. Bebeğinizin ihtiyacı ve acıkmasına göre o her istediğinde emzirmeniz gerekir. Genellikle tam doyan bir bebek için 3 saatte bir beslenmek yeterli olacaktır. Anne sütü veremediğiniz durumlarda hazır mama verebilirsiniz.

Günde 4-5  öğün hazır mama verebilirsiniz. 3 aylık bebeğiniz için her öğünde 20- 30 ml verebilirsiniz. Anne sütü verdiğiniz bebeğinize bazen sütünüz yeterli gelmeyebilir. Bu gibi bir durumda da bebeği emzirdikten sonra da içebildiği kadar biberon maması verebilirsiniz. Bu mamaları yine günde 4-5 kere olmak şartı ile her öğünde 20- 30 ml olarak bebeğinize verebilirsiniz. Bu rakamlar bebeğin kilosuna ve iştahına göre de değişebilir.

3 Aylık Bebek Kilosu Nasıl Olmalı?

Bebeklerin kilo ve boyları cinsiyetlerine göre, doğum kilolarına göre değişiklik gösterse de 3 aylık bebekler için ortalama oranlar şunlardır;

Kız bebek kilosu: 5400 kg’ dır.

Erkek bebek kilosu: 5900 kg’dır.

Kız bebek boyu: 58 cm’ dir

Erkek bebek boyu: 60 cm ‘dir.

3 (Üç) Aylık Bebek Ne Yer, Neler Yapar? – Video

3 aylık bebeğinizin gelişimi nasıl? Bebeğinizin beslenmesinde neler yer alıyor? Bebeğinizi anne sütü ile besliyor musunuz? 3 aylık olan bebeğinizin beslenme ve gelişimi için yaptığınız özel bir diyet var mı? Bilgi ve tecrübelerinizi bize yazarak diğer annelerinde okumasını sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg