• 78.964
Anasayfa
Sağlık Portakal Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Portakal Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Portakal yağı nasıl tüketilir? Portakal yağı ne işe yarar? Portakal yağı kullanım alanları nelerdir? Portakal yağı tüylenme yapar mı? Portakal yağı cilde sürülür mü? Sen de portakal yağı faydaları ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak için hemen yazımıza göz atabilirsin.

Portakal Yağı Nedir?

Portakal Yağı Nedir?

Portakal Yağı Nedir?

Medikal ürünler içerisinde, kozmetik ürünlerde, güzellik ve ilaç sektöründe kendine yer bulan kimyasalların faydaları kadar kafa karıştırıcı zararları da olduğunu biliyoruz. Bu nedenle dünya genelinde bitkisel ve alternatif tedavi yöntemlerine duyulan merak gün geçtikçe artıyor. Şimdi sana doğal yoldan şifa bulman ve bedenine bitkilerle bir iyilik yapabilmen için portakal yağının faydaları hakkında bilmen gerekenleri açıklıyor olacağız.

Turunçgiller içerisinde B ve C vitamini bakımından en zenginlerinden biri olan portakal, aynı zamanda, bolca potasyum, kalsiyum, magnezyum, organik asit, lif ve şeker de bulundurur. Hem meyve olarak hem sıkarak tüketilebilen portakalın reçelinden kabuğuyla yapılan marmelada kadar farklı şekillerde tüketilmesi mümkündür.

Portakalın soğuk presleme yöntemiyle özünün damıtılması yoluyla da yağı çıkarılmaktadır. 6 ay boyunca bozulmadan saklanabilen portakal yağının kullanım alanları ise oldukça şaşırtıcı. Öyle ki;

  • Antiseptik,
  • Spazm çözücü,
  • Sakinleştirici
  • İltihap ve gaz önleyici,
  • Afrodizyak,
  • Antidepresan

özellikler göstermesi bu mucize ürünün getirilerinin yalnızca bir özeti. Acısı da tatlısı da bulunan yağın yararları ise onu evinden eksik etmemeni sağlayacak cinsten.

Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin oldukça yoğun bir koku ve aromaya sahip olan portakalın bu kokusu, sakinleştirme etkisine sahiptir. İçinde bulunduğun odaya bir kap su koyup suyun içine birkaç damla yağdan damlatabilir ya da kıyafetlerinin üzerine birkaç damla bu yağdan sıkabilirsin. Böylece zihinsel olarak dinginleştiğini, ferahladığını hissedeceksin. Özellikle agresif ruh hali görülen menopoz dönemi gibi zamanlarda depresif ruh halinden korunmak için kullanabilirsin. Ayrıca hamilelikte portakal yağı faydaları ile seni yine sakinleştirecektir.

Fizyoloji ve Davranış Dergisi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada 22 ve 57 yaş aralığındaki 72 farklı kişi inceleme altına alınmış ve kişilerden portakal yağı kullananlar içerisinde büyük çoğunluğun olumlu etkilerle karşılaştığı gözlemlenmiştir. Bir grubun bulunduğu odaya düzenli olarak yağdan ve kokusundan verilirken diğer grubun odası ise stabil kalmıştır. Portakal yağının kokusuna maruz kalanların kaygı ve endişelerinin azaldığı, özellikle kadın cinsiyetinin çok daha sakinleştiği kaydedilmiştir. Ayrı süre zarfında diğer grupta ise sinir ve anksiyete seviyesi aynı kalmıştır.

Pek çok farklı türdeki iltihabın giderilmesi için yine bitkisel yağlar içerisinde portakalınkini tercih edebilirsin. Dolaşımı olumlu yönde etkilediğinden dokular arası şişkinlikleri azaltan ve hem dahili hem harici yangı hissini azaltan bu yağ sayesinde doğal yöntemlerle enfeksiyonlar tedavi edilebilir.

Hem bakteri hem virüslerle savaşan aromatik yağlar içerisinde yer alan bu yağın tam bir antiseptik ürün olduğu söylenebilir. Bu bakımdan soğuk algınlığında, boğaz ağrısında dezenfektan olarak suyla seyreltip bu yağı gargara yapabilirsin.

Kaslara giren kramplar sıklıkla yaşam kalitesini azaltır ve kas gevşetici kremlere yönelmemize yol açar. Ancak kimyasal olmaksızın bu sorunu gidermek isteyenlere doğal yağlar içerisinden yine portakalı önereceğiz. Kas sorunlarından, ishal ve öksürmelerden kaynaklı spazmlar, bu yağla yapılan masajlarla son bulacaktır.

İçerisinde bol miktarda C vitamini bulunan bu yağın sindirim sisteminde emilmesi de karın üzerinde bölgesinde masaj yağı olarak kullanılması da sindirim sorunlarını çözmeni sağlayacaktır. Ayrıca detoks özelliği sağladığından vücutta biriken fazla yağı ve toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Böylece portakal yağı selülit için de etkili bir çözüm olarak kullanılabilir.

Cinsellikle ilişkili isteksizlik, iktidarsızlık ve zevk alamama gibi sorunlar da bu yağın kokusunun yarattığı afrodizyak etkilerle tedavi edilebilir. Yağın bilinen diğer faydaları ise;

  • Zihin açıcıdır, olumlu ve yaratıcı düşünmeyi destekler.
  • Uyku bozukluklarını ve stresi yenmeye yardımcıdır. Bu etkisini arttırmak için lavanta yağı ile birlikte kullanılabilir.
  • Hem iç hem dış salgı bezlerinin çalışmasını tetikler.
  • Anne sütünü arttırır, safra ve sindirim enzimlerinin üretimini arttırır.
  • Regl düzensizliğini tedavi eder.
  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.
  • Masaj yapmakta kullanıldığında toksinleri uzaklaştırır.

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ciltteki kolajen salgılanmasını tetikleyen yağın, cilt üzerindeki pek çok deformasyonu tedavi ettiği görülebilir. Besleyici özellikleri ile doğal cilt bakım yağları arasında sayabileceğimiz bu ürün, şişkinlikler, kızarıklıklar, akneler, çizgiler ve solgunluk gibi pek çok cilt sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Cildin dolaşımını arttırdığından daha genç ve parlak görünen bir cilde sahip olmayı sağlar.

Portakal Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Cilt için besleyici ve dolaşım arttırıcı etkilerinden kafa derisinde de faydalanabileceğimiz bu yağla saçlarımızı doğal yoldan güzelleştirmek mümkün. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğundan yeni saçların çıkmasını da destekleyen ve var olan saçların onarılmasına yardımcı olacak olan yağı bir saç maskesi olarak kullanabilirsin. Saçlarına portakal yağı maskesi yapmak için saçlarında yağı sadece 30 ila 40 dakika bekletmen ve sonra durulaman yeterli. Artık yıpranan, kırılan ve kuruyan saçlara veda edebilirsin.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Solunum yoluyla ya da bölgesel uygulamayla kullanılan aromatik yağlar içerisinde yer alan bu yağımız, hem saç kökleri hem de gözenekler tarafından kolayca emilip kan dolaşımına katılabilir.

Bahsettiğimiz bu yağı uçucu olduğundan tek başına kullanmak yerine suyla incelterek kullanabilir ya da zeytinyağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı gibi farklı ürünlerle karıştırarak kullanabilirsin. Masaj yağı olarak da kullanabileceğin için ilgili bölgeye birkaç damla yağdan damlatıp masaj yapmak için de yağdan faydalanabilirsin.

Dileyenler suyla birlikte yağın aromasından faydalanmak için duş suyuna birkaç damla yağdan damlatabilirler. Oda spreyinin ve kremlerinin içerisine de yağdan birkaç damla ekleyebilir, suyla seyrelttiğin yağla ağzını gargara ederek ağzındaki ve boğazındaki mikroorganizmaları yok edebilirsin.

Portakal Yağı Tarifi – Video

Sen de portakal yağı yararları sayesinde artık çok daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsin, hem de tamamen doğal yollardan. Görüşlerini ve sorularını yorumlar kısmına eklemeyi unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg