• 599.258
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Cerrahisi Sonrası Sarkma Nasıl Önlenir?

Obezite Cerrahisi Sonrası Sarkma Nasıl Önlenir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite nedir? Mide küçültme ameliyatı sonrası deri sarkması neden olur? Obezite cerrahisi sonrası deformeler nasıl geçer? Mide küçültme ameliyatı sonrası sarkma hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenmek için yazımızı okumaya başlayarak yeni ve sağlıklı hayatınızda tüm estetik sorunlarınıza veda edebilirsiniz.

Obezite

Obezite

Aşırı kilo, obezite beraberinde birçok hastalığı getirmektedir. Fazla  kilolu olma halinin beraberinde getirdiği başlıca sorunlar, kronik stres,psikolojik bozukluklar, anksiyete, depresyon, aktivite kaybı ve bozuklukları, uykusuzluk, iskelet problemleri, fıtık, diyabet, hipertansiyon, hormon bozuklukları, uyku apnesi, çeşitli kanserler.

Fazla kiloların oluşturduğu rahatsızlıklardan korunmak için sağlıklı bir şekilde kilo vermek şarttır. Fazla kilolardan kurtulmak için diyet ve egzersiz programı uygulanabilir. Fakat bazı durumlarda bu yeterli olmayıp cerrahi müdahale gerekmektedir.

Obezite Cerrahi Sonrası

Cerrahi operasyon sonrası büyük oranda kilo kaybı meydana gelir. Fakat kilo kaybı zinde ve form da bir vücut görünümüne sahip olabilmeniz için yeterli olmayabilir. Cilt gevşemiş ve sarkmış olabilmesi bir hale gelebilir. Gerek erkek gerek bayanlarda obezite cerrahisi sonrası  kilo kayıplarında özellikle göğüsler  sarkmış ve deforme görünümde olabilir.

Karın  bölgesi ve göbek altında aşırı sarkma, yanlara doğru  keseler şeklinde deri ve deri altı yağ dokusu fazlalıkları oluşabilir. Bu sarkma ve deformeler bel ve sırt bölgesinde de aynı şekildedir. Obezite cerrahisi sonrası koltuk altı ve bacak kısmında sarkmalar meydana gelir.

Ciddi oran da kilo kaybı ile  deri ve dokular  elastikiyetlerini kaybederek, küçülen vücut boyutuna uyum gösteremeyebilir.

Obezite Cerrahi Sonrası Deforme

Obezite Cerrahi Sonrası Deforme

Fazla  kilolu hastalarda obezite cerrahisi sonrası kilo verme ile beraber oluşabilecek  deformeler olacaktır.

  • Boyun ve çenenin alt kısımlarında sarkıklık meydana gelebilir ve boyun kas bantları belirginleşir.
  • Üst kollarda ve koltuk altında sarkma oluşabilir.
  • Göğüslerde , yassılaşmalar, meme uçlarının aşağıya doğru yer değiştirmesi,memelerde sarkma,vücut ölçülerine göre memelerin büyük ya da küçük kalması gibi bir çok deforme oluşabilir.
  • Karın bölgesinde göbek altı ve üstü bölgelerinde ciddi sarkmalar gerçekleşebilir.
  • Kasık bölümünde ve üst bacak iç yan ve diz iç bölgesinde  sarkmalar kalabilir.
  • Basen bölgesi ve kalçalarda  sarkma ve deformeler ortaya çıkar.
  • Genital organlarda ve pubis bölgesinde sarkma ortaya çıkabilir.

Sarkmalar Nelere Sebep Olur?

Zayıf ve ince olan derilerin sarkması ile üzerine yaslandığı dokular ile devamlı  temasta olur. Bu nedenle ciddi oranda  terleme oluşur ve  ciddi pişiklere yol açabilir. Bu durum mantar oluşmasına ve kaşıntıya, kişisel hijenin bozulmasına sebep olabilir. Görünümün hoş olmaması ile beraber hareket ve aktivite kısıtlamalarına sebep olabilir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında obezite cerrahisi sonrası oluşan sarkmaları önlemek ve gidermek için egzersiz ile beraber uzman estetik cerrahi tarafından bir takım operasyonların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hasta ile beraber planlanan bir tedavi programı oluşturulur. Tek seferde birden fazla bölgeye müdahale bazen sağlıklı olmayacağı için,bu operasyonlar bir kaç defa gerçekleştirilir.

Her operasyonun arası 3 ile 6 ay olabilmektedir. Bununla beraber kişi obezite cerrahisi sonrası deformelerin giderilmesi için üzerine düşen bir takım hususları da yerine getirmelidir. Bunun başında düzenli ve dikkatli beslenme gelir. Ve doktorunun tavsiyesi ile hazırlayacağı bir egzersiz programına da uyması oldukça sağlıklı bir adım olacaktır. Operasyonlar ile beraber uygulanan bu süreçle vücut hızla yeni güzel görünümüne kavuşacaktır.

Mide Küçültme Sonrası Sarkma Neden Olur?

Mide Küçültme Sonrası Sarkma Neden Olur?

Obeziteye ve fazla kilolara veda edilen yeni bir yaşama girmenizi sağlayacak olan mide küçültme ameliyatları uzmanlarca yaşamsal kalitenin arttırılması için uygun görülse de beraberinde bir takım sorunlar getirebiliyor. Bunlar arasında estetik olarak en çok dikkat çekeni obezite cerrahisi sonrası sarkma problemleri olsa da rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanındaki gelişmeler sayesinde başvuran hastalar oldukça olumlu sonuçlar elde edebiliyor.

Ameliyat Sonrası Vücut İncelmiş Olur

Obezite cerrahisi sonrası sarkma sorunu oldukça yaygın görülen bir durum olmakla birlikte kesinlikle çözümsüz olmadığı unutulmamalıdır. Her iki cinsiyette de eşit görülen bu deforme durumunda cildinizde kağıdı andıran şekilde incelmiş ve yassı bir görünüm meydana gelir.

Düzenli Egzersiz ve Bol Su İçmek 

Obezite cerrahisi sonrası vücudunuzda ani kilo kaybına cildinizin uyum sağlayamaması ve cilt elastikiyetinin yetersiz kalması ile görülen bu durum için sıkılaştırıcı egzersizlerin düzenli uygulanması ve bol su tüketimi önceden alınabilecek önlemlerin başında gelir.

Deforme Olan Bölgede Hijyen

Obezite cerrahisi sonrası sarkma problemi yaşanması beraberinde hijyenik yan etkiler de getirebileceği için hastalarca önem taşır. Sarkarak birbirine temas eden kol, koltuk altı, göğüs gibi bölgelerde başta olmak üzere sarkma yaşanan bölgelerde mantar, aşırı terleme, kaşıntı gibi sorunlar oluşabilir.

En Sık Sarkma Olan Bölgeler

En sık sarkma görülen bölgeler göğüsler, üst ve iç kollar, boyun, alt çene, meme uçları, karın, kasık, üst ve iç bacak, kalça ve genital organlardır. Ancak tüm vücudunuzun kilo vermeden etkilendiği düşünülürse, sarkmaların tüm vücudunuzda farklı alanlarda yoğunlaşmak kaydıyla görülebilmesi de mümkündür.

Vücut Geliştirme İçin Estetik Operasyonlar

Obezite cerrahi sonrası yan etkileri başında gelen sarkmalara yönelik en sık uygulanan çözüm vücut geliştirme girişimleridir. Daha çok sporun vücut elastikiyeti üzerinde etkisinin azaldığı ileri yaşlarda cerrahi olarak vücut geliştirme uygulanmakta, ancak cerrahi ve hasta öyküsüne dair tüm detaylar uzman bir ekip tarafından incelenerek birçok farklı yaş grubundan farklı kişiler için estetik cerrahi uygun görülebilmektedir.

Vücut Geliştirme İçin Estetik Operasyonlar

Estetik Sonrası Kilo Verilmemeli

Vücut geliştirme cerrahisi uygulanması için en önemli kriter kişinin kilosunun ortalama bir sayıda sabitlenmiş olmasıdır. Çünkü mide küçültme ameliyatı sonrası sarkmaları için estetik cerrahiye başvuran kişi daha sonrasında kilo vermeye devam ederse, cerrahi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Tam tersi mide küçültme ameliyatının başarısının geç anlaşılması üzerine bir süre sonra kilolarını geri alan kişilerde de vücut geliştirme amacıyla yapılan cerrahi deride çatlaklara ve dikişlerin yırtılmalarına yol açabilir.

 Egzersiz Hareketleri ve Yağ Aldırma

Vücut geliştirme cerrahisi uygulanmasını talep eden hastaların bir takım kriterleri daha sağlamış olması gerekmekte, özellikle erken yaşlarda başvuran hastalarda öncelikli olarak sıkılaştırıcı egzersiz hareketlerinin etkileri denenmektedir. Hatta bu kişiler için öncesinde vakumlu yağ aldırma işlemleri daha uygun görülebilir.

Estetik Önemli

Sarkma problemleri özellikle yüz ve boyun çevresinde gerçekleştiği takdirde kişilerde oldukça yaşlı bir görünüme yol açmakta, erken yaşlarda ise giyim gibi konularda estetik kaygılar oluşturarak psikolojik problemlere yol açabilir. Fonksiyonel ve hijyenik anlamda da müdahaleyi gerektiren sarkmaların kesinlikle önemsiz bir estetik detay olmadığı düşünülmeli ve uzmanlara başvurarak danışmaktan asla çekinilmemelidir.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir? – Video

Obezite Ameliyatı Sonrası Genital Bölge Sakması – Video

Mide küçültme ameliyatı olduysanız kaç kilo verdiniz, obezite ameliyatı sonrası kilo vermeye bağlı olarak sarkmalar oldu mu? Deri gerdirme ameliyatı oldunuz mu ya da olmayı düşünüyor musunuz? Yorum yaparak bizlerle düşüncelerinizi ve sorularınızı paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg