• 22.636
Anasayfa
Sağlık Su İçmenin Faydaları Neler? Su İçerek Nasıl Zayıflanır?

Su İçmenin Faydaları Neler? Su İçerek Nasıl Zayıflanır?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Su İçmenin Faydaları Neler? Su İçerek Nasıl Zayıflanır?

Su içmek kilo kontrolünü sağlar mı? Yaz ayları geldi artık bol bol terleyeceğiz ve su tüketimine olması gerektiğinden daha fazla ihtiyacımız olacak. Peki vücudumuzun günlük su ihtiyacını karşılayabiliyor muyuz? Günlük su ihtiyacı ne kadar? Zayıflamak için su tüketimi nasıl olmalı? Su içmenin önemi nedir? Su orucu nedir, su içmenin önemi nedir? Bu blog yazımızda su içerek nasıl kilo verilir ve suyun vücudumuz için öneminin ne olduğunu öğrenebileceksiniz.

Su İçmenin Önemi Nedir?

Su İçmenin Önemi Nedir?

Su İçmenin Önemi Nedir?

Dünyanın %70’i sudan oluşmaktadır. Yeryüzündeki su kaynaklarının %0.3 oranı içilme özelliğine sahiptir. İçme suyunun pH değerinin 7.5 ile 8.5 arasında alkali su olma özelliğine sahip olması gerekir. Tükettiğiniz suyun etiketlerini dikkatli okumalısınız. pH değeri içilebilir su olmasına özen gösterilmelidir.

Su içmek yaşam kalitemiz için çok önemlidir. Su içerisinde vücut için önemli olan potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfat, magnezyum gibi mineraller içermektedir. İnsan hayatı açısından oksijenden sonra ikinci sırada önem taşımaktadır. Su, insan vücudunda bulunan kanın %83 kısmını, beyin ve kasların %75 oranını, kemiklerin %22 kısımını oluşturmaktadır.

Su içmenin faydaları:

  • Tükürük, ter, idrar ile vücuttan atık sıvıların atılmasını sağlar.
  • Suda eriyen besinlerin emilimine destekleyicidir.
  • Vücut sıvılarının üretilmesini sağlar.
  • Gözün kayganlaşmasına olanak sağlar.
  • Eklemlerin kayganlaşması oluşur.
  • Vücut ısısının düzenlenmesine yardımcıdır.

Vücudun Günlük Su İhtiyacı Ne Kadar?

Su ihtiyacı kişinin iklim koşullarına, beslenme düzenine, uyguladığı fiziksel aktiviteye ve yaşınıza göre değişir. Aslında konunun özeti su içmek oldukça önemli, içtiğiniz diğer sıvı içecekler suyun yerini pek tutmaz, tutmuyor. Sağlığınız için bol bol su içmeye alışın.

Havaların ısınmasıyla vücut daha çok ter atar ve daha çok sıvı kaybı oluşur. Dolayısıyla daha fazla su içmeye özen göstermelisiniz. Spor yaparken, egzersiz yaparken sıvı tüketimine dikkat etmelisiniz.

  • Yetişkin bireylerin bir gün içerisinde 2 ile 3 litre su içmesi gerekir.
  • 14 yaş ile 18 yaş arası gençlerde gün içinde 2 litre ile 2.5 litre arası su tüketilmelidir.
  • 9 yaş ile 13 yaş arası çocuklar bir günde ortalama 1,5 litre ile 2 litre su içmelidir.
  • 4 yaş ve 8 yaş arası çocukların günlük su ihtiyacı 1 litre ile 1.5 litre arasıdır.

Su İçmenin Faydaları Neler?

Su İçmenin Faydaları Neler?

Su İçmenin Faydaları Neler?

  1. Kan hacmini arttırır.
  2. Hücreler için ihtiyaç olan oksijeni kalbe taşır.
  3. Vücutta ödem var ise giderir, ödem oluşma riskini azaltır.
  4. Su içmek ağız kokusunu engeller.
  5. Sindirim sistemini düzenler.
  6. Kabızlık ve bağırsak tembelliğini önler.
  7. Saç dökülmesi, saç kırıklığı, saç dökülmesi gibi sorunlara engel olur.
  8. Spor yaparken oluşabilecek ağrıları azaltır.
  9. Stresle uğraşmanızı engeller.
  10. Vücut ısınız olması gerektiği ısıda olur.
  11. Metabolizmayı hızlandırır.
  12. Böbrek hastalığına karşı vücudu korur.
  13. Reflü sorununa iyi gelir.
  14. Vücut direncini sağlamlaştırır.
  15. Grip gibi enfeksiyonel, bulaşıcı hastalıklara karşı direnir.
  16. Yeteri kadar su içerseniz, cildiniz sağlıklı ve parlak olur.
  17. Cilt sağlığını korur.
  18. Emziren annelerin sütünü arttırır.
  19. Cilt nemini korur.
  20. Kalp sağlığınız için önemlidir.

Susuzluğun Belirtileri Nelerdir?

Vücudun ihtiyacı olan su değeri karşılanmaz ise eksikliğini hissederseniz. Su içmeyi anca susadığınız zaman içmeyin, yanına su alın ve susamasanız dahi içmeye kendinizi alıştırın.

Uzun süre vücut susuz kalır ise sonucunda ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

  • Kabızlık
  • Yorgunluk
  • Halsizlik
  • Baş ağrısı

Kilo Vermek İçin Günde Kaç Litre Su İçilmeli?

Kilo Vermek İçin Günde Kaç Litre Su İçilmeli?

Kilo Vermek İçin Günde Kaç Litre Su İçilmeli?

Su ihtiyacınız anca vücudun susuz kalması ile ortaya çıkar. Gün içerisinde içtiğiniz kahve, çay, neskahve, süt, meyvesuyu, soda gibi sıvı içecekler günlük su ihtiyacınızı tam olarak karşılamamaktadır. Su içme ihtiyacı hissetmeden su içmeniz, vücudunuz için önemlidir. Yaşlılar ve çocuklar su içme ihtiyacını yetişkinlere nazaran daha az hissetmektedir.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeteri kadar su içmelisiniz. Su içmek bağırsak sağlığınızı koruyarak kabızlık sorunu engeller. Vücuttaki zararlı toksinleri dışarı atar. Fazla yağların erimesini kolaylaştırır. Kilo verme konusunda su içmek size yardımcı olur. Sindirime yardımcı olur, yediğiniz besinlerin parçalanmasına kolaylık sağlar. Günde 2 – 3 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Sabah uyandığınız zaman ve akşam uyumadan önce 1 bardak su içmeye özen göstermelisiniz.

Günlük Su İçme İhtiyacı Hesaplama

Su tüketimi hesaplama nasıl yapılır? Mevcut kilonuzu 0.033 ile çarpmalısınız. Gün içinde içmeniz gereken su miktarını bu formül ile hesaplayabilirsiniz. Örnek verecek olursak; diyelim ki 80 kilosunuz hemen 0.033 ile çarpıyoruz. Sonuç 2.7 çıkar. Bu da sizin günde 2 buçuk ile 3 litre arası su içmeniz gerektiğiniz belirtir.

Fazla Su İçmek Zararlı mı?

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi suyun fazla içmesi de zararı bir hal alabilir. Normalde su içmek herkesin aklına gelmez, suyun fala içilmesi durumunda oluşacak zararlar nadiren ortaya çıkmaktadır. Vücudun ihtiyacından fazla su içilmesi halinde kişi su zehirlenmesi yaşayabilir. Su zehirlenmesi de vücutta yer alan sıvıların içinde bulunan elektrolitlerin seviyesini bozmaya neden olur. Beyin fonksiyonlarına zarar verir.

Zayıflamak İçin Suyu Öğün Aralarında İçmek Gerekir mi?

Su içmek evet önemli ama sürekli de su içmek kimsenin aklına gelmez. Öğünlerden önce 1 bardak su içmeniz midenizin bir kısmı dolduracaktır. Böylece tokluk hissi oluşacak ve normal yemeğinizden daha az yeme gereksinimi duyacaksınız. Lifli gıdalar tercih edersiniz, içtiğiniz su lifi şişirerek ve tokluk hissine daha çabuk ulaşacaksınız.

Çok Su İçmek Zayıflatır mı?

Açık konuşmak gerekirse tek başına su içmek kilo vermenize birebir yardımcı olmayacaktır. Eğer diyet yapıyor ya da egzersiz uyguluyorsanız ekstra su içmeniz kilo vermenize destekçi olacaktır. Su içmek, bitki çayı içmek vücutta oluşan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Oluşan hafif bir acıkma hissini içeceğiniz bir bardak su tokluk hissi verir.

Sabahları Limonlu Su İçmek, Zayıflatır mı? – Video

Hiç su orucu yaptınız mı? Su içmenin önemi hakkında bilginiz var mı? Günden kaç litre su içiyorsunuz? Su içmenin vücudumuza olan yararları neler biliyor musunuz? Bizlerle sorularınızı ve düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg