• 517.987
Anasayfa
Beslenme Domatesin Faydaları Neler? Kilo Aldırır mı, Zayıflatır mı?

Domatesin Faydaları Neler? Kilo Aldırır mı, Zayıflatır mı?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Domatesin Faydaları Neler? Kilo Aldırır mı, Zayıflatır mı?

Domates diyeti nasıl yapılır? Domates zayıflatır mı? Fazla domates yemek kilo aldırır mı? Domatesin besin değeri kaçtır? Domatesin kalorisi kaçtır? Domates yemenin faydaları var mıdır? Domates suyu diyeti kilo verdirir mi? Bu yazımızda domates hakkında tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Domates Yemenin Faydaları Nelerdir?

Domates Yemenin Faydaları Nelerdir?

Domates Yemenin Faydaları Nelerdir?

Mutfaklarımızın, sofralarımızın vazgeçilmezi, olmazsa olmazı, rengi ile tadı ile ağzımızı tatlandıran, bin bir faydası olan domatesi kim sevmez? Yaz aylarından, kış için evlerimize depolarız. Sosundan, salçasından, kurutmalığından her türlüsüne evimizde yer açarız. En etkilisi antioksidan maddesi olan likopen maddesi en çok domates içerisinde bulunmaktadır. Pişirilerek tüketilen domatesin faydaları 2 kat daha artmaktadır.

Domates içerisinde, potasyum, kalsiyum, protein, demir, B vs C vitamini, folak, tiamin, flavonoid kompleksi ve birçok vitamin mineraller vardır.

  • Kalp büyümesine karşı yararlıdır. Kalbin dıştan yağlanmasını engellemeye yardımcıdır.
  • Meme ve prostat kanserine karşı tüketilmesi önerilir.
  • Domatesin içerisinde ki bazı asitler, göz tansiyonu için çok faydalıdır.
  • İyi huylu prostat büyümesine iyi gelir.
  • Sık idrara çıkma yada gece idrara sık uyanma gibi sorunlarda yardımcıdır.
  • Sinir sistemine olumlu etkilemektedir.
  • Sayfa kesesinde oluşabilecek taşalrı önler.
  • Kalsiyum içeriğiyle kemiklerin güçlenmesini sağlar.
  • Yağ yakımını açısından oldukça etkidir.

Domates Tüketmek Zayıflatır mı?

Domates Tüketmek Zayıflatır mı?

Domates Tüketmek Zayıflatır mı?

Kilo vermek istiyorsanız, ilk önce şeker içeren basit yiyeceklerden ve doymuş yağ içeren gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Domates kilo verdirir mi? Diye sorarsanız, domates kalorisi düşük olan bir besindir ve kilo vermek için yardımcıdır. Tükettiğiniz kaloriler sadece kilo verme hızınızı değil, kilo vermeyi komple etkilemektedir.
Doğal şeker, potasyum, protein ve C vitamini içerine sahiptir domates. Hem rengi, hem lezzeti, hemde besin değerleri ile oldukça sağlıklı bir besindir.

Domates yağ içermeyen en sağlıklı besinlerden biridir. Düşük yağlı diyetleriniz için en uygun besindir.
Kabızlık için ideal gıdadır. İçerisinde yüksek oranda lif bulunur böylece kabızlık sorunu önler. Bağırsakları aktif olarak çalıştırarak, yiyeceklerin vücutta yağ olarak depolanmasına izin vermez böylece zayıflamada büyük yer alır. Orta boy bir domateste ortalama 1,5 gram lif bulunur. Büyük boy bir domateste ise ortalama 2.2 gram lif bulunmaktadır. Zayıflamaya yardımcı olan domates sindirim sistemini düzenler ve lifli olduğu için kabızlık sorunu var ise giderir. Vücudun ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaktadır.

Yapılan araştırmalara göre, büyük hacmi olan sebze ve meyvelerin daha fazla su, lif, hava içerir ama bunlara oranlarda düşük kalori içermekte olduğu gözlenmiştir. Kilo kaybı için, büyük hacimli besinlerin uygun olduğu belirlenmiştir. Domateste bu yüksek hacimli besinler arasında yer alır ve boyutu itibariyle de yediğiniz zaman doyma hissine ulaşırsınız ve iştahınız tahmin olur. Böylece yüksek kalorili besinler yemenize hiç gerek yoktur ve kilo vermenizi desteklemektedir.

Domates Yemek Kilo Aldırır mı?

Domates Kan Yapar mı?

Domates Kan Yapar mı?

Diyet yapanların, kan şekerini sabit tutması önemlidir. Eğer kan şekeri yükselir ise insülin salgılanmasına neden olur. Salgılanan insülin de vücutta yağ depolanmasına sebep olur. Depolanan yağ da hepimiz biliyoruz ki, kilo artışına neden olmaktadır. Bu yüzden diyet yapıyorsanız düşük indeksli besinler tüketmeniz gerekmektedir.

Domatesin içerisinde yağ değeri bulunmamaktadır. Ama içerisinde ki şeker ile kanda bulunan glikozun artmasına neden olabilir. Bu sizi endişeye düşürmesin, sadece fazlasını tüketmekten kaçınmanız yeterli olacak.

Besinlerin kan şekerini nasıl etkileyeceğini, glisemik indeks göstermektedir. Glisemik indeksi ve altında olan besinler, kan şekeri açısından etkisizdir. Glisemik indeksi düşük besinler, kan şekerini dengeler böylece açlık hissini giderir ve zayıflamayı yani kilo vermeyi destekler.

Domates Kaç Kalori

Diyet için uygun bir yiyecektir domates çünkü kalorisi oldukça düşüktür ve yağ içermez. Büyük boy bir domateste ortalama 30-35 arası kalori vardır. Orta boy bir domateste ortalama 20-25 arası kalori bulunur. Domatesin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Normal domates, erik domates, çeri domates, siyah domates ve bir çok çeşit. Erik domatesin ortalama 10 gramında 19 kalori bulunur.  Kiraz domates ve çeri domatesin 50 gramında 13 kalori vardır.

  • 100 gram bir çiğ domates 19 kalori
  • 10 gram çeri domates / kiraz domates 26 kalori
  • 100 gram kurutulmuş domates 258 kalori
  • 100 gram domates sosu 68 kalori
  • 100 gram domates çorbası 30 kalori
  • 100 gram közlenmiş domates 17 kalori

Domates Besin Değerleri Nedir?

Lezzetli olmasının aynında bir çok faydası olan domatesin besin değeri nasıldır? Çiğ domates tüketmek ya da domates suyu içmek oldukça faydalı ve zayıflama konusunda yardımcıdır. İçerisinde A, B, C, vitaminleri ve vücudun ihtiyacı olan demir, sodyum, potasyum, kalsiyum minerallerini bulunmaktadır.

  • Porsiyon Miktarı: 100 g
  • Kalori (kcal): 17 kcal
  • Karbonhidrat: 2.6 g
  • Lif: 1 g
  • Protein: 1 g
  • Yağ: 0.3 g
  • Kolesterol: o mg
  • A Vitamini: 84 ıu
  • C Vitamini: 24 mg
  • Potasyum: 242 mg
  • Kalsiyum: 14 mg
  • Demir: 0.5 mg
  • Sodyum: 5.5 mg
Domates Besin Değerleri Nedir?

Domates Besin Değerleri Nedir?

Domates Suyu Zayıflatıyor mu?

Gerçekleştirilen araştırmalarda, domates suyu kilo vermeyi olumlu etkilemektedir. Özellikle düzenli olarak tüketilen domates ve domates suyu zayıflamaya oldukça yardımcıdır. Sabahları uyandığınız da içtiğiniz bir bardak domates suyu ve geceleri uyumadan önce içeceğiniz bir bardak domates suyu kilo kaybetmeniz için yardımcı olacaktır. Hemde sağlıklı bir şekilde ve kısa sürede istemediğiniz kilolardan kurtulabilir, fazla yağlarınızı yakabilirsiniz.

Kısa sürede, domates suyu diyeti ile istemediğiniz kilolardan, basen ve göbekteki yağlardan kurtulabilirsiniz. Domates seçimi yaparken mevsime uygun olmasına özen göstermelisiniz. Domates içerisinde ki su oranı oldukça fazladır, tükettiğiniz taktirde vücudun ihtiyacı olan suyu karşılar, düşük kalori değerine sahiptir ve asitler sayesinde tokluk hissi yaşarsınız.

Domates Suyu Kürü Nasıl Yapılır?

Domates suyu kürünü reflü sorunu olan ve domatese alerjisi olan bireyler haricinde herkes uygulayabilir. Domates suyu diyeti için öğleden sonra olmak üzere günde sadece 1 bardak tüketmelisiniz.

Bu kür için, iki yöntem ile domates suyu elde edilirsiniz.

  • Çiğ olarak içmek isterseniz güzelce yıkadığınız domatesleri katı meyve sıkacağından geçirecek domates suyunu yapabilirsiniz.
  • Diğer bir yöntem ise, kabuklarını soyduğunuz domatesleri kaynatarak yumuşak ve sulu bir kıvam yakalamalısınız.

Domates suyu kürü ne kadar uygulanmalıdır? Bu kürü, ay yani 30 gün yapmalısınız. 30 gün bu kürü uyguladıktan sonra tam 1 hafta ara vermelisiniz ve ardından tekrar 30 gün uygulamalısınız. Böylece kısa sre içerisinde yağlarınızı yakmış ve kil vermeye başlamış olacaksınız.

Domates Neden Kilo Verdirir?

Domatesin içerisinde Likopen maddesi vardır. Likopen sayesinde vücutta belli bölgelerde biriken yağların yakımı sağlanır. İçerisinde bulunan lif sayesinde sindirim sisteminizi çalıştırır ve kabızlığı önler. Lif içeriği sayesinde açlık hissini giderir ve açık krizlerini bastırır. Domatesi direk olarak yiyebilirsiniz, ama yok yiyemem ama kilo vermek istiyorum derseniz domates suyu ile de kilo vermeniz mümkündür.

Uyguladığınız diyet listelerinizde domatese bol bol yer vermelisiniz. Domates tüketmek yağlarınızı yakar ve zayıflamanıza yardımcı olur. Ama bunu tek başına bazı vücutlarda gerçekleştiremeyebilir. Bu yüzden domates suyu diyetinize yada domates tüketmenize ek egzersizler de uygularsanız, kısa sürede daha çok kilo vermeyi başarabilirsiniz.

Domates Suyu Diyeti Zayıflatır mı?

Domates Suyu Diyeti Zayıflatır mı?

Domates Suyu Faydaları Nelerdir?

Domates suyunun faydalarından maksimum düzeyde yararlanabilmek için seçilen domatesin oldukça doğal yada organik olması gerekmektedir.

  • Domates suyu içmek, vücuda enerji kazandırır.
  • Yorgunluk hissini giderir, kasları çalıştırır.
  • Kırık ve sağlıksız görünen saçlar için oldukça faydalıdır.
  • Cilt sağlığı için olumlu etkiler yapar. Cilde parlaklık kazandırır.
  • Kanseri ve felci önler.
  • Yağ yakımını sağlar ve hızlı kilo vermeyi sağlar.
  • Kolesterolü düşürücü olarak bilinir.
  • Kanın pıhtılaşmasını önler.
  • Vücuttaki gereksiz toksin atımını sağlar

Domatesin Zararı Var mı?

Belirtilen şartlarda tüketilen domatesin yada domates suyunun kimseye bir zararı yoktur. Domatese alerjisi olan bireyler ve reflü rahatsızlığı olan kişiler tüketmemelidir. Onun haricinde herkes domates tüketebilir. Ama her şeyin fazlası zarardır. Bu yüzden domatesinde fazlasını tüketmekten kaçınmalıyız . Özellikle fazla tüketilen domates, içerisinde bulunan potasyum nedeniyle böbrek rahatsızlığı olan bireylerde zorluk yaşatabilir.

Alerjik bünyeye sahip iseniz, domates tüketmeden önce dudağa ufak bir parça sürülmesi doğru olur. Eğer sonucunda kaşıntı, kızarma olur ise domatesten uzak durmalısınız.

Domates Kan Yapar mı?

Domates Kan Yapar mı?

Domates Kan Yapar mı?

Kansız kişilere söylenen ‘domates ye kan yapar‘ eskilerden gelen bir tespittir. Bu tespit muhtemelen domatesin renginin kırmızı oluşundan geliyor. Domates kan yapar mı bilmiyoruz ama domates tüketmenin kan pıhtılaşmasını önlediğiniz ve kanı sulandırdığını söyleyebiliriz.

Günde iki adet tüketmek önerilmektedir. Çünkü sodyum seviyesinin vücutta düşmesiyle beraber kan basıncında da sorun yaşanır. Kan basıncı seviyesinin düşmesini engellemek için domates tüketilmelidir.

Kilo Vermenin En Etkili Yolları Nelerdir?

Domates yiyerek kilo verdiniz? Domates yemenin yada domates suyu içmenin zayıflattığını düşünüyor musunuz? Domates sayesinde kilo verdiyseniz ya da kilo aldıysanız bizlere önerilerde bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg