• 120.306
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Bacak ve Ayak Krampları Neden Olur, Nasıl Geçer?

Hamilelikte Bacak ve Ayak Krampları Neden Olur, Nasıl Geçer?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Hamilelikte Bacak ve Ayak Krampları Neden Olur, Nasıl Geçer?

Hamilelikte bacağa kramp girmesi neden olur? Hamilelikte ayağa kramp girmesi neden olur? Hamilelikte bacak ve ayak krampları nasıl geçer? Hamilelikte bacak ve ayak krampları neden olur? Sizin için hamilelerde ayak ve bacak krampları tedavisi hakkında tavsiyeler ve detaylı bilgilerle dolu bir yazı hazırladık.

Bacak ve Ayak Krampları Ne Demek?

Bacak ve Ayak Krampları Ne Demek?

Bacak ve Ayak Krampları Ne Demek?

Bu dönemlerde birden fazla anne adayında bu gibi problemlerin sık sık yaşandığı gözlemlenmiştir. Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre bu dönemlerde anne adaylarının yaklaşık bir oranla yarısından fazlası bu sorunu yaşamaktadır.

Krampların temel olarak anlamı kaslardaki istemsiz kasılmalardır. Özellikle gebelik dönemi anne adayı 6. ila 9. aylar içerisinde bu sorunu yaşamaktadır. Sadece bacaklar ve ayaklar değil, sırt ve el gibi çeşitli bölgelerde de bu sorun kendini göstermektedir.

Hamilelikte Bacak ve Ayak Krampları Neden Olur?

Kesin olarak nedenleri bilinmiyor olsa da vücudun yaşadığı halsizlikler, anne rahminin sinirlere yaptığı baskı ya da bebek tarafından uygulanan baskıdan dolayı ayaklarda ya da bacaklarda kan dolaşımın azalması bu problemin oluşmasını tetiklediği söylenmektedir. Diğer ihtimal dahilinde olan nedenleri arasında vücudun kalsiyum, su ya da magnezyum gibi maddeler açısından yetersiz olması düşünülmektedir.

Hamilelikte Bacağa Ayağa Kramp Girmesi Nasıl Geçer?

Hamilelikte Bacağa Ayağa Kramp Girmesi Nasıl Geçer?

Hamilelikte Bacağa Ayağa Kramp Girmesi Nasıl Geçer?

Hamilelikte Bacak Krampları İçin Pekmez İşe Yarar mı?

İçerisinde bol miktarda bulundurduğu önemli bileşenleri ile pekmezin hangi türde olursa olsun bu problemde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olması bu soruna sebep olan eksikliklerin giderilmesini sağlar. En önemli konu olan kas sağlığı açısından gerekli kalsiyum ve potasyum açısından zengin olan pekmez, kas ağrısı doğal tedavi yöntemleri arasında yer alır. Ayrıca demir bakımından da oldukça zengindir. 1 bardak kadar ılık sütünüze 1 il 2 tatlı kaşığı pekmezi karıştırın ve birkaç hafta boyunca gece uykusu öncesinde için.

Ayak ve Bacak Krampları İçin İngiliz Tuzu Etkili midir?

Sadece hamilelerin değil herkesin rahatlıkla kullanabileceği İngiliz tuzu oldukça eski bir yöntemdir. İçerisinde bol miktarda bulundurduğu magnezyum sayesinde kasların rahatlamasını sağlayarak bu probleme dair belirtileri azaltır. Sadece kramplara karşı çözüm üretmez. Bu dönemlerde sıkça yaşanana gebelikte magnezyum eksikliği gibi sorunları gidermek konusunda oldukça etkili ve kolay bir yöntemdir. Bunların yanında magnezyum mineralinin stres konusunda azaltıcı etki yarattığı bilinir. Sadece küvetinize 2 bardak İngiliz tuzu ekleyin ve sorunlu bölgeyi 20 dakika kadar içinde bekletin. Her hafta uygulamanız sonuç almanız için yeterli olacaktır.

Hamilelikte Kramplar İçin Magnezyum ve Potasyum Yeterli mi?

Gebelikte bacağa kramp girmesi sorununun asıl sebeplerinden biri vücudun magnezyum minerali bakımından eksik olmasıdır. Doktorlar, bu sorunla karşılaşan anne adaylarına, magnezyum almaya özen göstermelerini tavsiye eder. Kas sağlığı açısında oldukça önemli olmakla beraber güçlü kaslarınızı korur ve bu problemin önlenmesinde yardımcı olur.

Temel olarak magnezyum, kalsiyum yeniden alımında uyarıcıdır. Bu mineralin eksikliği yaşanıyorsa günlük ihtiyacın karşılanması gerekir. Avokado, kabak çekirdeği, ceviz, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu patates, fasülye, kaju fıstığı, muz, badem, soya sütü ve pekmez, magnezyum açısından oldukça zengindir. Magnezyumda olduğu gibi vücudun potasyum açısından zayıf olması da bu problemin nedenleri arasında yer alır.

Potasyum, sinir ve kemik fonksiyonları açısından oldukça önemli bir mineraldir. Günlük olarak yeterli miktarda tüketim sağlamanız gerekir. Brokoli, portakal, hurma, lahana, muz, üzüm, greyfurt, kuzu eti ve kayısı gibi gıdalarda bol miktarda potasyum yer alır.

Hamilelikte Kramplar İçin Su İşe Yarar mı?

En temel sebep ise vücudun susuz kalmasıdır. Özellikle bu dönemlerde anne adayının vücuduna yeterli suyu alması gerekir. Bu sorunla karşılaşmamak adına gün içerisinde en az olarak 8 ila 10 bardak su tüketiminin yapılması gerekmektedir. Sadece bu problem konusunda değil vücudun tüm işleyişleri için su oldukça önemlidir.

Kramplar İçin Elma Sirkesi İyi Bir Yöntem mi?

Kolay ve rahat bir uygulama arıyorsanız hiç tartışmasız bu problem için doğal tedavi yöntemlerinden biri olan elma sirkesini tavsiye ediyoruz. İçerisinde bulunan bol miktarda potasyum gibi mineraller sayesinde hamilelikte bacak ağrısı ya da krampların sıklığını azaltmak gibi etkiler oluşturur.

Bunların yanında vücut içerisinde sıvı dengesini sağladığından susuz kalınmasının önüne geçer. Yukarıda bahsedildiği gibi bu problemin bir diğer yaygın sebeplerinden biri de vücudun susuz kalmasıdır. Alkali özellikleri sayesinde iltihap ve ağrı gibi sorunların hafiflemesinde etkilidir.

  • Bir leğenin içerisini ılık ya da sıcak su ile doldurduktan sonra 2 bardak kadar elma sirkesi ekleyebilirsiniz.
  • İyice karıştırdıktan sonra ayaklarınızı ya da bacaklarınızı bu suyun içinde yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.
  • Dilerseniz 1 bardak ılık suyun içerisinde 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ve çok az bal ekleyerek günlük olarak tüketebilirsiniz.
Hamilelikte Kramplar İçin Sıcak Kompres

Hamilelikte Kramplar İçin Sıcak Kompres

Hamilelikte Kramplar İçin Sıcak Kompres Etkili midir?

En basit ve hızlı yöntemler arasında sorunlu bölgeye sıcak kompres uygulamaktadır. Hamilelikte oluşan kramplar ve kasılmalara kadar birçok problemde kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağladığından etkili olacaktır. Kaslar rahatladığından kasılma sonucunda meydana gelen gerginlik ya da ağrıların azalmasını sağlar. Isı sayesinde uyguladığınız bölgede kan akışı da hızlanacağından iyileşme süresinde hızlanma görülecektir.

Oldukça basit bir uygulama olmakla birlikte hiçbir masraf gerektirmez. Dilerseniz havlu ya da sıcak su torbası kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sıcak su torbasını sorunlu bölgede bekletmeniz yeterli olacaktır. Diğer yöntem olarak da çok sıcak olmayan suda bekletilmiş havluyu sıktıktan sonra bölgede havlu soğuyana kadar bekletebilirsiniz. Ağrı tamamen ortadan kalkana dek tekrar edebilirsiniz.

Gebelikte Bacak Krampları – Video

Siz bu yöntemlerden hangisini kullanmayı düşünüyorsunuz? Sizin için hazırladığımız ve hamilelikte ayağa ve bacağa kramp girmesi ile ilgili yazımız hakkında tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg