• 4.145
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Tedavisi ve Tıbbi Kilo Yönetimi Nedir?

Obezite Tedavisi ve Tıbbi Kilo Yönetimi Nedir?

       0   ADMİN      ADMİN
Obezite Tedavisi ve Tıbbi Kilo Yönetimi Nedir

Doktor gözetiminde kilo verme programları, bir tıbbi muayenehanede gerçekleşen bire bir tedavi seçenekleridir. Bu programlar, aşağıdakiler gibi bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından yürütülür:

  • Tıbbi Sağlayıcı
  • Kayıtlı Diyetisyen
  • Sağlık Psikoloğu

Çoğu zaman, yalnızca tıbbi tavsiye değil, aynı zamanda beslenme ve yaşam tarzı danışmanlığını da içerdikleri için, birkaç SMM bu programlara dahil olur ve bir ekip olarak çalışır.
Bu programların maliyetleri sunulan hizmetlere göre değişmektedir. Sağlık sigortanız bu tedavinin tamamını veya bir kısmını karşılayabilir. Yüksek tansiyon veya tip 2 diyabet gibi obezite ile ilgili ek sağlık durumlarınız varsa, bu tedavi seçenekleri için kapsamınızı etkileyebilir. Sigorta kapsamınızı okuduğunuzdan ve anladığınızdan emin olun.

İlk ziyaretinizde, bir sağlık kuruluşu sizinle görüşecektir. Bu istişare şunları içerebilir:

  • Obezite ile ilgili durumlar için ayrıntılı bir tıbbi değerlendirme
  • Günlük yaşam tarzınıza bir bakış
  • Fiziksel bir sınav
  • Kilo geçmişi (geçmişteki kilo verme girişimleri dahil)

Psikolojik bir tarih Birçok hasta teşhis edilmemiş tip 2 diyabet, yüksek kolesterol, tiroid bozuklukları veya uyku apnesi ile kliniğe gelir. Sağlık Bakım Görevliniz, tıbbi geçmişinize ve ilk fizik muayenenize dayalı olarak ek testler önerebilir. Obezite ile ilgili durumların yanı sıra kilo vermenin yönetilmesine yardımcı olmak için programınız şunları içerebilir:

  • Yaşam tarzı değişiklikleri (beslenme ve fiziksel aktivite)
  • Önceden paketlenmiş yemek değiştirme planları
  • FDA onaylı reçeteli zayıflama ilaçları

Önceden Paketlenmiş Öğün Değiştirme Planları

Önceden paketlenmiş yemek değiştirme planları, tıbbi olarak denetlenen bir kilo verme programıdır. İnsanların kilo verme ve sağlık hedeflerine ulaşmalarına ve bunları korumalarına yardımcı olmak için yaşam tarzı değişiklikleri ve davranış değişikliği danışmanlığı ile birlikte öğün değiştirme seçeneklerini kullanırlar. Bu programlar, eğitim ve destek sunarken daha sağlıklı, kendi hazırladığınız bir beslenme planına geçiş işlevi görür. Bu programların örnekleri şunları içerir:

  • Sağlık Yönetimi Kaynakları (HMR)
  • Gelişmiş Sağlık Sistemi (AHS)
  • Yeni Yön (Robard Şirketi)
  • Medi-Hızlı

O nasıl çalışır? Denetimli bir kilo verme programı başlatmakla ilgilenen kişiler, bunu bir SMM aracılığıyla yapmalıdır. Çoğu program, web sitelerinde katılımcı sağlayıcıları listeler.
Tıbbi olarak denetlenen bir kilo verme programı, bireyselleştirilmiş aşamalara sahiptir. Evreler genellikle öğünlerin değiştirilmesi ve uzun süreli kilo kaybı için kendi hazırladığınız gıdaların kullanımına geçişle başlar. Bu programlar ayrıca bir SMM ekibinden rehberlik, grup veya bireysel danışmanlığa erişim ve diğer destek seçeneklerini içerir. Her program değişiklik gösterecektir ve sizin için en iyi seçeneği bulmak üzere bunları sağlık uzmanınızla görüşmeniz önemlidir.

Kilo kaybı: Bireysel sonuçlar değişebilir, ancak hastalar 18 ila 24 hafta içinde 50 pound veya daha fazla kaybedebilir.

Endişeler: Herhangi bir öğün değiştirme programında olduğu gibi, katılımcıların öğün değiştirme aşamasının ardından sağlıklı, kendi hazırladıkları yiyecekleri yemeye başarılı bir şekilde yeniden uyum sağlama becerileri hakkında endişeler vardır. Ek olarak, sigorta kapsamı değişiklik gösterir, bu nedenle ilgilenen kişilerin sağlık sigortası poliçelerini gözden geçirmeleri ve kapsamları hakkında soruları veya endişeleri varsa sağlık sigortası şirketleriyle iletişime geçmeleri gerekir.

Tıbbi Kilo Yönetimi

Obezite tedavisine yardımcı olacak İlaçlara Kimler Adaydır?

Herkes kilo vermesine yardımcı olacak sihirli bir hapı sevecek olsa da, gerçek şu ki, yaşam tarzı değişiklikleri uzun vadeli başarı için en iyi seçenek olmaya devam ediyor. Birçok insan, kilo vermeye yardımcı olan ilaçlarla birlikte yaşam tarzı değişikliklerinin çok etkili olduğunu bulmuştur. FDA, bir hastanın obezite ile ilgili ek koşulları varsa, BMI’si 30’un üzerinde veya BMI’si 27’nin üzerinde olan kişilerde kullanılmak üzere altı reçeteli ilacı onayladı. Bu ilaçları alma kararını tek başına veremezsiniz. Bunlar yalnızca reçeteyle alınabilir ve bunları Sağlık Bakım Görevlinizle görüşmeniz gerekecektir. Şu anda, hastaların hamilelik sırasında kullanması onaylanmamıştır.

Reçeteli zayıflama ilaçlarının ortalama kilo verme sonuçları, başlangıç kilonuzun %5-10’u kadardır. Herkesin ilaçlara farklı tepki verdiğini bilmek önemlidir. Ortalama sonuç, ilacı alan çoğu kişi tarafından görülürken, diğerleri daha fazla kilo kaybı görecek veya hiç görmeyecektir. Gerçekçi hedefler belirlemek ve obeziteyi tedavi etmek için kullanılan ilaçlar potansiyel sonuçları ve yan etkileri hakkında tam bir anlayış geliştirmek için sağlık uzmanınızla birlikte çalışın . Bu, başarıyı planlamanıza ve kilo verme yolculuğunuzdaki aksiliklere hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Sigortam Obezite Tedavisine Yönelik İlaçları Karşılar mı?

Reçeteli zayıflama ilaçları sigorta kapsamı, bir sigorta sağlayıcısına göre değişir. Sigorta sağlayıcınızın web sitesinde oturum açabilir ve sigorta planınızın düşündüğünüz ilaçları kapsayıp kapsamadığını görmek için eczane avantajları sayfasına bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg