• 82.911
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelikte Meyve Yemenin Faydaları Nelerdir? Hangi Meyveler Yenir?

Gebelikte Meyve Yemenin Faydaları Nelerdir? Hangi Meyveler Yenir?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamilelikte Meyve Yemenin Faydaları? Hangi Meyveler Yenmeli?

Gebelikte meyve tüketimi nasıl olmalıdır? Hamilelikte elma yemenin faydaları nelerdir? Hamilelik döneminde hangi meyveleri yemek faydalıdır? Gebelik döneminde yenmesi gereken meyveler hangileridir? Hamilelikte meyve yemenin faydaları nelerdir? Hamilelikte meyve tüketimi hakkında bilmeniz gerekenler ve örnek meyveleri bulabileceğiniz bir yazı hazırladım.

Gebelikte Meyve Tüketimi

Gebelikte Meyve Tüketimi

Gebelikte Meyve Tüketimi

Gebelikte doğru ve dengeli beslenme hem sizin için hem de bebeğiniz için önemlidir. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için yediğiniz içtiğinize dikkat etmeniz gerekir. Meyve tüketimi bebeğinizin büyümesini etkilediği gibi sizinde bağışıklık sisteminiz için yararlıdır ve hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.

Meyve tüketimi yerine meyve suyu da tüketebildiğiniz gibi yediğiniz meyveler, kuru ve taze meyvelerden oluşabilir. Hamilelikte kabızlık sorunu anne adaylarını huzursuz ve rahatsız eder. Lifli gıdalar ile beslenmek kabızlık sorununuza iyi gelecektir. Meyve ve sebzeler önemli lif kaynağıdır. Yüksek lifli gıdalar ile beslenmek hamilelikte sıklıkla rastlanan bir rahatsızlık olan hemoroid sorununa da iyi gelecektir. Kivi, armut, elma, muz ve portakal lif oranı yüksek meyvelerdendir. Sıvı alımına da dikkat etmeniz gerekir. Hamilelik döneminde bol bol su içmelisiniz.

Gebelikte bacak krampları oldukça sık yaşanan bir durumdur. Yeterli miktarda potasyum alınması krampların oluşmasını da engelleyecektir. Potasyum miktarı yüksek olan meyveleri sıralamak gerekirse; muz, kivi, kiraz, şeftali, karpuz ve üzüm meyvelerini örnek verebiliriz.

Gebelikte Elma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Elma Yemenin Faydaları

Gebelikte Elma Yemenin Faydaları

  • Gebelikte lifli gıdaların önemi büyüktür. Lifli meyveler bağırsakları çalıştırarak anne adaylarının çoğunun yaşadığı kabızlık sorununun önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Elma meyvesi lif açısından oldukça kıymetli bir meyvedir.
  • Elme meyvesi içinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığınızı güçlendirerek sizi hastalıklardan korur.
  • Elma kemikleri güçlendirir.
  • Yapılan araştırmalar hamilelik döneminde haftada birkaç kez elma yenmesi bebekte astım ve nefes sorunları daha az yaşamasını sağlıyor.

Gebelikte Yenmesi Gereken Meyveler Hangileridir?

Gebelikte Yenmesi Gereken Meyveler

Gebelikte Yenmesi Gereken Meyveler

Gebelikte Kayısı Yemek

Hamilelik döneminde yaşanan büyük sorunlardan biri bağırsak sisteminin işleyişi ile ilgilidir. Kayısı içindeki yüksek lif sayesinde gebelikte kabızlık sorununun da önüne geçer.

Gebelikte Ahududu Yemek

Hamilelik döneminde ne çok tavsiye edilen meyve ahududu meyvesidir. Bebeğe giden oksijenin dağılımın yardımcı olur. İçinde bulunan C vitamini sayesinde hamilelikte çok önerilen meyvedir.

Gebelikte Çilek Yemek

Çilek içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. Dolaşımın iyileştirilmesine de yardımcı olduğu için hamilelik döneminde de tüketmek oldukça faydalıdır. Çilek içindeki C vitamin sayesinde bağışıklığınız güçlenir ve hücre yenilenmesi gerçekleşir. Demir emilimini kolaylaştırır. Hamile iken güvenle çilek tüketebilirsiniz.

Gebelikte İncir Yemek

İncirin içinde potasyum sinir sistemini ve kasların işleyişini arttırır. Hem taze hem de kuru incir olarak tüketebilirsiniz. Lezzetinin yanı sıra sağlık açısından da çok faydalı bir meyvedir. Ayrıca incir hipertansiyonun önüne de geçer.

Gebelikte Ananas Yemek

Ananas anemi önleyici, C vitamin deposu olarak bilinir. Diğer besin ögelerini de barındırır. Ananas hamilelikte oldukça sık rastlanan anemi sorunu için doğal bir çözümdür.

Gebelikte Elma Yemek

Hamilelik döneminde elma yemek kan şekerinizi dengelemek için çok faydalıdır. Kan şekeriniz düştüğü zaman fazla çikolata ya da başka tatlılardan yeme ihtiyacınızı frenleyerek daha sağlıklı olmanızı sağlar.

Gebelikte Karpuz Yemek

Karpuz meyvesi, hamilelik sırasında tüketilmesi en doğru besinler arasındadır. İçindeki antioksidanlar sayesinde kalbi ve beyni korur. İçerisinde bol miktarda su ve doğal şeker bulundurur.

Gebelikte Hangi Meyveler Yenir?

Gebelikte Hangi Meyveler Yenir?

Gebelikte Armut Yemek

Hamilelikte oluşan duygusal değişimlerin önüne geçer. Enerjinizin bir düşüp bir artmasının önüne geçer. Hem sağlığınıza hem de psikolojinize çok iyi gelen bir meyvedir.

Gebelikte Greyfurt Yemek

Greyfurt meyvesi bir çok hastalık ile mücadele eder. Güçlü bir antioksidandır.

Gebelikte Yaban Mersini Yemek

İçinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Bu vitaminler; A, C, E ve K vitaminleridir. İçinde kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum bulunur. Gebelik döneminde yeterli bir şekilde yaban mersini tüketimi bebeğinizin daha zeki olmasını sağlar. Mutlaka tüketilmesi gereken meyveler arasındadır.

Gebelikte Kuru Üzüm Yemek

Kırmızı üzümde yoğun miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, demir, çinko bulunur.  Dinçlik vererek daha enerjik olmanız sağlar. Güçlü enzimlerinin sayesinde cildi yeniler. Gebelik dönemi için tüketilmesi bebeğin beyin gelişimi için çok faydalıdır. Çeşitli meyveleri tüketmek için hamilelik döneminde hem anne adayı hem de bebek için oldukça yararlıdır. Meyvelerin içindeki tüm besinleri kazanabilmek için dengeli ve yeterli şekilde beslenmek gerekir.

Hamilelik Döneminde Meyvelerin Faydaları – Video

Gebelik döneminde siz hangi meyvelerden yediniz. Bebeğinizin sağlığı için uyguladığınız bir meyve diyeti oldu mu? Bebeğinin sağlığı için hangi meyvelerden yiyebilirim diye düşünen anne adayları için sizde meyve önerilerinde bulunabilmek için bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg