• 138.093
Anasayfa
Diyetler En Hızlı Ödem Attırıcı Yöntemler Kürler, Çaylar Nelerdir?

En Hızlı Ödem Attırıcı Yöntemler Kürler, Çaylar Nelerdir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
En Hızlı Ödem Söktürücü Yöntemler Nelerdir?

Ödem atmak için ne içmeli? Ne yapmak vücuttan kilolarla ödem atar? Ödem attırıcı kürler neler? Ödem söktürücü ilaç kullanmak doğru mu? Hızlı ödem söktürücü yiyecekler neler? Sen de hızlı ödem söktürücü kürler ile kendini çok daha hafif hissedeceksin.

Vücuttan Ödem Nasıl Atılır?

Vücuttan Ödem Nasıl Atılır?

Vücuttan Ödem Nasıl Atılır?

Zararlı ve katkı maddeli yiyecekler, şehrin kirli havası, stresli yaşam şekilleri derken şüphesiz hemen herkesin vücudu ödemle doluyor. Özellikle sıcak havalar, su ve tuzun vücutta daha çok tutulmasına neden olduğundan yaz aylarında bu sorun artıyor.

Vücutta ödem nasıl oluşur sorusunu yanıtlamadan önce vücudunda ortalama % 60- 70 oranında su olması gerektiğini bilmen gerekiyor. Damar içinde olması gereken sıvılar, su kaybedince damarın dışına sızabiliyor ve pek çok hastalığa neden olabilen ödemle karşılaşmana neden oluyor. Siroz, beslenme bozuklukları, tiroit hastalığı, kalp ya da böbrek yetersizliği de ödeme neden olan durumlar arasında. Ancak damar tıkanıklığı ya da hareketsiz yaşam alışkanlıkları ödemle sonuçlanabiliyor.

Ödemin görüldüğü yerler daha çok kollar ve bacaklar olsa da alsında alerjiye bağlı ödemin göz ya da dudak çevresinde görülmesi de mümkün. Haliyle ödemin nedenleri gibi atılması da önemli bir konu halini alıyor. Bu sebeple yazımızda ödem atmak ne demek birlikte inceliyor olacağız.

Ödem Nasıl Atılır? – Video

Neler Ödem Attırır?

Neler Ödem Attırır?

Neler Ödem Attırır?

  • Aç karna probiyotikler içeren yoğurt yiyebilirsin.
  • Maydanoz suyu ödemi uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Her sabah çeyrek demet maydanozun saplarını yoğurda karıştırıp yiyebilir ya da demleyip suyunu içebilirsin.
  • Meyve yiyeceğin zaman ananas ve kiviyi tercih etmelisin.
  • Gün içinde 2.5-3 litre su içmelisin. Ayrıca suyun içine limon suyu da ilave edebilirsin.
  • Sıkça ılık duş alabilir ya da buhar odasına girebilirsin.
  • Tuz tüketimini en aza indirmelisin.
  • Karanfilli ya da tarçınlı ödem söktürücü çay içebilirsin.
  • Yapraklı yeşil sebzeler tüketmeye özen göstermelisin.
  • Kiraz sapını maydanozla kaynatıp bu suyu içebilirsin.
  • Akşamları uyumadan önce biraz taze nane karıştırılmış bir kase yoğurt yiyebilirsin.
  • Asitli, şekerli ve hazır yiyeceklerden kaçınmalısın.

Tüm bu önerilere uyuyor ve sağlıklı besleniyor ancak yine de ödemin olduğunu hissediyorsan, bazı sistemik hastalıklardan şüphelenebilirsin. Bu nedenle karaciğer ve kalp damar hastalıkların olup olmadığını kontrol ettirmelisin.  Bu gibi hastalıklarda erken tanının oldukça önemli olduğunu unutmamalı, şikayetlerini ertelememelisin.

Birbirinden Lezzetli Kilo Verdiren 25 Farklı Detoks Suyu Tarifi

Ödem Atmak İçin Tuz Tüketimine Dikkat

Ödem Atmak İçin Tuz Tüketimine Dikkat

Ödem Atmak İçin Tuz Tüketimine Dikkat

Toplum olarak neredeyse hiçbirimiz tuzsuz yemek yiyemiyoruz. Oysa bir büyük tencere yemeğe ilave edilecek 1 çay kaşığı tuz, tüm ihtiyacını karşılamak için yeterli. Günlük tuz ihtiyacı dışına çıkılması halindeyse ödemle karşılaşmak kaçınılmaz olabilir.

Yemeklere koyduğun tuz miktarına özen göstermeli, paketli ve fazla tuzlu tüm ürünlerden ise kesin olarak uzak durmalısın. Marketlerden aldığın paketli ürünlerin tuza ek zararları da düşünülürse, ev yapımı ürünleri bir an önce beslenmenin vazgeçilmezleri haline getirmen gerektiğini söyleyebiliriz. Zeytin, peynir gibi salamura yiyecekleri ise suda bekletip tuzunu attıktan sonra tüketmeye özen göstermelisin.

Ödem Atmak İçin Ne Yemeli?

Ödem Atmak İçin Ne Yemeli?

Ödem Atmak İçin Ne Yemeli?

Şüphesiz ödem atmak isteyenlerin beslenmesinde en çok yer vermesi gereken besin grubu sebze ve meyvelerdir. Taze ve mevsiminde tüketilen sebzeler ve meyveler, ödeme ek olarak sayısız sağlık sorunundan bizleri korumaktadır. Metabolizma hızlandıran, vücudun su dengesini koruyan ve ödemi idrarla söktüren sebze ve meyvelerin başlıcaları şu şekilde:

  • Nar
  • Armut
  • Kivi
  • Ananas
  • Salatalık
  • Maydanoz
  • Kabak
  • Kavun
  • Karpuz

Bu besinleri tüketmene rağmen süregelen ödemin için öncelikle sorunun nedenini bulman gerekir. Sigara kullanımı, hareketsizlik, aşırı tuz tüketimi, hazır sos kullanımı gibi durumlarda beslenme tek başına yeterli olamaz. Öncelikle ödemin nedenini ortadan kaldırman gerekir.

Ödem Söktürücü İlaç Kullanmak

Ödem Söktürücü İlaç Kullanmak

Ödem Söktürücü İlaç Kullanmak

Vücuda alınan her kimyasal gibi ilaçların da bazı yan etkileri vardır ve bunların başında ödemin geldiğini bilmen gerekir. Romatizmal ağrılar için kullanılan ilaçların büyük kısmında ödemle karşılaşılır. Ayrıca bilimsel olarak ispatlandığı üzere kortizonlu ilaçlar da ödeme neden olabilir.

Tansiyon ilaçları ise ayak bileği ve çevresinde ödem oluşumuna yol açar. Bu nedenle tansiyon hastalarının diğer kişilere göre gün içinde hareketlilik ve aktivitelerine daha çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle ilaç kullanan tansiyon hastalarında hareket gerektiren aktiviteler bir alışkanlık haline getirilmelidir.

Görüldüğü gibi bazı ilaçların sonucu ödem olsa da ilginç bir şekilde ödem söktürücü ilaç kullanmak ise şikayeti ortadan kaldırabilmektedir. Ancak bilinçsizce alınmaması gereken bu ilaçlar mutlaka doktor kontrolü ve reçete ile kullanılmalıdır. Gerek yokken kullandığın zaman bu ilaçların su kaybına bağlı ciddi hastalıklara neden olabileceğini bilmelisin.

Ödem Attırıcı Kürler

Ödem Attırıcı Kürler

Ödem Attırıcı Kürler

Kiraz sapı çayı: Zayıflama çayı olarak da bilinen kiraz sapı, idrar sökme ve metabolizma hızlandırma için birebirdir. Yılın sadece 2 ayı taze tüketmesi mümkün olan kirazın sapını kuruttuğun takdirde her mevsim tüketmen mümkündür. Kirazları yedikten sonra saplarını saklamalı ve güneş altında kurutarak kavanoza almalısın. Böylece şişkinlik sorunun için her daim bu harika bitkiden faydalanabilirsin. Kiraz sapı çayı tüketmek için 2 su bardağı suyla birlikte bir tutam kuru sapları birlikte demlemen yeterlidir. Yalnızca 2 dakika birlikte kaynadıktan sonra bu karışımı demlenmesi için 15 dakika kadar beklet ve soğutup günde 2 bardak olmak kaydıyla düzenli iç.

Sütlü maydanoz: Yarım demet maydanozu yıka ve 1 bardak sütle birlikte bir cezveye al. Kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynat ve gün içinde bu içecekten bir yemek kaşığı içmeyi ihmal etme.

Enginar yaprağı çayı: 1 tutam enginar yaprağı ile 2 bardak suyu kaynat ve sonra ocaktan alıp 10 dakika demle. Ilıdığı zaman bu çaydan gün içinde 2 bardağa kadar içebilirsin.

Maydanoz ve kiraz sapı çayı: Ödem söken kürler içerisinde en etkililerinden birinde sıra. 2 bardak su ve 1’er tutam kiraz sapı ile maydanozu birlikte kaynat. Kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce 1 dakika bekle. Sonrasında 15 dakika demlenmesini beklemek için ocaktan al. Ilıdığı zaman bu ödem söktürücü çay tarifini içebilir, böylece çok daha hafiflemiş hissedebilirsin.

Mısır püskülü çayı: Bir cezvenin içinde 2 bardak su ve 1 avuç mısır püskülünü kaynat. Kaynayan karışımı ocaktan al ve 15 dakika demlenmesi için bekle. Sabah ve akşam bu özel çaydan birer bardak içmeyi ihmal etme. Kaynatmadan önce mısır püsküllerini iyice yıkamayı unutmamalısın.

Ödem Atıcı Kür Tarifleri – Video

Sen de bu hızlı ödem atma yöntemleri ile hafiflemeye hazır mısın? Konuya dair tüm görüşlerini ve aklına takılan tüm sorular yorumlar kısmına yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg