• 82.648
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelikte Üzüm Yenir Mi? Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Üzüm Yenir Mi? Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Gebelikte Üzüm Yenir mi? Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelik döneminde meyve yemenin faydaları nelerdir? Hamilelikte üzüm yenir mi? Hamilelik döneminde üzüm neye iyi gelir? Hamileyken üzüm yemenin zararı var mıdır? Hamilelik döneminde hangi meyvelerden yemek faydalıdır? Gebelik döneminde üzüm ve diğer meyvelerden yemenin faydalarını öğrenebileceğiniz bir yazı hazırladım. Gebelik döneminde meyve tüketimin önemini öğrenmek için yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

Hamilelikte Meyve Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelik Döneminde Meyve Yemenin Faydaları

Hamilelik Döneminde Meyve Yemenin Faydaları

Hamile beslenmesi arasında meyveler önemli bir yer alır. Meyve tüketimi hem bebek hem de anne adayı için oldukça önemli ve sağlıklıdır. Meyve ve sebze içeren yeterli ve dengeli bir yeme düzeni oluşturulmalıdır. Hamilelik döneminde normal dönemlere göre özellikle beslenmeye dikkat edilmelidir.

Özellikle boş kalorili yiyeceklerden hamilelerin uzak durması gerekir. Yapılan araştırmalara göre hamilelik döneminde besin değeri düşük kalori açısından yüksek besinler ile beslenen anne adaylarının bebekleri, doğduktan sonrada yüksek yap ve şekerli besinler ile beslenmek isterler. Abur cubur yeme tarzından her zaman olduğu gibi hamilelik döneminde de uzak durmak gerekir. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesi için anne adayının sağlıklı bir yeme programına uyması gerekir. Yeterli derecede kalori almalı, besin değeri yüksek gıdalar ile beslenmelidir. Hamilelik döneminde çoğunlukla yaşanan kabızlık sorunu için de meyve ve sebze tüketmek büyük önem taşır.

Hamilelik Döneminde Üzüm Yenir mi?

Hamilelik Döneminde Üzüm Yenir mi?

Hamilelik Döneminde Üzüm Yenir mi?

Taze üzüm, linalol, tanen, antosiyoninler, flavon ve nerol gibi antioksidanlar, kalsiyum, potasyum, demir, manganez gibi mineraller ve çeşitli vitamin grupları açısından oldukça zengin meyveler arasındadır. (İçerisinde A, C, K, P B vitaminleri bulunur.)

Üzümün faydaları:

  • Kansızlığı giderir,
  • Cildi güzelleştirmeye yardımcı olur,
  • Bağışıklığı güçlendirir,
  • Bağırsak sorunlarına iyi gelir,
  • kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur,
  • Kalp ve ağız sağlığı için önemlidir,
  • Antioksidan açısından zengindir,

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kansızlığa İyi Gelir

Gebelik döneminde en sık rastlanan sorun kansızlık sorunudur. Üzümün içinde yüksek oranda demir bulunduğu için hemoglobin yapımında büyük görevi vardır. Her gün düzenli olarak taze üzüm yemeniz kansızlık sorununuza da iyi gelecektir.

Cildi Güzelleştirir

Üzümün içinde bulunan E ve K vitamini cilt sağlığı için oldukça önemlidir. E vitamini hem anne adayının hem de bebeğin cildindeki kolajen üretimini destekler. Gebelik döneminde cilt sorunlarını en aza indirmek için düzenli olarak üzüm tüketmek gereklidir.

Bağışıklığı Güçlendirir

Üzüm içindeki antioksidan sayesinde gebe kadınların olası enfeksiyonlardan korur. Üzüm yiyen hamilelerin krampları daha az olur. İçinde magnezyum bulunduğundan dolayı hamilelik döneminde yaşanan bacak krampları daha az görülür.

Kabızlığa İyi Gelir

Üzüm insan vücudunda müshil etkisi gösteren bir meyvedir. Bağırsak problemlerinden olan kabızlığı anne adayları hamilelik döneminde oldukça sık yaşarlar. Düzenli olarak üzüm yemek hamilelik döneminde oluşacak kabızlık sorununa da iyi gelecektir.

Kötü Kolesterole İyi Gelir

Üzüm içeriği sayesinde hamilelik döneminde oluşacak kötü kolesterolü düşürmeye , dengede tutmaya yardımcı olur.

Ağız Ve Kalp Sağlığına İyi Gelir

Üzümün içinde bulunan doğal asitler ağız boşluğunda bulunan bakterilerin yok olmasına yardımcı olur. Kalsiyum oluşumunda da fayda sağlayan asitlerin korunması ile hamilelik döneminde oluşacak olası ağız sorunlarının da önüne geçilmiş olur.

Gebelik döneminin bir diğer sık görülen sağlık sorunu da kalp sorunudur. Üzümün içinde bulunan potasyum sayesinde hem bebek hem de annenin kalp sağlığı korunmuş olur.

Antioksidan Deposu Üzüm

Üzümün içinde bulunan antioksidanlar anne adayında görülen halsizlik, yorgunluk ve stresi önler. Hamilelik döneminde annelerin ruhsal durumları sık sık değişir. Düzenli olarak üzüm yemek stresi azaltır anne adayının psikolojisine iyi gelir.

Hamilelik Döneminde Üzüm Yemenin Zararı Var mıdır?

Hamilelik Döneminde Üzüm Yemenin Zararı Var mıdır?

Hamilelik Döneminde Üzüm Yemenin Zararı Var mıdır?

Her meyve ve yiyecekte olduğu gibi fazlaca tüketmek bazı zarar ve rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Üzüm meyvesinden fazla yemek ishal, kilo alımı, bulantı, baş ağrısı, gibi sağlık sorunlarına neden olur. Diyabet hastalarının, kilo fazlası olanların ve sindirim sorunları yaşayan kişilerin üzüm yemeden önce doktora danışması en uygun olandır.

Hamilelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Meyveler

Hamilelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Meyveler

Hamilelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Meyveler

Hamilelik döneminde tatlı krizleri yaşandığı zamanda sağlıksız besinler yerine meyveler ile beslenmek hem anne için hem de bebek için sağlıklı olandır. Meyveler tatlı ihtiyacını karşıladığı gibi ihtiyacınız olan besin değerlerini de bizlere sunar. Hamilelik döneminde sağlıklı meyveler hangileridir diye merak ediyorsanız sizin için bir kaç örneği sıralayabilirim.

Portakal

Portakal meyvesi su kaynağı olarak bilinir. Ayrıca beyin ve omurilik kusurlarını örten B vitaminini içerir. C vitamini açısından da önemli bir vitamin kaynağıdır. C vitamini sayesinde hücre hasarları giderilir. Demir emilimine yardımcı olur.

Avokado

Avokado diğer meyvelere oranla içinde fazlaca folik asit içerir. İçerisinde A, B ve K vitamini bulunur. Lif, magnezyum, demir ve potasyum açısında da oldukça zengindir. Ayrıca avokado sabah bulantılarına da iyi gelir. İçinde bulunan potasyum sayesinde bacak kramplarının azalmasına yardımcı olur.

Limon

Limon suyu içmek ya da limonun kendisini yemek mide bulantılarına iyi gelecektir. C vitamini açısından oldukça önemlidir. Kabızlık sorununa da iyi gelir.

Elma

Elma meyvesi içinde bulunan potasyum, lif ve çeşitli vitaminler açısından oldukça zengindir. Hamilelikte yeterli elma tüketimini yapan anne adaylarının bebeklerinin astım ve alerji gibi hastalıklara daha az yakalandığı görülür.

Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir? – Video

Hamilelik döneminde üzüm tükettiniz mi? En çok hangi meyvelerden yediniz? Özellikle uyguladığınız bir meyve diyeti oldu mu? Üzüm ve diğer meyvelerin başka bildiğiniz faydaları varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg