• 155.857
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Ameliyatı Öncesi Diyet ve Kilo Verme

Obezite Ameliyatı Öncesi Diyet ve Kilo Verme

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Obezite Ameliyatı Öncesi Diyet ve Kilo Verme

Obezite ameliyatları öncesi diyet dönemi yapılmaktadır. Bu hastadan hastaya göre değişiklik göstermektedir. Ama yapılması hasta açısından sonraki hayatına kolay adaptasyon sağlaması için iyi olmaktadır. Ama her obezite ameliyatları öncesi sıvı diyeti gerekli mi? Tüp mide ameliyatı öncesi kilo vermeli miyiz? Mide küçültme ameliyatı öncesi diyet neden yapılır? gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Hazırlık Diyeti Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Hazırlık Diyeti Nedir?

Tüp mide ameliyatı öncesi bir haftalık bir hazırlık dönemi bize iki açıdan büyün bir fayda sağlamaktadır. Birincisi, karaciğerde ki yağlanmada bir azalma olacağı için, cerrahi açıdan kolaylık sağlamaktadır. İkincisi de, tüp mide ameliyatı sonrasında hastamızın disiplini ile ilgili bir alışmak için iyi oluyor. Bu yüzden tüp mide ve tüm obezite cerrahileri öncesinde en az bir haftalık bir diyet uygulanması iyi oluyor.

Obezite Ameliyatı Öncesi Kilo Vermeli miyiz?

Obezite Ameliyatı Öncesi Kilo Vermeli miyiz?

Bazı hekim ve diyetisyenler ise, obezite cerrahisi öncesi hastaya iki hafta sıvı diyet uygulaması yapmaktadır. Yine buradaki amaç, obezite cerrahisi sonrası hayatlarına daha kolay alışmalarıdır. Çünkü ameliyattan sonrada, hastaların uygulaması gereken bir diyet listesi olacak. Öncesinde uygulanan bu kısa süreli diyet onlarında sonrasına yardımcı olacaktır. Öncesinde yapılan diyet ile karaciğerin hacmi küçülecektir. Bu küçülmede ameliyat esnasında doktora kolaylık sağlayacaktır. Hastanın, obezite ameliyatı öncesi kilo vermesi doktorlar tarafından istenilen bir durumdur.

Mide Küçültme Ameliyatı Öncesi Diyet Gerekir mi?

Mide Küçültme Ameliyatı Öncesi Diyet Gerekir mi?

Mide küçültme ameliyatı öncesi diyet yapmak, aşırı kilodan gelen hastaların karaciğerlerini küçülterek, mide küçültme ameliyatı sonrası anesteziyi atmasını rahatlatmak ve karın içi bölgeyi genişletmek amaçlı yapılan sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Böylece hastanın ameliyat sonrası uyanma konforu artmaktadır. Fakat her hastaya obezite ameliyatı öncesi diyet gerekmiyor. Aşırı kilolu hastalara yani 150 kilo üstü hastalara genelde uygulanır. Süresi minimum üç gün sürer ve sıvı diyet dönemi olarak adlandırılır. Diyetin bir diğer amacı ise, karaciğerin küçültmesidir.

Obezite Cerrahisi Öncesinde Hangi Testleri Yaptırılır?

Obezite Cerrahisi Öncesinde Hangi Testleri Yaptırılır?

Her hastanın, mide küçültme ameliyatı öncesinde yapılması gereken biyokimya testleri vardır. Ameliyatını gerçekleştirecek doktor ve hastayı takip edecek diyetisyen ve psikolog hekimler tarafından yapılır ve sonuçlar hasta ile beraber değerlendirilir.

  • Kortizol testi mutlaka yapılmalıdır, çünkü farklı saatlerde farklı değerler saptanır. Kişinin strese karşı verdiği tepkiler bu hormon ile ölçümlenebilir.PTT testi ve PTZ testi yapılır.
    PTT testi (Parsiyel tromboplastin zamanı testi), kan ile bakılır ve karaciğer hastalıkları gibi sorunları tespit eder. PTZ testi (Protrombin zamanı testi) koagulasyon bir testtir.
    EKG testi yapılmalıdır. Elektrokardiyografi yani bu test sayesinde, kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışması incelenir.
  • Endoskopi mutlaka yapılmalıdır. Halk arasında “mideye hortumla girilmesi” olarak da bilinir. Bu test ile amaç, hastanın midesi hakkında detaylı bilgilerin olduğu rapor elde etmektir.
  • Hemogram testi yapılmalıdır. Kan testi ile kan değerleri elde edilecektir.
  • tSH, ST3 ve ST4 hormonlarının da testi mutlaka yapılmalıdır. Bu hormon testleri sonucunda tiroid hormonlarının fonksiyonu elde edilir.
  • Üst Abdomen USG testi ile karaciğerden başlayarak böbrek üstüne kadar kesitler çekilir.

Sizler, obezite ameliyatı öncesi diyet yaptınız mı? Kaç kilo ile ameliyatına girdiniz? Mide küçültme ameliyat öncesinde ne kadar kilo verdiniz? Bizlerde sorularınızı ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg